Prima pagină » Informații utile » Șrotul de soia- sursa nutritivă esențială pentru animalele din gospodărie și din ferme

Șrotul de soia- sursa nutritivă esențială pentru animalele din gospodărie și din ferme

17 mart. 2025, 12:47,
în Informații utile

Șrotul de soia este singurul supliment de proteine ce este inclus în regimul de hrană al păsărilor și a porcinelor, fără să se limiteze la o cantitate anume.

Este un supliment ideal de proteine pentru toate tipurile de hrană, ce aduce un pachet mare de avantaje.

Iată tot ce trebuie să știi despre șrotul de soia

Acesta când se amestecă cu cereale sau cu porumb oferă un echilibru tuturor aminoacizilor necesari ce sunt esențiali animalelor din gospodărie. El se integrează perfect în regimul de hrană al animalelor, depășind toate celelalte proteine ce sunt uzuale din plante, atât în conținut total de substanțe nutritive, cât și ca conținut de aminoacizi ce sunt digerabili.

Reprezintă o sursă valoroasă de aminoacizi, proteine și de energie, iar industria creșterii păsărilor din curte consumă aproximativ 50% din masa totală de șrot de soia produsă. În ceea ce privește porcinele și bovinele, consumă cel mai mare procent din acest ingredient. Fermierii din România au înțeles importanța soiei și a derivatelor lor, așadar, utilizează ulei, făină și șrot de soia.

Este obținut din procesul de extracție a uleiului de soia și este rezidul natural ce este mărunțit din boabe. De asemenea, este folosit în zootehnie, întrucât asigură o alimentație echilibrată animalelor din fermă și contribuie la performanțe optime pentru producția de lapte și de carne.

Acesta este potrivit pentru păsări, animale crescute la curte, dar și la ferme, echilibrează într-un mod ideal regimul de hrană împreună cu alte cereale și este cel mai benefic animalelor tinere. Puii au nevoie de o sursă de proteine ce este bogată în aminoacizi, întrucât au o cerere de proteine brute și de aminoacizi.

Se folosește în rețete de furaje alături de carbonat de calciu, premixuri, șrot de floarea soarelui sau alte cereale.

Cum se folosește în alimentația păsărilor și a porcinelor

Industria creșterii păsărilor, a puilor, curcanilor și găinilor ouătoare este una dintre principalii utilizatori al acestui șrot. Puii de carne și curcanii consumă în jur de 45% din șrotul utilizat în Statele Unite, iar celelalte păsări consumă încă 7%.

Se cunoaște și faptul că un procent mare din proteina vegetală utilizată în alimentația păsărilor este șrotul de soia, acest lucru reprezentând mai mult de jumătate din totalul proteinei din alimentația păsărilor.

În ceea ce privește alimentația porcinelor, acest șrot este cea mai populară sursă de proteină din hrana animalelor, derivată fiind din aportul de nutrienți. Acesta reprezintă o sursă dominantă de proteine suplimentare la nivel mondial în dieta porcinelor, iar nivelul ridicat de aminoacizi este o completare ideală pentru proteinele din cereale pentru nevoile nutriționale ale porcinelor.

De asemenea, este o sursă de energie mult mai mare decât celelalte de pe piață, iar factorii anti-nutriționali sunt ușor de digerat datorită proceselor lor de extracție prin încălzire. Șrotul are și un conținut mai mic în proteina brută comparativ cu șrotul de soia decorticat, întrucât învelișul de soia este folosit pentru a standardiza conținutul de proteine.

Nivelul ridicat de proteine, aminoacizi, minerale, vitamine, energie și faptul că echilibrează regimul de hrană ce este combinat cu cerealele duc la concluzia că șrotul de soia are un pachet complet de avantaje pentru hrana păsărilor și a porcinelor.

Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
a1.ro
Cum arăta Doinița Oancea cu păr drept! Toți o știu creață, însă e o femeie complet schimbată dacă o vezi cu părul drept
Playtech.ro
Cum se păstrează corect anafura ca să nu mucegăiască. Ce trebuie să faci cu ea după ce o aduci de la biserică
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cea mai așteptată autostradă. România va scăpa de un trafic de coșmar
SportpeSurse
Jennifer Lopez i-a răspuns lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB a trimis-o să cânte la Ghimpați
Playtech.ro
De ce este bine să înconjori casa cu lumânarea aprinsă când te întorci de la biserică. Tradiția mai puțin știută
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Unde petrec Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță Paștele. Locul e de poveste, dar îi costă destul. Oricine ar vrea să fie aici / FOTO
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
TRAGEDIE înainte de Paște! A murit Dragoș Cristescu! Mare om a fost!
redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 aprilie 2025
19 aprilie 2025