Actualitate

Specialistul Octavian Jurma trage un mare semn de alarmă! Ne îndreptăm către o anarhie sanitară

Publicat: 26 oct. 2021
Octavian Jurma
Octavian Jurma

Specialistul şi medicul Octavian Jurma consideră că există o problemă enormă la nivel de țară. Acesta consideră că ne îndreptam către o anarhie sanitară. Jurma menţionează faptul că autoritățile trebuie să fie predictivile şi să ia măsuri dure.

Octavian Jurma nu este de acord cu noile restricții şi crede că cei nevaccinați se vor hotărî să nu se mai imunizeze şi că va fi dificil de purtat un dialog cu aceștia.

 

Octavian Jurma critică deciziile autorităților vizavi de noile restricții considerând că ne îndreptam spre anarhie sanitară

Octavian Jurma consideră că în urma faptului că autorităţile nu au decizii unice, nu au predictibilitate, nu vom învinge pandemia şi sunt şanse mari să intrăm într-o anarhie sanitară:

„Ni se spune sâmbătă ceva, luni vedem că nu se întâmplă. Lipsa de predictibilitate și vedem că nici acum în ceasul 18, politicienii nu fac pasul în spate, să se certe liniștiți acolo, puteau să delege autoritatea sanitară unui comandament unic. Toată lumea se ocupă de vaccinare și nimeni de fapt. Nu există nicio autoritate recunoscută și ne apropiem de anarhie sanitară. Avem reguli pe care nimeni nu le respectă”, a mai spus epidemiologul.

Pe de altă parte, specialistul consideră că din cauza deciziilor luate de autorităţi riscăm ca cei nevaccinați să nu mai dorească să se imunizeze:

„Vedem că (n.r. guvernul) a amânat atât de mult luarea acestor decizii, încât valul a intrat singur pe platou. Sunt mai preocupat acum de valul cinci. (…) O parte din cei nevaccinați se vor hotărî acum să nu se mai vaccineze, nu mai putem avea un dialog rațional cu ei”, a declarat Jurma, potrivit România Tv, explicând că lipsește predictibilitatea și în domeniul sanitar.

Octavian Jurma, critic la adresa autorităţilor

Doctorul Octavian Jurma a criticat, ori de câte ori a fost necesat, autorităţile române şi deciziile luate în pandemia. Într-o intervenţie făcută, specialistul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă şi îi explică premierului demis, Florin Cîțu despre faptul că nu toţi romanii vor simţi beneficiile creșterii economice invocată de acesta. Unii dintre români vor fi morţi:

„Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Pentru că zeci de mii de români nu vor mai fi în viață să le simtă chiar dacă ar fi adevărate. Înainte de a simți beneficiile economice, cel puțin 200.000 de români vor simți gheara morții sfârtecând plămânii și trupul lor lăsându-i cu sechele pe viață. Cel puțin 20.000 nu vor mai simți nimic în decembrie. De sărbători doar absența lor va fi simțită de cei dragi.

Copii lăsați fără părinții. Părinți lăsați fără copii. Mămici ucise cu copilul lor în burtă. Elevi și profesori uciși în numele educației. Familii întregi ucise într-o săptămâna…De ce? Pentru ce? Ce beneficii economice justifică risipă această inumană de viață? De ce suntem singură țară din lume care își ucide cetățenii pentru bani?”, se întreabă epidemiologul pe pagina sa de socializare

Pe de altă parte, medicii spun că situația este incredibil de gravă la terapie Intensivă, iar prof. dr. Carmen Dorobăț este de părere că se poate ajunge și la o mortalitate de 80% la secția de terapie intensivă.

 

Comentarii
  • Eu personal m-am saturat de toti acesti mega specialisti in orice si, in concret, in nimic.
    Acesti apostoli ai covidului si, de ceva timp, ai vaccinarii nu fac decat sa propage frica, teama, dar mai ales, ura intre noi.

  • Cine naiba mai e si „specialistu’ ” asta lu’ peste? Un doftoras care se baga-n seama, de care nu auzise nimeni inainte. Acum deodata e mare smecher. A visat urat noaptea si povesteste cosmarurile lui. Ignore.

  • Interesul e sa vaccineze si stalpii de telegraf.Ca la cate doze au cumparat si cati bani au bagat unii in buzunare ce or sa faca cu ele.

  • Mai terminati cu prostiile si intelegeti naibii sa puneti o masca la fata si sa va vaccinati ,pretiosilor care va dati specialisti ca sosoca…O planeta a inteles ce trebuie facut dar Romania e mai desteapta ca toti si de aia sunt sute de morti pe zi…Lasati dracu conspiratiile ,scoateti capu din cwr si puneti mana sa va civilizati un pic…Suntem de rasu lumii ..

Adauga un comentariu