Sport

Strategia pe care va miza Simona Halep în meciul cu Serena Williams a fost dezvăluită de Darren Cahill

Publicat: 16 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Strategia pe care va miza Simona Halep în meciul cu Serena Williams a fost dezvăluită de Darren Cahill
Simona Halep o întâlnește pe Serena Williams în sferturile turneului de la Australian Open

Simona Halep o întâlnește pe Serena Williams în sferturile turneului de la Australian Open, marți, de la ora 10:00, iar antrenorul Darren Cahill știe cum trebuie să abordeze meciul eleva sa. Antrenorul australian de care se leagă multe dintre performanțele constănțencei scoate în evidență un aspect psihologic pe care Halep ar putea să-l valorifice. Cahill face referire la victoria obținută de Simona în fața americancei de 39 de ani, în urmă cu doi ani, în ultimul act de la All England Club.

Darren Cahill: „Simona trebuie să o țină pe Serena Williams în spatele liniei terenului”

Serena Wiliams conduce în partidele directe, scor 10-3, dar Simona a demonstrat și în partida cu Iga Swiatek din optimi că poate contracara orice stil de joc.

„A fost esențial pentru Simona că a câștigat în fața Serenei la Wimbledon. Din acest motiv, Simona va începe meciul cu multă încredere. Trebuie să evolueze cu încredere, așa cum a făcut-o în ultimele două seturi din meciul cu Swiatek, să fie agresivă și să reușească să o țină pe Serena în spatele liniei terenului”, a declarat ieri Darren Cahill.

Serena Williams s-a calificat în sferturile de finală după ce a trecut de Arina Sabalenka, numărul 7 mondial, cu 6-4, 2-6, 6-4. Cahill a făcut referire și la un punct forte al jucătoarei cu 23 de titluri de Grand Slam în carieră.

„În plus, ea va trebui să anticipeze foarte bine unul dintre cele mai bune servicii din circuitul feminin, pentru a returna cât mai multe mingi”, a mai spus Darren Cahill, ieri, la Melbourne, într-o conferință de presă.

Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, o va întâlni pe Serena Williams, locul 11 WTA și cap de serie numărul 10, marți, de la ora 10:00, în sferturile de finală ale Australian Open.

Simona Halep – Serena Williams, în sferturi la Australian Open

Întrebată ce părere are despre faptul că va întâlni o jucătoare cu lovituri extrem de puternice, Simona Halep s-a arătat încrezătoare că va face față cu brio provocării.

„Este multă putere. Am urmărit puțin meciul Serenei cu Arina Sabalenka, era o forță imensă acolo. Dar nu sunt speriată de forța care este în tenis acum, am experiență, am jucat de multe ori cu astfel de jucătoare și le-am bătut pe majoritatea. Sunt încrezătoare cu modul meu de a juca, nu înseamnă prea mult puterea pentru mine”, a afirmat Simona Halep, citată de ausopen.com.

„Simona Halep vorbește de parcă ar putea accepta orice provocare. E neînfricată și în formă maximă!”, a fost concluzia australienilor, după discursul Simonei Halep.

Simona Halep și Serena Williams s-au mai întâlnit de 11 ori până acum. Sportiva din SUA conduce cu 9-2 la „directe”, dar ultima victorie i-a aparținut româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019. În același an, cele două jucătoare s-au întâlnit și la Australian Open, când Williams a câștigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.
Antrenorul Patrick Mouratoglou crede că Serena Williams este în cea mai bună formă fizică din ultimii trei ani și este pregătită pentru duelul cu Simona Halep din sferturile Australian Open, chiar dacă jucătoarea română are moralul ridicat după victoria de la Wimbledon din 2019.

Simona Halep – Serena Williams, la Australian Open. Ce spune Patrick Muratoglou despre duel

Serena vizează al 24-lea ei titlu de Grand Slam, care i-ar permite să egaleze recordul legendarei Margaret Court, dar Williams are de trecut un hop dificil spre acest obiectiv, în sferturi, unde o așteaptă Simona Halep, încrezătoare după succesul din Grand Slam-ul pe iarbă.

„Cred că Simona a jucat un meci perfect la Wimbledon. Va fi un proces diferit pentru ea, pentru că știe că poate juca astfel contra Serenei, ceea ce nu reușise niciodată înainte. Ea va veni cu mai multă încredere, dar noi suntem pregătiți pentru asta”, a declarat antrenorul francez al americancei.

Serena Williams, care a câștigat ultima oară Australian Open în 2017, a pierdut cele patru finale de Grand Slam disputate apoi, inclusiv cea de la Wimbledon contra campioanei din România, care are însă doar două victorii din 11 confruntări directe.

Adauga un comentariu