Actualitate

Șoferul din Petroșani care a lovit, pe trecerea de pietoni, șase copii și a ucis unul a fost condamnat la închisoare. Câți ani va sta bărbatul în spatele gratiilor

Publicat: 24 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șoferul din Petroșani care a lovit pe trecerea de pietoni șase copii și a ucis unul a fost condamnat la închisoare. Câți ani va sta bărbatul în spatele gratiilor
Individul, în vârstă de 20 de ani, a fost găsit vinovat pentru faptele sale din decembrie 2022, când a provocat un accident groaznic în Petroșani

Șoferul din Petroșani care a călcat, pe trecerea de pietoni, șase copii și a omorât unul, pe trecerea de pietoni, a fost condamnat la închisoare! Câți ani își va petrece tânărul în spatele gratiilor.

Șoferul din Petroșani care a călcat, pe trecerea de pietoni, șase copii și a omorât unul a fost condamnat la o pedeapsă grea de 13 ani și 10 luni de închisoare. Această sentință a fost pronunțată de magistrații Tribunalului Hunedoara în urma unui proces care a captivat atenția întregii țări, oferind un verdict într-un caz tragic ce a cutremurat țara.

Câți ani va sta în spatele gratiilor șoferul din Petroșani care a călcat, pe trecerea de pietoni, șase copii și a omorât unul

Individul, în vârstă de 20 de ani, a fost găsit vinovat pentru faptele sale din decembrie 2022, când a provocat un accident groaznic în Petroșani. El a intrat cu mașina în plin în grupul de copii care traversau strada pe trecerea de pietoni, iar unul dintre aceștia, un băiat de 11 ani, a pierit în urma impactului devastator.

Una dintre circumstanțele extrem de grave ale cazului este că șoferul conducea sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține un permis de conducere în momentul tragic al accidentului. După producerea coliziunii, individul a părăsit imediat locul faptei.

Tragedia a avut loc pe data de 21 decembrie 2022. În acel moment, victimele, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, se aflau pe drum. Copiii se întorceau de la o festivitate organizată de Clubul Sportiv din Petroșani. Impactul a fost devastator, iar copiii au primit îngrijiri medicale de urgență, însă eforturile personalului medical nu au putut salva viața unui băiat de 11 ani, care a pierit la scurt timp după accident.

În urma pronunțării sentinței, individul a fost condamnat nu doar la închisoare, ci și la plata daunelor materiale în valoare de peste un milion de euro, ca despăgubire pentru familiile afectate de tragedie.

Deși Tribunalul Hunedoara a emis o sentință în acest caz, ea nu este definitivă și poate fi contestată în instanță prin exercitarea dreptului de recurs.

Accident grav pe „Drumul Morții”

Un grav accident a zguduit Drumul Național 2 (DN2), cunoscut și sub numele de „Drumul Morții”, vineri seara, 23 februarie 2024. Tragedia s-a soldat cu pierderea vieții unui șofer în vârstă de 64 de ani și a provocat rănirea altor patru persoane, dintre care una a necesitat transportul de urgență la spital cu ajutorul unui elicopter SMURD.

Evenimentul tragic a avut loc la ieșirea din municipiul Râmnicu-Sărat, către Focșani, pe sectorul de drum cunoscut pentru pericolele sale ridicate și denumit sugestiv „Drumul Morții”. Potrivit declarațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), accidentul rutier teribil a avut loc în seara respectivă, marcând o altă tragedie pe această arteră rutieră periculoasă.

Adauga un comentariu