Razboi în Ucraina

Sprijin bipartizan față de ajutorul militar oferit Ucrainei. Republicanii din SUA nu vor accepta „cec în alb” pentru finanţarea armamentelor

Publicat: 28 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sprijin bipartizan față de ajutorul militar oferit Ucrainei. Republicanii din SUA nu vor accepta cec în alb pentru finanţarea armamentelor
Republicanii din SUA nu vor accepta „cec în alb” pentru finanţarea armamentelor

Republicanii din Camera Reprezentanţilor a SUA au menţionat că va opta pentru sprijinul bipartizan, alături de democraţi, față de ajutorul militar oferit Ucrainei, după ce vor prelua controlul asupra Camerei Reprezentanţilor. Totodată, aceştia au menţionat că nu vor adopta modul netransparent şi fără o responsabilitate asupra deciziilor pe care de care îl acuză pe preşedintele democrat Joe Biden în acordarea ajutorului.

Săptămâna trecută, Antony Blinken, secretarul de stat american, a anunţat despre un alt pachet de ajutor militar pentru Ucraina, valoarea căruia ajunge până la 400 de milioane de dolari. Valoarea totală a asistentei militare pe care Washingtonul a oferit-o Ucrainei de când Joe Biden este preşedinte al SUA a ajuns la 19,7 miliarde de dolari.

Sprijin bipartizan față de ajutorul militar oferit Ucrainei

Kevin McCarthy, liderul republican, a menţionat că în cazul în care va ajunge preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, nu va accepta un „cec în alb” pentru finanţarea ajutorului militar destinat Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia.

”Nu vom scrie un cec în alb”, a confirmat congresmanul republican Michael McCaul, membru al comitetului de politică externă din Camera Reprezentanţilor.

Potrivit acestuia, ultimul pachet de ajutor militar pentru Ucraina a fost comunicat în ziua votului, „iar membrii au avut la dispoziţie doar câteva ore să parcurge toate aceste pagini”.

”Republicanii nu vor conduce în acest mod. Noi avem acum o voce şi vom face acest lucru cu simţul răspunderii şi cu transparenţă în faţa poporului american. Este vorba despre banii contribuabilului american. Diminuează această voinţa noastră de a ajuta poporul ucrainean în lupta să? Nu, dar o vom face în mod responsabil”, a explicat Kevin McCarthy.

Atât el, cât şi Mike Turner au dat asigurări că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski „va avea sprijin bipartizan”. Mai mult, amândoi au susţinut trimiterea de rachete cu rază lungă de acţiune armatei ucrainene, iar Turner a subliniat că sunt de asemenea importante sistemele antiaeriene care să fie uşor de folosit de către militarii ucraineni.

„Anchetarea familiei Biden”, printre primele priorităţi ale republicanilor, după ce au obținut majoritatea voturilor în Camera Reprezentanţilor

După ce au obţinut majoritatea voturilor în Camera Reprezentanţilor, republicanii, într-o conferinţă de presă, au anunţat care vor fi priorităţile pentru următoarea perioadă. Aşadar, prima prioritate a acestora este „anchetarea familiei Biden”. Republicanii îl acuză pe actualul preşedinte că şi-a folosit influenţa, când era vicepreşedinte, pentru a ajuta afacerile fiului său, Hunter Biden.

Alegerile din SUA pentru Congres au fost foarte importante pentru actualul preşedinte, care a fost ales datorită spijinului comunităţii afro-americane pe care a încercat să o mobilizeze din nou în ultimele zile. Donald Trump a făcut să crească suspansul în legătură cu o posibilă anunţare a candidaturii sale la scrutinul prezidenţial din 2024.

Recent, în Statele Unite ale Americii au avut loc alegerile pentru Congres, care sunt cruciale pentru următorii ani de mandat ai actualului preşedinte Jos Biden. În joc au fost 435 de posturi de deputat federal, 35 de fotolii senatorialr, 36 funcţii de guvernator statal, poziţii executive şi judiciare la nivel local şi statal.

Așadar, republicaniii vor adopta un sprijin bipartizan față de ajutorul militar în ceea ce privește livrarea de armament Ucrainei. Pe lângă livrarea de arme moderne şi muniţii, SUA ajută Ucraina şi cu informaţii despre trupele ruse obţinute cu ajutorul sateliţilor şi al avioanelor-spion.

Adauga un comentariu