Actualitate

Tensiune maxima! Cel mai tare post din finantele iesene, hotarat in jumatate de ora! Misterul a fost elucidat ieri dupa amiaza!

Publicat: 22 aug. 2017
1

@ Incepand de ieri, ANAF a hotarat cine va fi seful la Directia Vamala Iasi @ La nivelul institutiei, nominalizarile au zburat din jumatate in jumatate de ora @ La un moment dat, Elena Cotea nu mai era in carti, informatie confirmata si de directorul DGRFP @ La putin timp apare candidatura lui Vasile Dumitras, pe vremuri sef la Garda Financiara @ Surpriza: ieri, dupa amiaza, Elena Cotea primeste ordinul ANAF @ „Acum am primit ordinul. (ieri – n.r) Voi depune toate eforturile pentru incadrarea pe directiile prioritare transmise de ANAF, respectiv atat urmarirea cresterii incasarilor, dar si pentru sublinierea pe care le are sistemul vamal in privinta sigurantei si securitatii cetatenilor, de protejarea mediului, sanatatii publice. In perioada viitoare voi ocupa noul birou”, a spus Elena Cotea.

Ceea ce a anuntat cotidianul Buna Ziua Iasi in urma cu mai bine de o luna, s-a confirmat. Incepand de ieri, noul director la Directia Vamala Iasi este Elena Cotea care, pana in prezent, a ocupat functia de sef la Biroul Vamal.

Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a fost emis in cursul zilei de ieri. Culmea, tot ieri, Cotea nu mai era luata in calcul de sefii ANAF.

Mai precis, a fost schimbata nominalizarea de catre Marian Bosianu, director la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi, in persoana lui Vasile Dumitras, director pe timpuri la fosta Garda Financiara. „Da, a fost schimbata nominalizarea”, a spus Marian Bosianu. Vasile Dumitras a fost intrebat de catre reporterii BZI daca stie ca se afla in carti pentru preluarea functiei.

„Nu se poate spune nimic pana nu vine ordinul ANAF. Acum ocup functia de inspector fiscal in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice. Nu ma zbat pentru functii”, a declarat pentru BZI Vasile Dumitras.

Tot ieri, la putin timp de la declaratia lui Dumitras, Elena Cotea a confirmat ca a fost emis ordinul ANAF.

„Acum am primit ordinul. (ieri – n.r) Voi depune toate eforturile pentru incadrarea pe directiile prioritare transmise de ANAF, respectiv atat urmarirea cresterii incasarilor, dar si pentru sublinierea pe care le are sistemul vamal in privinta sigurantei si securitatii cetatenilor, de protejarea mediului, sanatatii publice. In perioada viitoare voi ocupa noul birou”, a spus Elena Cotea.

In urma cu mai bine de o luna, lui Marian Bosianu, director la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi, i s-a cerut de catre conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa faca o nominalizare pentru ocuparea functie de director la Vama.

Atunci, Bosianu a recomandat-o pe Elena Cotea, sef Birou Vamal, in locul lui Danut Bolohan, cel care ocupa functia de director executiv. Deoarece au avut loc schimbari la varful ANAF, varianta Cotea nu a mai fost agreata si, de aceea, Danut Bolohan, directorul de atunci, s-a trezit cu o prelungire de mandat pe o perioada de o luna. Recent, a expirat si aceeasta perioada.

Averea Elenei Cotea

Conform ultimei declaratii de avere, Elena Cotea are o avere consistenta. Astfel, a declarat ca are in proprietate mai multe terenuri situate in municipiul Iasi. Suprafata totala a acestora este de peste 4.000 de metri patrati.

Mai mult, detine doua apartamente si o casa, imobile achizitionate in perioada 2007-2010. Cotea este interesata si de achizitia de bijuterii. In perioada 1992-2011 a cumparat metale pretioase in valoare de 5.500 de euro. Dar are si datorii la banci, scadente in 2018 si 2030. Valoarea creditelor este 87 de mii de euro.

Anul trecut, in calitate de sef la Biroul Vamal a declarat un venit anual de 77.717 lei. In ceea ce priveste schimbarile din cadrul DGRFP, la sefia Administratiei Contribuabilor Mijlocii, consituita la nivelul Regiunii Iasi, a fost numita Delia Georgeta Aioanei in locul Lilianei Scriitoru.

Conform declaratiei de avere, Delia Aioanei detine un teren in suprafata de 3.331 metri patrati, situat in judetul Neamt, un apartament in Bacau cu o suprafata de 47,71 metri patrati, conduce un autoturism marca Dacia Solenza si are datorii de peste 40 de mii de lei la banci. La venituri, declaratia de avere arata ca in 2016 a incasat din salarii suma de 48.046 lei, cand ocupa functia de sef Birou Asistenta pentru Contribuabili.

Comentarii
  • 3 nume mari….cotea o profesionista la vama, bosi un mare OM si cel din urma, vasile un inspector de calitate. pe vremea cind era sef la garda, un adevarat profi. succes la toti si cu siguranta veti avea bune rezultate!!!

  • Las că-i bine ș-așa!I-a mai crescut cota lu’ Vasîli că de cca. 4 ani e terminat rău.S-a și deformat fizic de atâta stres.Să-i zîci săru’ mâna lu’ nea Marean.Ș’a făcut milă de rățoi.Cât despre șanse Licuță dragă le aveai minime pentru că tu ești maică palid de mulți ani și nu se uită asta chiar dacă mai faci tu vizite pe șest pe la imbujorați și te dai băiet bun.Știi tu cum se numesc ăia cu fundu’ în 2 părți!?!?…

    • Definitie = cu fundul (sau cu curul) în douã luntri, nehotãrât, indecis; fãtarnic, ipocrit: Golescu-Negru umblã sovãind, cu curu-n douã luntri.GHICA.

  • Nimic nu e intamplator. In 2013 indivizi din zona vamii au pus umarul si au reusit desfiintarea garzii. Astazi se pare ca ne aflam in punctul in care fosti gardisti supravetuitori masacrului de atunci si care sunt pe val acum procedeaza asa cum cred ei. Recastiga teren. Vor urma si alte batalii cu diferiti castigatori. Cert este ca astia din vama reprezinta o breasla parsiva rau. VD a fost si vames si gardist asa cum a jucat si in politica. MB a ramas loial in toate si joaca tare. EC daca o iei dupa fata nu se califica pe post. Ramane o vamesa si am zis tot. Surprize vor mai fi cu siguranta!

  • Ratoiul a fost mana moarta din start. El a jucat rolul sperietorii ca ratusca sa se sperie si doritoare fiind de functie sa mai dea o rata la centru, asa de instalare. Cand ratusca a marcat i-a fost virata si fituica de numire care oricum era semnata. Ratoiul era si el dornic dar nu e pentru el. Cel de la regionala a facut figuratie pe scenariul celor de sus care au iesit pe plus inca o data pentru ca totusi e vorba de vama. De acum inainte are ratusca de punctat mai ales ca i-au crescut diriguitorii betul. Sa o vezi ce se intristeaza cand ramane cu nimic. Renunta singura la functie.

  • Cu astfel de oameni ne mîndrim…bosianu, cotea, dumitras. Pacat de cei de la vama, in frunte cu Aioanei si Scriitoru dar, macar au fos marginalizati. Aici nu o putem uita pe coorwa lui Grigoriu, si anume babeta Mistreanu Nicoleta, o mare hoașca…auzi Nico, o mai swgi prin parcari lui nea Grig?

Adauga un comentariu