Local

Stare de urgență în municipiu. Transport public special pentru angajații din spitale. Iată ce trasee sunt destinate cadrelor medicale din oraș

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Stare de urgență în municipiu. Transport public special pentru angajații din spitale. Iată ce trasee sunt destinate cadrelor medicale din oraș

După decizia de a limita orarul autobuzelor și tramvaielor în municipiu, conducerea Primăriei Iași a dispus un nou orar pentru mijloacele de transport în comun destinate cadrelor medicale. Câteva autobuze vor face excepție de la regula instituită de municipalitate pe perioada stării de urgență

Programul mijloacelor de transport în comun din municipiul Iași a fost adaptat recent la criza provocată de pandemia cu virusul COVID-19. Municipalitatea a decis să limiteze orarul autobuzelor și al tramvaielor, însă a instituit și o excepție de la regulă. Astfel, având în vedere solicitările membrilor personalului medical din municipiu care lucrează în program de 12 ore (orele 7:00 – 19:00), primarul Mihai Chirica a dispus Companiei de Transport Public (CTP) să organizeze curse de autobuz astfel încât aceștia să poată veni și pleca de la locul de muncă.
Cursele au fost introduse de ieri, 18 martie, de când programul general de transport public este restricționat în vederea prevenirii infecției cu noul coronavirus COVID-19 în municipiul Iași.

Care este orarul curselor?

Aceste curse vor fi organizate zilnic în intervalul orar 18:00 – 20:00, cu autobuze de pe traseele 28, 46 și 47, care vor avea rutele și opririle normale. Astfel, acestea vor crea legături cu mai multe unități medicale din municipiu. Traseul 28 va include Spitalul de Recuperare, Spitalul „Sf. Spiridon” – Spitalul CFR – Spitalul Militar – Spitalul „Dr. C. I. Parhon”, rută deservită de 6 autobuze. Traseul 46 va include Institutul de Psihiatrie „Socola” – spitalele din zona centrală, rută deservită de 6 autobuze. De asemenea, traseul 47 va include Spitalul de Recuperare – spitalele din zona Tătărași (Spitalul de Copii „Sf. Maria”, Spitalul de Urgență „Prof. Nicolae Oblu”). Și această rută va fi deservită de 6 autobuze. Accesul în aceste autobuze se face pe baza biletelor și abonamentelor.

Curse speciale spre Era

CTP va organiza o serie de curse speciale și pentru cei care lucrează în cadrul Complexului Era. Aceste curse speciale au intrat în vigoare de ieri, 18 martie. Este vorba de traseele Tătărași Sud – Târgu Cucu – bd. Independenței – Păcurari – Era și retur, traseul Bucium – Frigorifer – Podu de Piatră – Canta – Era și retur. În calcul a intrat și traseul Selgros – Frigorifer – Tudor Vladimirescu – Păcurari – Era. Cursele vor pleca la următoarele ore: Tătărași Sud – Era: orele 11:00 și 12:45, Bucium – Era: orele 11:00 și 12:45; Selgros – Era: ora 11:00. Autobuzul pe ruta Era – Bucium va pleca la orele 14:30 și 20:15, pe ruta Era – Tătărași Sud la orele 14:30 și 20:15, iar pe ruta Era – Selgros la ora 20:15. Accesul în autobuze se face pe baza abonamentului special Era.

Modificări majore în trafic

Începând de marți, 17 martie 2020, municipalitatea a decis ca programul de transport public să sufere o serie de modificări majore. Astfel, autobuzele și tramvaiele vor ieși la stradă între orele 5:00 și 8:00 dimineața, când programul va fi unul normal. Pentru persoanele care își desfășoară activitatea în zona industrială, transportul public local de călători va fi asigurat pe traseul 5 în intervalul orar 13:00 –18:00. Între orele 8:00 și 15:30, tot parcul auto și de tramvaie se retrage în garaj/depou (exceptând traseul 5). De la ora 15:30 și până la ora 18:00 se reia activitatea de transport public. Între orele 18:00 și 21:00 tot parcul auto și de tramvaie se retrage în garaj/depou. Între orele 21:00 și 22:45 se reia activitatea de transport la 25 la sută din capacitate.

Adauga un comentariu