Stiri si curiozitati

Superstiții despre bradul de Crăciun. De ce nu este bine să îl arunci după sărbătorile de iarnă

Publicat: 08 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Superstiții despre bradul de Crăciun. De ce nu este bine să îl arunci după sărbătorile de iarnă
Perioada sărbătorilor de iarnă este îndrăgită de toți, dar nelipsite sunt și ciudatele superstiții despre bradul de Crăciun.

Perioada sărbătorilor de iarnă este îndrăgită de toți, dar nelipsite sunt și ciudatele superstiții despre bradul de Crăciun. Multă lume își dorește ca totul să fie perfect, de la bucatele alese până la decorațiuni sau petrecerea de Crăciun și Anul Nou. „Vedeta” acestei perioade magice este bradul. Iată de ce nu este bine să îl arunci după sărbătorile de iarnă.

Superstiții despre bradul de Crăciun

Când vine vorba de bradul de Crăciun părerile sunt împărțite. De la momentul în care este adus în casă, până la decorațiunile cu care este împodobit, superstițiile sunt dintre cele mai ciudate. Se crede că bradul nu trebuie adus în casă mai devreme de Ajunul Crăciunului deoarece ar aduce ghinion.

Superstițioșii consideră că este bine ca în vârful bradului să pună o stea sau un înger pentru a fi protejați de spiritele rele. Mai mult, unii preferă să împodobească bradul în seara de 24 decembrie, dar după ce copiii au adormit. Astfel, aceștia ar avea parte de protecția divină și de magia sărbătorilor de iarnă.

O altă superstiție despre bradul de Crăciun vizează o practică neobișnuită. Unii pun în brad lumânări apoi le dau foc. Dacă persoana care le aprinde își vede umbra cu ajutorul lumânărilor aprinse, dar umbra lui nu are cap, atunci el va avea probleme grave de sănătate în anul următor.

Mai mult, în ziua în care bradul este adus în casă pentru a fi împodobit, este bine să ne punem dorințe și să ne facem planuri mărețe pentru Noul An. Tot cei superstițioși agață în bradul de Crăciun o monedă legată cu ață roșie. Se crede că moneda aduce belșug și bunăstare, iar ața de culoare roșie simbolizează norocul în dragoste.

De ce nu este bine să arunci bradul după sărbătorile de iarnă

Pe lângă superstițiile și tradițiile din perioada sărbătorilor de iarnă, pregătirile pentru Crăciun și Revelion sunt pe măsură. Când vine vorba de masa de Revelion, gospodinele se întrec în bucate alese, iar cei mai pretențioși optează pentru meniuri sofisticate.

Tradiționala masă de Crăciun și Revelion necesită multe pregătiri, la fel și decorațiunile din casă sau petrecerea din cea mai importantă noapte a anului. Totul trebuie să fie perfect, așa că atenția la detalii este esențială. 

Intrarea în Noul An se vrea a fi una sub semnul veseliei și prosperității, iar multă lume respectă cu strictețe unele superstiții. Una dintre acestea se referă la faptul că nu este bine să aruncăm la gunoi bradul de Crăciun deoarece vom fi urmăriți de ghinion tot anul. 

Unii superstițioși consideră că este bine ca bradul să fie ars sau plantat. Mai mult, aceștia sunt de părere că pomul de Crăciun trebuie scos din casă când se sărbătorește Epifania sau Boboteaza.

O altă practică neobișnuită este aceea a stropirii bradului împodobit cu apă sfințită înainte de a fi ars pentru a alunga spiritele rele sau ghinionul. 

Pe lângă celebrul brad, unii pregătesc și coronițe de Crăciun pe care le agață pe ușile de la intrare pentru a avea noroc și prosperitate.

Dincolo de superstițiile despre bradul de Crăciun, acesta rămâne un simbol al sărbătorilor de iarnă. Pregătirile pentru această perioadă magică a anului sunt numeroase, iar tradițiile și practicile nu fac decât să înfrumusețeze și mai mult luna decembrie. 

Adauga un comentariu