Eveniment-Social

Tanar arhitect din Iasi: „Nu-mi place cum arata acum Iasul… Multe pot fi imbunatatite” – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 nov. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Modul in care a ajuns sa arate Iasul atat din punct de vedere edilitar, cat si arhitectural, dupa 1989, este cel mai bine reliefat de un tanar arhitect, absolvent al Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iasi @ Astfel, Andreea Movila, doctoranda in domeniu al institutiei de invatamant superior, considera ca sunt multe aspecte care pot fi imbunatatite @ "Fata de modul in care arata acum Iasul, asta ca arhitectura, multe pot fi imbunatatite pentru a deveni cum ne dorim… Sunt convinsa de faptul ca, noi tinerii, putem face multe pentru a rezolva multe", a transmis aceasta @  Movila a contribuit decisiv la modernizarea unui amfiteatru din corpul Rectorat al TUIASI, refacut pe baza proiectului studentilor de la Facultatea de Arhitectura "G. M. Cantacuzino"

Face parte din tanara generatie de arhitecti si are o viziune complet noua despre modul in care ar trebui sa se construiasca in Iasi pentru a se schimba ceva din modul in care a ajuns sa se construiasca in urbe, dupa 1989. Astfel, Andreea Movila, doctoranda in domeniu la Universitatea Tehnica (TUIASI) "Gheorghe Asachi" din Iasi, considera ca sunt multe aspecte care pot fi imbunatatite.

Citeste si : Mediul academic din Iasi este in fierbere. Profesorul Dan Cascaval, ales vicepresedinte in Consiliul National al Rectorilor – FOTO

"Fata de modul in care arata acum Iasul, asta ca arhitectura, multe pot fi imbunatatite pentru a deveni cum ne dorim… Sunt convinsa de faptul ca, noi tinerii, putem face multe pentru a rezolva multe. Eu nu sunt adepta ca se poate reusi doar in afara tarii si cred ca putem face lucruri bune si in tara. Asadar, prin noile concepte si viziuni din domeniu si care pot fi puse in practica putem avea un oras asa cum il dorim, dar asta doar pe viitor", a transmis aceasta.

Citeste si : Idei INOVATOARE pentru un "smart-city", PROMOVATE de rectorul unei mari universitati iesene

A coordonat o echipa ce a modernizat complet un amfiteatru de la Politehnica ieseana

De scos, in prim-plan, ca Andreea Movila a contribuit decisiv la modernizarea unui amfiteatru din corpul Rectorat al TUIASI, refacut pe baza proiectului studentilor de la Facultatea de Arhitectura "G. M. Cantacuzino". Acesta va gazdui dezbaterile din cadrul sedintelor lucrative ale Consiliului National al Rectorilor (CNR) care se vor desfasura de pe 16 noiembrie si pana pe 19 noiembrie 2017.

Citeste si : Prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval: Sansa oricarei tari o reprezinta ingineria – VIDEO

"Ma aflu deja la a doua colaborare cu Universitatea Tehnica si ma bucur de noua viziune de a-si include activ studentii în viata Universitatii. Proiectul initiat, în perspectiva marcarii acestui eveniment special ce tine de Zilele Universitatii Tehnice, a presupus o munca incredibila timp de mai multe luni, nenumarate drumuri, discutii, întâlniri, proiectare, aprovizionare cu materiale comandate din Marea Britanie, licitarea lucrarii, gasirea solutiilor tehnice potrivite în acord cu viziunea initiala si punerea în opera", a mai explicat Movila, cea care a gândit conceptul artistic al lucrarii arhitecturale.

Citeste si : Discurs ELEGANT al rectorului Universitatii Tehnice din Iasi – prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval la Academia Romana! Totul IN MEMORIAM – academicianul Cristofor I. Simionescu – FOTO

Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, principal sustinator al implicarii tinerilor in dezvoltarea institutiei, a reliefat urmatoarele: "Amfiteatrul a devenit, astfel, unul modern si impresionant ca design, putând fi un reper al recunoasterii abilitatilor tehnice si artistice ale studentilor nostri. Proiectul a fost adaptat din mers pentru a deveni eficient în simplitate si utilitate, dar si impresionant în simbolistica. De altfel, ideile se vor pune în discutie sub privirile unui Gheorghe Asachi simbolizat inspirat pe peretele de fundal al salii, priviri care cred ca ne vor transmite din nou ca avem nevoie de încredere, curaj, coerenta si unitate în mediul universitar pentru a le transpune din dorinta în realitate."

Citeste si : ASTAZI a avut loc ceremonia deschiderii anului academic la Universitatea Tehnica din Iasi – FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu