Sfatul medicului

Sfaturi pentru barbatii cu pectorali…de femeie

Publicat: 28 mai 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfaturi pentru barbatii cu pectorali...de femeie
7

Exista pectorali si exista sani. Depinde numai de tine in care dintre cele doua categorii vrei sa te incadrezi.

In afara celor care sufera de afectiuni precum sindromul Klinefelter, sanii „de pus in sutien” pot fi usor de…evitat.

Iata 7 greseli care te fac „sa arati ca o femeie”

1. Abuzul de alcool
Alcoolul afecteaza capacitatea ficatului de a scapa de estrogen (hormonul care se gaseste mai ales la femei si care declanseaza cresterea sanilor).Pentru ca ficatul este, in mare masura, cel responsabil pentru metabolizarea hormonilor, atunci cand isi pierde din eficienta poate sa produca mai mult estrogen decat androgen (hormon specific barbatesc), rezultand un piept extrem de feminin.

Anomalia des intalnita care transforma barbatii in femei. Le cresc sanii si li se micsoreaza penisul

2. Consumul de steroizi
Steroizii nu afecteaza numai „barbatia” ta, dar si aspectul fizic. Multi barbati care au consumat steroizi s-au confruntat cu asa-zisii „sani de catea”, adica rezultatul ridicol la care se ajunge atunci cand sterozii transforma testosteronul in estrogen. Pe langa sanii voluminosi, si sfarcurile au un aspect mult mai „pufos”.

3. Cresterea in greutate
Sigur, mai multa proteina adauga mai multi „posibili muschi”, dar raportul poate fi dat usor peste cap. Atunci cand nivelul de grasime din corp, este normal sa se manifeste la toate nivelurile, inclusiv asupra sanilor. Numai exercitiile fizice regulate va pot ajuta sa construiti masa musculara adecvata.

4. Dietele drastice
Dietele care te priveaza de consumarea unor anumite tipuri de alimente pot duce la scaderea nivelului de testosteron. Se pot intampla doua lucruri: fie sanii vor creste in timpul dietei, fie dupa ce te vei intoarce la regimul alimentar normal. Fenomenul poarta numele de „ginecomastie” si a fost depistat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand in soldat lipsit de o alimentatie corecta, a „crescut” sani destul de feminini. Desi cauzele acestei afectiuni nu sunt tocmai exacte, ultimele cercetari subliniaza faptul ca ar avea legatura cu cantitatea scazuta de testosteron produsa in testicule.

5. Anuminte medicamente
Un studiu al New England Medicine sublinia ca un sfert din cazurile de „sani de femeie” la barbati sunt produse de medicatie. Printre medicamentele care cresc estrogenul sunt: antidepresivele, amfetaminele si antibioticele. Daca ti se pare ca sanii tai sunt prea mari si iei unul dintre aceste medicamente, fa o vizita la medic si intreaba cu ce le poti inlocui.

Cum te poti trata cu conurile de hamei. Leacuri pentru insomnie, reumatism, menopauza, boli de rinichi, acnee

6. Fumatul
Vrei sa-ti dau inca un motiv ca sa te lasi de fumat? Iata-l: „Cancerul produce hormoni care au ca scop propria dezvoltare, care duce la aparitia unot dezechilibre hormonale care fac sanii sa creasca”. In timp ce ginecomastia poate aparea si ca rezultat al unor anumite tiupuri de cancer (cum este cel la testicule), cel la plamani este cel asociat cu cresterea sanilor. De asemenea, este forma de cancer care poate fi cel mai usor prevenita.

7. Anumite produse din plante
Un studiu din 2007 al acelasi New England Journal of Medicine a descoperit ca ingredientele din ulei de arbore de ceai sau lavanda, atat de des intalnite in produsele cosmetica ca sampoanele sau sapunurile, pot cauza ginecomastie deoarece imita activitatea estrogenului in organism.

Adauga un comentariu