Local

Spirit civic la Iași. Un bărbat, salvat dintr-un incendiu de un fost militar în termen la pompieri care se afla în zonă – FOTO

Publicat: 19 mart. 2021
Bunul samaritean, în prezența domnului Vieriu Cătălin, 36 ani, fost militar în termen la pompieri, în anii 2005 - 2006, nu și-a uitat deprinderile de salvator, așteptându-ne cu scara pusă la geamul apartamentului, ne-a dat detalii despre victimă și poziționarea acesteia, a ajutat la extragerea victimei și lichidarea incendiului
Astazi, vineri, 19 martie 2021, la ora 08.12 a fost anunțat un incendiu în municipiul Iași, Stradela Canta, incendiu de apartament, la un bloc de locuit, la etajul I.
La locul evenimentului au fost direcționate forțe de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospeciala de primă intervenție, o autospeciala de descarcerare și echipajul de prim ajutor calificat.
La ajungerea forțelor de intervenție la locul intervenției, la ora 08. 17, spre surprinderea echipajelor de intervenție, o scară fixă era montată la geamul apartamentului incendiat, de către nimeni altul decât un locatar al scării.
Bunul samaritean, în prezența domnului Vieriu Cătălin, 36 ani, fost militar în termen la pompieri, în anii 2005 – 2006, nu și-a uitat deprinderile de salvator, așteptându-ne cu scara pusă la geamul apartamentului, ne-a dat detalii despre victimă și poziționarea acesteia, a ajutat la extragerea victimei și lichidarea incendiului.
Victima, un bărbat, de aproximativ 50 ani a fost salvată, în stare conștientă cu simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice, a fost preluată de către echipajul de prim ajutor ajutor calificat și transportată la spital.
În urma incendiului au ars un pat, diverse materiale textile și au fost degradate diverse echipamente electrocasnice, aproximativ 40 de metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului fiind acțiunea unei persoane iresponsabile.
„ÎȚI MULȚUMIM, BUNULE SAMARITEAN, O VIAȚĂ DE OM TRĂIEȘTE !
FAPTELE ȘI AJUTORUL ACORDAT SUNT DEMNE CA EXEMPLU DE URMAT!
RESPECT, DOMNULE CĂTĂLIN VIERIU!”, a transmis ISUJ Iași.

Incendiu cu o victimă într-un bloc din municipiul Iași

Conform celor de la ISU, incendiul s-a produs într-un apartament de la etajul 1 al unui bloc de pe stradela Canta din Iași. La eveniment au intervenit o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenţie, o autospecială de descarcerare dar şi un echipaj de prim ajutor. În interiorul apartamentului a fost găsit un bărbat care a fost scos la timp. Acesta este conştient dar are nevoie de îngrijiri medicale pentru că are simptome de intoxicaţie cu fum şi gaze.

Apel ora 08.12, incendiu apartament, bloc locuit, etaj 1, mun. Iaşi, stradela Canta, intervine o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenție, o autospecială de descarcerare, EPA, în interior se afla o victima, bărbat aproximativ 50 ani a fost salvată, în stare conștientă cu simptome de intoxicaţie cu fum şi gaze toxice, a fost preluată de EPA, au explicat reprezentanţii ISU Iași.

Comentarii
  • BRAVO,un roman de toata isprava,asa trebuie actionat si in cazuri cind suntem insultati de alte persoane de regula de rtnie roma,sa avem spirit civic si sa ne ajutam la greu.FELICITARI…..

Adauga un comentariu