Local

Șoferii ieșeni care au condus fără permis s-au ales cu dosar penal din cauza inconștienței! Ce măsuri s-au luat împotriva lor

Publicat: 15 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șoferii ieșeni care au condus fără permis s-au ales cu dosar penal din cauza inconștienței Ce măsuri s-au luat împotriva lor
Niște ieșeni curajoși au ieșit pe șosele fără a deține permis de conducere

În ultimele zile, mai mulți conducători auto din județul Iași care au condus fără permis au fost sancționați de polițiști. Aceștia sunt suspectați de comiterea unei infracțiuni prevăzute de legislația rutieră.

Recent, mai mulți șoferi au fost penalizați de polițiștii ieșeni, bănuiți că au condus fără permis. Deși nu aveau ce căuta la volan pe drumurile publice, indivizii au ignorat acest fapt și ar fi continuat să conducă liniștiți, crezând că nu vor suporta consecințele pentru aceste încălcări grave ale legislației rutiere. Aceștia au fost prinși de oamenii legii în câteva localități din județul Iași.

un politist care cere actele unui sofer
Polițiștii i-au descoperit pe indivizii care încălcau legea făcând mai multe controale

Șoferii ieșeni, suspectați că au condus fără permis

o persoana care tine in mana un permis de conducere
Bărbații surprinși la volan fără a avea dreptul de a conduce au acum dosar penal pe numele lor

În această săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au avut de furcă cu cetățenii care conduceau fără drept pe șosele și neținând cont de rigorile legii. Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost oprit pentru control în comuna Trifești și nu a avut ce document doveditor să le prezinte polițiștilor pentru a dovedi că are dreptul să circule cu mașina.

„La data de 12 iulie 2022, în jurul orei 13:00, agenții Secției nr. III Poliție Rurală Popricani au identificat un tânăr, de 24 de ani, care conducea un auto pe raza comunei Trifești, deși nu ar deține permis de conducere. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iași”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

Tot pe 12 iulie 2022, un individ în vârstă de 22 de ani a fost surprins șofând în zona comunei Grajduri, în ciuda faptului că nu ar avea carnet de conducere. Pe lângă această încălcare, autoturismul cu care circula nu ar fi avut poliță de asigurare RCA valabilă, motiv pentru care a primit și amendă și i s-au reținut plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

 maini care tin de gratii
Un ieșean a ajuns la închisoare, condamnat pentru comiterea a 2 infracțiuni ce țin de regimul rutier

Un bărbat din Iași a ajuns la pușcărie, condamnat pentru conducere fără permis

certificat de inmatriculare
Prins fără carnet și asigurare RCA valabilă, un tânăr este cercetat de oamenii legii și i s-a reținut certificatul de înmatriculare pentru autoturismul pe care îl folosea

Agenții din cadrul Postului de Poliție Costuleni au condus la închisoare un bărbat în vârstă de 31 de ani, condamnat pentru săvârșirea a două infracțiuni.

„La data de 12 iulie 2022, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Costuleni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis de Judecătoria Răducăneni, pe numele unui bărbat de 31 de ani. Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Iași.

Și în comuna Lungani povestea este similară. Agenții de la Postul de Poliție Lungani au identificat tot un tânăr de 22 de ani care conducea prin comună fără permis, faptă strict interzisă de lege. Acum ieșeanul are dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis.

Astfel, polițiștii ieșeni au mai securizat traficul, sancționând indivizi suspectați că au condus fără permis.

Adauga un comentariu