Actualitate

Spitalul „CF”, ocupat aproape la capacitate maximă de pacienți cu coronavirus în stare gravă! Majoritatea au și cancer și se chinuie să supraviețuiască

Publicat: 09 mai 2020

Spitalul „CF”, spital suport COVID, mai are doar 8 paturi libere. Restul sunt ocupate de pacienți cu coronavirus care suferă și de alte comorbidități. Majoritatea au diferite tipuri de cancer. Doi dintre pacienți sunt în stare gravă și se chinuie să supraviețuiască

Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași (CF), ocupat aproape la capacitate maximă de pacienți cu coronavirus. Ieri (n.r.- 8 mai), la unitatea medicală erau internați 42 de pacienți diagnosticați pozitiv la infecția cu COVID-19. În prezent, mai sunt doar 8 paturi libere. Pacienții internați, pe lângă diagnosticul de coronavirus, suferă și de alte patologii extrem de grave. Printre acestea se numără cancerul renal, cancerul osos, boli cardiace, cardiopatii ischemice și ciroze. Doi dintre pacienții internați sunt într-o stare gravă.

Din 50, doar 8 locuri libere

Ieri, dr. Mihai Glod, managerul Spitalului Clinic „CF” Iași, a specificat pentru cotidianul „Bună Ziua Iași” că mai sunt doar 8 locuri disponibile pentru pacienții cu coronavirus în unitatea medicală pe care o conduce.

„Astăzi (n.r.- 8 mai), avem internați 42 de pacienți cu coronavirus, dar care suferă și de alte comorbidități. În general, ca număr de pacienți oscilăm între 35 și 45. În acest moment, mai avem doar 8 locuri libere, capacitatea noastră fiind de 50 de paturi. Inițial am avut 3 pacienți în stare gravă. Unul s-a redresat, dar ceilalți doi suferă de simptome puternice ale COVID-19. În tot aceste timp, ținem legătura cu Spitalul de Boli Infecțioase, dar și cu Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. În cazul în care starea celor doi pacienți se va agrava și vor avea nevoie de servicii medicale cu specific ATI, îi vom transfera la celelalte spitale suport”, a specificat dr. Mihai Glod, managerul unității medicale.

Comentarii
  • Fir- ati voi sa fiti,ori sunteti tampiti,ori sunteti cumparati cu 30 de arginti! Nicaieri, niciodata, muribunzii de cancer nu au avut recomandare de suport vital avansat.Ei sunt alinati,pe cat posibil,prin ingrijiri paliative , adica sa nu aiba dureri, sa respire atat cat mai pot, dandu- li- se oxigen pe masca,nu ventilati/ intubati.Ei ar trebui sa ii aiba alaturi pe cei dragi,nu sa moara intepati, intubati, efectiv rastigniti, singuri in sectii ati.Dar voi, ca sa va acoperiti incredibila si giganta minciuna care este aceasta ” pandecucu”,chinuiti niste oropsiti ai sortii.O sa va primiti voi plata, si aici, si Dincolo.Dumnezeu sa ne pazeasca !

  • Va felicitam, sunteti supereroi, luptati intr un razboi cu un inamic invizibil, ar trebui sa va pensionati mai devreme decat cei din armata si cu pensii speciale. Suntem cu sufletul alaturi de tot personalul implicat. Cinste lor.

Adauga un comentariu