Diete si regimuri

Semințe de in înmuiate în apă sau zdrobite? Cum se consumă corect?

Publicat: 23 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semințe de in înmuiate în apă sau zdrobite Cum se consumă corect
Semințele de in au proprietăți laxative atunci când sunt consumate peste aportul recomandat.

Inul are multe beneficii pentru sănătate. Dar pentru a beneficia de aceastea, trebuie totuși să consumați semințe de in, dar nu oricum. Iată câteva sfaturi!

Semințele de in au fibre sănătoase, este bine cunoscut acest lucru: pentru tranzit, aportul de omega-3 și lupta împotriva colesterolului. În plus, au un gust de nucă foarte apreciat. Dar tot trebuie să știi cum să le folosești pentru a obține toate beneficiile.

Semințe de in înmuiate în apă sau zdrobite? Cum se consumă corect?

Consumați semințe de in zdrobite

Un pas esențial de făcut înainte de a le mânca: zdrobiți-le si măcinați-le! Sau mestecați-le. Nerespectând acest pas înainte de consum, acestea vor fi evacuate intacte, fără ca beneficiile lor să fie difuzate și acizii grași buni absorbiți.

Acest lucru se datorează faptului că stomacul nu poate dizolva stratul care acopera semințele, indiferent dacă este maro sau galben.

Semințele măcinate nu se păstrează mult timp (maximum 1 lună la frigider). Dimpotrivă, semințele intacte se păstrează foarte bine și foarte mult timp într-un loc uscat și răcoros.

Cu ce ​​se macină semințele de in?

O rasnită de condimente este ideală. Un râșniță de cafea poate face și ea o treaba buna. Dacă nu aveți una sau alta, tocătorul de ierburi este util.

Ușor prăjite (înainte de a fi zdrobite!), ca toate semințele, semințele de in sunt mai gustoase.

Înmuiați semințele de in

Când semințele, nucile și toate semințele oleaginoase sunt înmuiate înainte de consum, asimilarea lor de către organism este îmbunătățită și astfel le sunt restabilite toate beneficiile pentru sănătate: digestibilitatea este crescută și nutrienții mai asimilați de organism.

Înmuierea semințelor de in începe procesul de germinare, care ajută la creșterea nivelului de vitamine, la creșterea proteinelor și la asimilarea mai bună a mineralelor.

În principiu, se recomandă înmuierea semințelor de in timp de 8 ore la temperatura camerei. Aruncați apa de înmuiere, clătiți semințele cu apă curată și apoi scurgeți-le înainte de a le consuma. Se vor păstra cel mult 3 zile la frigider.

În caz de constipație

Cu o seara inainte, se toarnă 1 lingură de semințe de in și se adaugă 15 cl de apă. În timpul nopții, preparatul se va umfla pentru a semăna cu gelatina, pentru a fi consumat dimineața. Reînnoiți în fiecare zi, timp de 5 zile.

Cu ce ​​să consumi semințe de in?

Semințele de in maro sau blond sunt ușor de consumat în multe rețete. Le puteți pune peste felurile de mâncare de legume crude sau salate.

Pot fi adăugate la cerealele pentru micul dejun, în iaurt, compot etc.

Dacă faceți pâine, prăjituri sau plăcinte, le puteți amesteca în aluat. De asemenea, se amestecă bine cu pesmet, pâine, etc.

Avertizare

Semințele de in au proprietăți laxative atunci când sunt consumate peste aportul recomandat. Asigurați-vă că luați doar dozele recomandate.

Adauga un comentariu