Actualitate

Senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă cere scoaterea României din Uniunea Europeană

Publicat: 01 sept. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Senatoarea de Iași Diana Șoșoacă cere scoaterea României din Uniunea Europeană
Diana Șoșoacă consideră că singura soliție este scoaterea României din Uniunea Europeană

Senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă a avut un discurs fulminant în Parlamentul României cerând că România să iasă din Uniunea Europeană. Senatoarea este supărată pe faptul că statul român a vândut termocentrala Mintia.

Termocentrala Mintia a fost închisă în urmă cu un an și recent autoritățile au anunțat că o vor privatiza pentru o sumă mai mult decât scandaloasă.

Diana Șoșoacă a cerut scoaterea României din Uniunea Europeană

Senatoarea Diana Șoșoacă a cerut scoaterea României din Uniunea Europeană în contextul în care Guvernul intenționează să privatizeze termocentrala Mintia. Senatoarea consideră că actuala coaliție a predat întreaga economie românească către Uniunea Europeană în contextul finanțărilor PNRR:

”Nu pot să spun decât RO-Exit, dacă voi asta faceți! Dacă cedați tot ce mai are România în favoarea Uniunii Europene, eu nu pot decât să cer ieșirea din UE. Cât vreți să mai furați? Ați vândut tot din România pentru acest PNRR!”, a spus Diana Șoșoacă.

Vânzarea termocentralei Mintia reprezintă un furt pentru România, consideră Diana Șoșoacă. Vânzarea Termocentralei Mintia a devenit încă un motiv de neînțelegere în coaliția de guvernare. Social-democrații sunt nemulțumiți pentru că ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, a hotărât să vândă termocentrala pentru doar 91 de milioane de euro, după ce s-au investit 150 de milioane de euro pentru retehnologizarea ei. Virgil Popescu și-a motivat decizia drept necesară, având în vedere că 75 la sută din datoriile termocentralei sunt către bugetul de stat.

Termocentrala Mintia este vândută la preț de chilipir

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat că Guvernul lucrează la privatizarea termocentralei Mintia. În contextul în care investiţiile au fost de câteva sute de milioane de euro, Guvernul va ceda centrala la prețul de aproximativ 90 de milioane de euro. Este de noaptea minții faptul că Guvernul se gândește, într-un context extrem de dificil din punct de vedere energetic, la înstrăinarea bunurilor de stat.

Prin fuziunea și ștergerea tuturor datoriilor la bugetul de stat, practic s-a înființat la sfârșitul lui 2012 Complexul Energetic Hunedoara, care avea Termocentrala de la Mintia și Termocentrala de la Paroșeni, și în 2013 s-au mai adăugat și cele patru mine. Au plecat cu zero datorii. În 2019, în noiembrie, s-a pronunțat insolvența. Puteți să vă imaginați că în acești ani de funcționare s-a ajuns la datorii de 1,5 miliarde de euro? 75% dintre aceste datorii sunt către bugetul de stat, 25% sunt către alte companii care au contractat materiale, servicii către CE Hunedoara. Termocentrala de la Mintia a funcționat fără autorizație de mediu, și până a fost oprită în aprilie 2021 a produs o altă pagubă de 680 de milioane de lei. Deci mai mult decât cei 150 de milioane de euro care n-au fost niciodată folosiți în retehnologizare. explica Virgil Popescu.

Vă aducem aminte faptul că Guvernul vrea să listeze la bursă și institutul de sare SALROM care deține în portofoliu toate minele specifice din România. Asta în condiţiile în care se spune că Guvernul pregătește cedarea majorității acestui obiectiv care este considerat ca a avea o importanță strategică excepțională.

Comentarii
  • Daca Scholz is pune aplicare planul si anuleaza dreptul de veto a tarilor, atunci ai doua optiuni. Ori dispari, ori iesi din UE.
    Primele care or sa iasa sunt Olanda si Luxemburg. Ambele sunt paradisuri fiscale. Si nu numai. Se stie ca se spala bani acolo. Mai grav, sunt suspectate ca sunt pusculita unor organizatii teroriste si a traficantilor de armament de pe piata neagra.

  • mai ruptilor sosocari cu cap de pwla,scoaterea din UE a Romaniei inseamna sfarsitul micii aventuri a acestei tari in Europa si inceperea acapararii de catre rusi care dupa cum vedeti si dupa cum au trait bunicii nostri aduc numai „prosperitate”

Adauga un comentariu