Titlurile zilei

Sechestrare de persoane la Primăria Sirețel! Fostul secretar, ținut cu japca în biroul viceprimarului Doina Șpaiuc, până a venit Poliția. Primarul: „Cred că l-a violat nevastă-mea” – FOTO / VIDEO

Publicat: 27 aug. 2021
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Sechestrare de persoane la Primăria Sirețel Fostul secretar ținut cu japca în biroul viceprimarului Doina Șpaiuc până a venit Poliția. Primarul Cred că l-a violat nevastă-mea - FOTO  VIDEO
Viceprimarul Doina Șpaiuc din comuna Sirețel, județul Iași nu i-a dat voie fostului secretar să iasă din birou. Scandalul a început de la o adeverință

Primăria Sirețel, județul Iași, este condusă de soții Șpaiuc. Gelu Șpaiuc este primar, iar Doina Șpaiuc a fost aleasă viceprimar. Fostul secretar din comună a vizitat biroul femeii pentru a obține o simplă adeverință. Timp de două ore, Liviu Vasilică nu a fost lăsat să părăsească biroul, fiind acuzat de furt de acte. A fost nevoie chiar de intervenția polițiștilor

Scandal în comuna Sirețel, județul Iași, după ce fostul secretar al comunei, Liviu Vasilică, a cerut o adeverință pentru concediu medical, solicitată de soția acestuia, bibliotecară în localitate. Totul a început în dimineața zilei de 25.08.2021, când s-a îndreptat spre Primăria Sirețel, pentru a solicita documentele necesare. A dat peste secretara din instituție, care i-a înaintat o adeverință ce urma să fie semnată de primarul Gelu Șpaiuc.

Pentru că nu se afla în instituție, a apelat la serviciile viceprimarului Doina Șpaiuc, soția primarului. Femeia l-a refuzat repetat, moment în care Liviu Vasilică a încercat să părăsească biroul viceprimarului. Însă, Doina Șpaiuc s-a opus și s-a așezat în ușă pentru a-l bloca pe bărbat. Scandalul a durat aproape 2 ore, până când a venit Poliția. Viceprimarul avea impresia că Liviu Vasilică ar fi sustras alte documente existente pe birou. În 2019, comuna Sirețel a fost blocată după ce consilierii locali au refuzat să voteze bugetul local.

Liviu Vasilică trebuia să ajungă la soție, care era internată de urgență

Fostul secretar a povestit reporterilor „BZI” că avea nevoie urgentă de adeverință ca să o prezinte conducerii unui spital din Iași, acolo unde urma să fie internată soția.

„Am trecut printr-un adevărat calvar, soția mea are probleme serioase și se putea întâmpla o tragedie dacă nu ajungea la timp la spital. Nu știu ce măsuri a luat Poliția, dar sunt mulțumit că măcar m-au scos din captivitate și am putut să ajung la timp la spital. Sper totuși să se ia măsuri pentru că am fost lovit, bruscat și ținut închis atâtea ore”, a precizat Liviu Vasilică.

Culmea, reprezentanții Poliției l-au amendat chiar pe bărbat pentru că ar fi deranjat liniștea și ordinea publică.

„Ieri, un bărbat de 35 de ani a fost sancționat contravențional, conform legii nr.61/1991, deoarece a provocat scandal într-o instituție publică. Verificările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Viceprimarul Doina Șpaiuc spune că nu a semnat adeverința pentru că se supune soțului

Contactată telefonic, Doina Șpaiuc a precizat că nu a semnat adeverința pentru că nu își permite să iasă din cuvântul soțului, care deține funcția cea mai înaltă în instituție.

„El are ceva cu mine (Liviu Vasilică – n.r.) A venit să ceară o adeverință de salariat pentru soție. Primarul nu era. Da, Gelu, soțul meu. Domnul Vasilică are dosar de abuz în serviciu din perioada cât a fost secretarul Consiliului Local. Cum să-l țin sechestrat? L-ați văzut că e de două ori cât mine. I-am spus să înapoieze hârtiile, pentru că am observat că a luat ceva de pe birou. M-am întins spre el să-i iau hârtiile. Vine la primărie și face mișto, ca să-și bată joc de doamna (despre propria persoană – n.r.). Primarul nu mi-a dat dezlegare să semnez. I-am spus că putea să primească și pe e-mail hârtia de care avea nevoie. Mi-a spus și cuvinte urâte, mi-a spus că m-am ajuns”, a precizat viceprimarul.

Gelu Șpaiuc și-a apărat soția în scandalul cu fostul secretar: „Răgea ca un bou”

Contactat de reporterii „BZI”, primarul Gelu Șpaiuc a explicat că legea trebuie respectată în instituție.

„În ziua respectivă, eu am fost plecat la Iași să vorbesc cu o firmă de consultanță ca să accesăm fonduri europene pentru un rest de execuție la un drum din localitate. Am auzit țipete în primărie. Cum se poate așa ceva? Răgea ca un bou. Am spus că în două ore se rezolvă. Nu e nicio râcă, legea trebuie respectată, fără favoruri. Ce sechestrare? Cred că l-a violat nevastă-mea, care are 70 de kilograme și el are 130 de kilograme (glumește primarul – n.r.). Despre ce vorbim?”, a precizat la obiect primarul comunei Sirețel.

Primăria condusă de Gelu Șpaiuc a fost amendată de Garda de Mediu

Recent, Primăria Sirețel a fost amendată cu suma de 15.000 de lei din cauză că au fost identificate deșeuri depozitate pe domeniul public sau în albia râurilor. Atunci, primarul Gelu Șpaiuc a precizat că a plătit deja amenda aplicată de comisarii Gărzii de Mediu. Mai mult, spunea că nu poate controla de fiecare dată persoanele care depozitează ilegal deșeurile. Primarul a mai precizat că va cere acceptul Consiliului Local pentru achiziționarea mai multor loturi de camere de supraveghere pentru identificarea persoanelor care depozitează ilegal deșeurile. În urmă cu câțiva ani, comuna Sirețel a fost cuprinsă de dispute politice aprinse.

Comentarii
Adauga un comentariu