Titlurile zilei

Situație interesantă pe 29 februarie la maternitățile din Iași. La „Cuza Vodă”, mămicile au născut zece copii, pe când toate au refuzat la „Elena Doamna”: „Nu au vrut din cauza superstițiilor” – FOTO

Publicat: 02 mart. 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Situație interesantă pe 29 februarie la maternitățile din Iași. La Cuza Vodă mămicile au născut zece copii pe când toate au refuzat la Elena Doamna Nu au vrut din cauza superstițiilor - FOTO
Nașterea pe data de 29 februarie, învăluită de superstiții la maternitățile din Iași

Pe data de 29 februarie 2024, la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași s-au născut 10 copii perfect sănătoși, cinci fete și cinci băieți. Au fost sarcini care nu au mai putut fi amânate, astfel că micuții își vor sărbători ziua de naștere o dată la patru ani. Pe de altă parte, la Maternitatea „Elena Doamna”, mamele au refuzat

O situație deosebită este reprezentată de faptul că un copil s-a născut la domiciliu. Mama a fost luată prin surprindere de contracțiile puternice și nu a mai putut să ajungă la maternitate. Aceasta a născut, sub supravegherea unei moașe, un bebeluș de aproximativ 4.000 de grame, perfect sănătos.

Nașterea pe data de 29 februarie, învăluită de superstiții la maternitățile din Iași

Bucuria mamelor nu a putut fi umbrită de data din calendar. Deși există nenumărate superstiții legate de persoanele născute pe data de 29 februarie, precum că sunt mai ghinioniste, acest lucru nu este valabil și pentru copilașii care au venit pe lume la Iași. Micuții cântăresc între 3.000 și 4.000 de grame.

„La Maternitatea «Cuza Vodă» din Iași, pe data de 29 februarie s-au născut 10 copii perfect sănătoși. Cinci sunt fete și cinci sunt băieți. Unul dintre ei s-a născut la domiciliu, din cauza faptului că pentru mamă au început contracțiile și nu a mai putut să ajungă la spital, a născut cu o moașă, și ulterior a ajuns la noi. Cea mai mare greutate o are un copilaș de 4.000 de grame, iar cel mai slab are 3.100 de grame. Opt dintre aceste nașteri au fost naturale, iar două dintre ele prin cezariană. Mamele care au născut prin operația de cezariană nu au avut de ales, nașterea nu a mai putut fi amânată. Mamele încă nu au ales un nume pentru copil, dar o vor face la externare”, a declarat dr. Anca Bivoleanu, medic primar neonatolog la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Mamele care urmau să nască la Maternitatea „Elena Doamna” au refuzat

La Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, situația a fost diferă. Nicio mamă nu a vrut să nască pe data de 29 februarie din cauza superstițiilor. Din acest motiv, cele care au avut posibilitatea de a-și programa operația prin cezariană au ales ori data de 28 februarie, ori cea de 1 martie, din dorința ca cel mic să aibă o zi de naștere în fiecare an, nu la patru.

„La Maternitatea «Elena Doamna», nu a născut nicio femeie din cauza superstițiilor. Doar dacă era vorba despre o urgență se intervenea, astfel că mamele au ales să nască ori pe 28 februarie, ori pe 1 martie. S-a mai întâmplat și acum 4 ani la fel”, a declarat dr. Eduard Crauciuc, director medical la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași.

Comentarii
  • Eu cred că nu au vrut să nască la Elena Doamna din alte motive…. că e o maternitate dărăpănată, cu medici vai de capul lor….

  • Ce e mare lucru sa faci ziua de nastere pe 28, adica mai precis tot in ultima zi a lunii februarie?
    Eu cred ca e chiar interesant sa fii nascut pe 29 februarie, e mai rar.

  • Ma întreb … voi ce visați noaptea asta publicați … eu sunt nascut pe 29 feb și om mai norocos ca mine nu mai exista … in orice domeniu nu am loc de comparație și nu sunt lipsit de intuiție și pricepere.. așa ca restul care nu sunt născuți pe 29… sunteți niște oameni Distrați și ghinioniști 🤣🤣🤣🤣

Adauga un comentariu