Titlurile zilei

Sfâșietor! O bătrână locuiește într-o rulotă, după ce casa în care a trăit o viață a ars din temelii!

Publicat: 16 nov. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Sfâșietor O bătrână locuiește într-o rulotă după ce casa în care a trăit o viață a ars din temelii
Ea este bătrâna ce locuiește într-o rulotă, după ce casa în care a trăit o viață a ars

O bătrână din comuna Mogoșești, județul Iași, locuiește de mai bine de jumătate de an într-o rulotă cumpărată prin intermediul oamenilor cu suflet mare. Primarul a făcut public cazul femeii greu încercate de soartă, iar sătenii, dar nu numai, au dat dovadă de mobilizare. Gherghina Stan trăiește doar din ajutor social, în valoare de 142 de lei, având nevoie în continuare de susținere. Fie că este vorba de alimente neperisabile, produse de igienă, lemne sau haine, orice ajutor este bine-venit

Viața Gherghinei Stan, în vârstă de 79 de ani, s-a schimbat brusc în urma unui incendiu care a lăsat-o fără avuția sa, o casă modestă pe care o iubea. Atunci, toate lucrurile ei au ars. Întrucât bătrâna nu avea terenul în proprietate, membrii comunității, în frunte cu primarul, au reușit să-i cumpere o rulotă pe care au amplasat-o în locul în care se afla vechea locuință.

De curând, noul cuib i-a fost racordat la curent electric, primarul comunei, Rodica Popa, făcând demersurile necesare. În plus, rulota este încălzită printr-o sobă mică.

Ea este bătrâna ce locuiește într-o rulotă, după ce casa în care a trăit o viață a ars

Tanti Gherghina Stan din comuna Mogoșești, județul Iași, a rămas fără casă în februarie 2021. Fără absolut nimic, fără un acoperiș deasupra capului, însă cu probleme de sănătate, bătrâna a fost nevoită să se mute într-o rulotă cumpărată din bani donați de comunitate.

„În urmă cu câțiva ani a rămas fără vedere, tot cu ajutorul unor oameni inimoși a fost operată la un ochi pentru a se putea deplasa și îngriji cât de cât. Un incendiu devastator i-a distrus micuțul cuib pe care îl avea, atunci au ars toate lucrușoarele ei. Nu are niciun venit, doar ajutorul social, în valoare de 142 de lei, însă nu s-a plâns niciodată. Era fericită că avea ce pune pe masa în fiecare zi și că avea o sobă de lut care o încălzea. Nu a vrut să plece de acolo, decât așa cum a spus printre lacrimi: «La Domnul».

Haideți să îi întindem o mână de speranță, să simtă că nu e singură, că mai sunt oameni care dăruiesc aproapelui”, preciza Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești.

Ajutor pentru tanti Gherghina

După ce o rulotă a devenit noua casă pentru tanti Gherghina, mai mulți oameni au continuat să-i fie alături, semn că ajutorul nu a luat sfârșit.

Echipa „Hulubul Păcii” și „CaritAni” încearcă să o viziteze constant, aducându-i cele necesare, lemnele pentru iarnă fiind acum prioritare.

„Am vizitat-o din nou pe tanti Gherghina Stan din Mogoșești, care este cumva în grija noastră de când i-a luat foc casa. Are cam tot ce-i trebuie pentru un trai cât de cât normal. Am întrebat-o azi dacă mai are nevoie de ceva și ne-a spus: «Maică, niște lemne, ca să pot ieși din iarnă».

Având în vedere că avem foarte multe solicitări și cazuri de care ne ocupăm, puterea noastră financiară nu ne permite să facem față tuturor cererilor. Apelăm cu încredere la voi, deoarece bătrânica are nevoie de lemne ca să se poate încălzi la soba mică pe care o are în această rulotă sau de niște bani pentru a cumpăra o căruță de lemne”, preciza Anișoara Postolachi, reprezentant al Asociației „CaritAni”.

Toți cei care vor să doneze pentru Gherghina Stan, bătrâna care locuiește într-o rulotă, pot accesa următoarele conturi:

în LEI: RO13BTRLRONCRT0548852001,

în EURO: RO60BTRLEURCRT0548852001.

Numele titularului: CaritAni. (CIF BT): 5488520.

Comentarii
Adauga un comentariu