Tensiune arteriala: 5 alimente si bauturi care o cresc

Tensiune arteriala: 5 alimente si bauturi care o cresc

18 mai 2021, 21:08
BZI.ro, în Sanatate

Când aveți tensiune arteriala crescută, există câteva alimente de evitat pentru a vă limita riscul cardiovascular. Această boală cardiovasculară cronică reprezinta de fapt o tensiune arterială anormal de mare în vasele de sânge. Presiunea arteriala este exercitată pe pereții vasculari și este rezultatul fizic al ejectării sângelui de către inima în vasele de sânge. Prin urmare, vorbim de hipertensiune arterială atunci când presiunea sistolică (care se măsoară în timpul contracției inimii) este mai mare de 140 mmHg și când presiunea diastolică (măsurată în timpul relaxării inimii) este mai mare de 90 mmHg. Iata 5 alimente si bauturi care cresc tensiunea arteriala!

Sare de bucatarie

Aproximativ 30% dintre persoanele hipertensive au hipertensiune legată de aportul excesiv de sare. Prin urmare, evităm pe cat posibil sarea si ne îndreptăm spre condimente (curcuma, curry, pătrunjel, piper cayenne) pentru a da aromă preparatelor.

Paine

Surprinzător, dar adevărat: pâinea reprezintă aproximativ 7% din aportul zilnic de sare. Dacă există pâine fără sare, preferăm pâinea cu aluat, pâinea de secară sau pâinea integrală, dar, aveți grijă, nu la toate mesele!

Sare ascunsa

Muștar, sos de soia, murături etc. Acestea conțin săruri ascunse care cresc tensiunea arterială.

Semipreparatele

Șuncă, cârnați uscați, salam. Prea grase, mezelurile sunt și ele prea sărate: a fi evitate când suferiți de tensiune arterială crescută. Aveți grijă și la somonul afumat (îl înlocuim cu somon proaspăt sau marinat) și la macroul conservat (în schimb optăm pentru macrou la grătar).

Suc de grapefruit

Potrivit autorităților americane din domeniul sănătății (FDA), sucul de grapefruit, dar și grapefruitul proaspăt pot scădea eficacitatea, dar pot accentua și efectele secundare ale anumitor medicamente prescrise împotriva hipertensiunii arteriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *