Eveniment-Social

Spectaculos! Universitatea de Agronomie din Iași gestionează un uriaș fond de vânătoare, de 18.450 de hectare, în localitatea Frasin, județul Suceava. Aici, studenții desfășoară activitățile practice de maxim impact

Publicat: 27 apr. 2021
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași și imagini de la o vânătoare de porci mistreți
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iași gestionează un fond de vânătoare de 18.450 de hectare în localitatea Frasin, județul Suceava

Bază de practică și cercetare pentru studenții de la Univesitatea de Agronomie din Iași. Instituția gestionează un uriaș fond de vânătoare, de 18.450 de hectare, în localitatea Frasin, județul Suceava. Aici, tinerii desfășoară activitățile practice de maxim impact. Este vorba de managementul valorificării faunei cinegetice

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în curând Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, gestionează un fond de vânătoare de 18.450 de hectare în localitatea Frasin, județul Suceava. Aici, studenții desfășoară activitățile practice din cadrul disciplinelor „Managementul valorificării faunei cinegetice” și „Cinegetica”. Totul implică construirea instalațiilor vânătorești (observatoare, hrănitori, sărării), administrare de hrană complementară și sare, igienizarea și realizarea unor poteci de vânătoare, exerciții practice în poligon sau acțiuni balistice. Acestea sunt câteva dintre activitățile realizate de către studenții USAMV Iași, în cadrul ultimei deplasări în teren.

Baza USAMV Iași reprezintă una dintre componentele importante pentru procesul de instruire practică a studenților

Baza didactică și de cercetare de la Frasin a USAMV Iași reprezintă una dintre componentele importante pentru procesul de instruire practică a studenților. Aceștia provin de la specializările: Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, Zootehnie, Montanologie și Medicină veterinară.

„Ordinul nr. 533/2009 face referire la atribuirea în gestiune către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași a faunei cinegetice din fondul cinegetic numărul 24 Frasin, județul Suceava, iar noi desfășurăm activități specifice cu studenții noștri care trebuie să cunoască și aspectele practice, nu doar teoretice ale cinegeticii. Cinegetica este o disciplină științifică complexă, managementul valorificării faunei cinegetice bazându-se și pe studiul ecologiei animalelor sălbatice, al caracterului, tipurilor de terenuri de vânătoare și al productivității lor biologice”, a punctat șef lucrări dr. Mugurel Munteanu, administratorul Bazei de Practică și Cercetare de la Frasin.

Dintre metodele de cercetare cinegetică fac parte observarea animalelor, experimentele în natură, oferirea de hrană suplimentară

Dintre metodele de cercetare cinegetică, derulate la Frasin, Suceava fac parte observarea animalelor, experimentele în natură, oferirea de hrană suplimentară.

„Împreună cu toți colegii mei de la Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, în cadrul fondului de vânătoare de la Frasin am construit un punct de observare a mamiferelor din cadrul fondului, în plus am igienizat o sărărie și o hrănitoare pentru cervide (familie de mamifere rumegătoare ai cărei masculi au coarne osoase, ramificate)”, a povestit George Daniel Moraru, student în anul III.

Studenții au mai avut parte și de o experiență inedită, cea a exercițiilor practice într-un poligon.

„În poligonul de tragere de la Câmpulung, împreună cu ai mei colegi de la IMAPA, anul III am învățat propriu-zis să tragem cu arma. Ne-am descurcat bine, este o experiență pe care orice student al universității ar trebui să o facă la un moment dat”, a transmis Traian Crăciunaș, masterand al USAMV Iași.

Adauga un comentariu