National

Sorin Cîmpeanu: „Un număr de 4.965 de angajați din învățământ au fost vaccinați azi în centrele dedicate”

Publicat: 25 feb. 2021

Joi, 25 februarie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la Antena 3 despre campania de vaccinare  prioritară a cadrelor didactice și a declarat că este un real succes.

„Campania merge foarte bine. La ora 18.30 un numar de 4.965 de angajati din invatamant au fost vaccinati azi in centrele dedicate. Avem in prezent , in total, 70.000 de angajati vaccinati din cei 350.000, la care se vor adauga inca 50-60.000 in urmatoarele zile. Alta veste buna este ca in ultimele 24 de ore in scoli s-au raportat doar 45 de cazuri de elevi infectati, comparativ cu media zilelor trecute de peste 100 de elevi zilnic, speram se se mentina acest trend. La finalul lunii martie o sa ne apropiem de vaccinarea a jumatate din numarul cadrelor didactice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Data de 10 martie este prevăzută ca dată pentru încheierea campaniei de vaccinare prioritară, la acest moment, a cadrelor didactice”

Cu o zi în urmă, Sorin Cîmpeanu a vorbit la B1 Tv despre situația vaccinării anti-COVID-19 a cadrelor didactice. El a precizat că încheierea campaniei de vaccinare prioritară a cadrelor didactice se va realiza pe 10 martie.

”La nivelul zilei de vineri, erau 50.000 de angajați din sistemul de învățământ, e drept incluzând aproape 8.000 de medici din cadrul universităților de medicină și farmacie și care s-au vaccinat în calitate de medici. Astăzi, așteptăm raportarea în cusrul acestei seri, centralizare care trebuie făcută într-o manieră personalizată pentru că înscrierile nu s-au făcut în platforma de vaccinare. Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum. Numărul, după câte am văzut în prima zi, este într-adevăr în creștere.

Nu avem la dispoziție doar AstraZeneca. Doar în București s-au deschis 22 de linii de vaccinare, 16 cu AstraZeneca și 6 cu Pfizer. Raportarea personalului din învățământ a fost făcută pe grupă de vârstă sub și peste 55 de ani”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sorin Cîmpeanu s-a arătat optimist în legătură cu faptul că vaccinarea prioritară a angajaților din educație se va încheia în termenul fixat de autorități.

”Data de 10 martie este prevăzută ca dată pentru încheierea campaniei de vaccinare prioritară, la acest moment, a cadrelor didactice și personalului din învățământ pentru că pentru creșe și grădinițe este vorba despre vaccinarea întregului personal. Dacă va fi nevoie, această dată poate fi extinsă. Eu cred, la cum am văzut astăzi că a mers procesul de vaccinare, că nu va fi nevoie și toți cei care au dorit să fie vaccinați și sunt angajați în învățământ, vor putea fi vaccinați până pe 10 martie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu nu poate interzice elevilor să dea flori și mărțișoare

Ministrul Educației a mai anunțat că elevii vor putea oferi flori și mărțișoare la școală, fiindcă nu sunt considerate obiecte personale. Astfel, Sorin Cîmpeanu declară că Ministerul Educației nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal.

„Ordinul de ministru comun Educați și Sănătate prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal.

Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așasar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a precizat Sorin Câmpeanu, la Antena 3.

Adauga un comentariu