Eveniment-Social

Simpozionul Internațional de Sculptură Ediția I, organizat de Primăria Tomești în perioada 1 – 30 iunie 2021, se apropie de final – FOTO, LIVE VIDEO

Publicat: 27 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Simpozionul Internațional de Sculptură Ediția I organizat de Primăria Tomești în perioada 1 - 30 iunie 2021 se apropie de final - FOTO LIVE VIDEO
Primăria Tomeşti o organizat prima ediție a Simpozionului de Sculptură Tomești, ce a avut loc în perioada 01-30 IUNIE 2021, și se apropie de final

Primăria Tomeşti o organizat prima ediție a Simpozionului de Sculptură Tomești, ce a avut loc în perioada 01-30 IUNIE 2021, și se apropie de final.

Sunteţi invitat/ă să faceţi parte din acest proiect unic, ce îşi propune crearea unei zone dedicată sculpturii , în Parcul Unirii din Comuna Tomești, Județul Iași, care să devină un reper pentru arta contemporană națională și internațională şi un punct de atracţie pentru localnici şi turişti. Proiectul are ca scop creșterea patrimoniului cultural al Tomeştiului prin crearea de opere destinate amplasării în spațiu public, urmărindu-se astfel o educaţie permanentă prin artă dar şi crearea unui hub cultural, care să atragă public interesat de arta contemporană.

Simpozionul de sculptură este conceput ca o punte multiculturală, în care artiştii profesionişti, selectaţi pe baza proiectelor trimise, să se conecteze la realitatea spaţiului şi tematica acestei ediţii ,“Unirea-simbol și semnificații contemporane”. Formele figurative, cât şi cele abstracte, specifice stilului fiecărui artist vor fi acceptate.

La Simpozionul de sculptură sunt invitaţi 6 sculptori din România şi Republica Moldova. Acesta se va desfăşura în Tomeşti în perioada 1-30 IUNIE 2021.

Selecţia proiectului

Artiştii care primesc Invitația de participare au fost selectaţi de către organizatori pe baza participărilor la simpozioane de profil şi a unui portofoliu extins de lucrări de artă în for public.

Artiştii vor trimite organizatorilor CV actualizat, Formularul de inscriere (completat și semnat), două schiţe/machete cu lucrarea ce urmează a fi realizată, prin email, însoţite de o scurtă descriere a proiectului.

Echipa de organizare va decide care din cele două lucrări propuse se potriveşte tematic şi estetic spaţiului, urmând a-i comunica artistului decizia luată.

Informaţii premergătoare

Artiştii selectaţi își vor asuma angajamentul de a dona sculpturile pe care le creează organizatorului, Primăriei Tomeşti, pentru a fi expuse permanent în spaţiul public. Acestea vor deveni proprietatea Primăriei Tomești. Nu sunt acceptate propuneri de lucrări efemere.

Artiștii selectați vor avea propriile instrumente și scule, propriile haine de lucru / echipamente de protecție.
Artiștii selectați vor fi prezenţi în Tomeşti la data de 01 IUNIE 2021, și își vor asuma angajamentul de a rămâne pe durata întregului eveniment, până la încheierea acestuia, 30 Iunie 2021.

Artiștii selectați vor fi prezenți la inaugurarea sculpturilor, fiind pregătiți pentru a oferi interviuri și pentru a interacționa cu publicul, pe toată durata simpozionului.

Artiștii selectați își vor asuma angajamentul de a respecta contractul și regulamentul simpozionului, care vor fi furnizate prin e-mail înaintea evenimentului;

La sfârşitul Simpozionului va fi realizat un album cu lucrările de artă expuse în Tomeşti, însoţit de un text critic şi un vernisaj, la data de 30 IUNIE 2021.

Adauga un comentariu