Sanatate

Tinctură de propolis pentru stomac. Leacuri bătrânești cu efect terapeutic

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tinctură de propolis pentru stomac. Leacuri bătrânești cu efect terapeutic
Tinctura de propolis reduce inflamațiile

Sunt multe substanțe pe care cercetătorii le-au studiat, printre care s-au găsit efecte științific dovedite asupra folosirii de tinctură de propolis pentru stomac. Natura oferă foarte multe lucruri, iar cei atenți pot găsi exact ceea ce caută.

Ceaiurile sunt băuturi excelente atât din punct de vedere al aromei pe care le prezintă, cât și pentru efectul medical pe care acestea îl induc, fiind și o strategie bună de relaxare pentru a combate depresia. Tincturile, în schimb, sunt soluții folosite încă din vechime pentru că ceaiurile nu conțin cantități foarte mari de substanțe active.

Tincturile se prepară cu ajutorul soluțiilor alcoolice, deoarece conțin atât apă, cât și etanol. Aceste două substanțe fiind responsabile pentru absorbția compușilor chimici din plante, dar și din propolis. Astfel, tinctura se poate considera un rival puternic pentru medicamentele pe care le găsim în farmacii.

grafica om cu durere de stomac
Durerile de stomac pot fi foarte neplăcute

Tinctura de propolis pentru stomac. Efecte dovedite

În cercetarea tincturii de propolis, s-au făcut mai multe experimente și s-a observat că persoanele ce prezintă anumite afecțiuni ale stomacului sau a tubului digestiv, tind să se simtă mai bine după ce folosesc tinctura de propolis.

Un prim factor foarte important ce trebuie menționat despre propolis este faptul că acesta conține foarte multe flavonoide, substanțe ce se găsesc și în ceaiul de sunătoare. Acestea sunt niște antioxidanți foarte puternici ce ajută atât la prevenirea unor afecțiuni, cât și la tratarea mai multora deja existente.

Acești compuși chimici din natură au un efect analgezic foarte pronunțat. Astfel, se pot folosi în cadrul inflamațiilor sau în cadrul mai multor tipuri de dureri. Se poate spune că este un fel de ibuprofen, pe care îl putem obține fără procesare. Senzația indusă de către acesta este una liniștitoare, ajutând și în cadrul migrenelor.

Totodată, trebuie menționat faptul că acest caracter antioxidant previne instaurarea multor maladii, printre care chiar și cancerul. Iar dacă deja este instalată starea patologică, prin prezența lor, face ca răspândirea să fie mult mai dificilă dintr-o parte în alta a corpului. Ajutând în acest fel mai multe părți ale organismului.

tinctura de propolis pentru stomac poate vindeca afectiunile
S-a dovedit științific că se pot trata afecțiuni

Acum, în ceea ce privește tubul digestiv, se poate spune că sunt multe efecte pozitive atunci când se consumă tinctură de propolis pentru stomac. În cazul afecțiunilor ce vizează inflamarea țesutului din stomac, are loc o relaxare a acestuia și o reducere sesizabilă. Tincturile sunt soluții concentrate, motiv pentru care se administrează cu ajutorul picăturilor.

Dar efectul acesteia este larg răspândit, specialiștii îl folosesc și pentru tratarea unor boli cronice de tipul sindromului de colon iritabil. Iar datorită faptului că are în conținutul său substanțe cu caracter bactericid, similare cu cele din cimbru, facilitează vindecare ulcerelor și regulează numărul de bacterii atât din cavitatea bucală, cât și din intestin.

persoana cu tinctura de propolis pentru stomac doare
Daca durerea persista sau se inrautateste, o vizita la medic este obligatorie

Când să folosim tinctura de propolis?

Un lucru important de știut despre tincturi este faptul că pe lângă substanța de care avem nevoie, există și o serie de substanțe ce nu ne ajută și dacă se realizează un consum excesiv, ar putea duce la formarea altor dezechilibre în corp, motiv pentru care dacă situația nu se îmbunătățește, vizita la medic este o necesitate.

Se pot folosi atât diverse ceaiuri, cât și tinctură de propolis, pentru stomac. Oamenii se foloseau de aceste mici strategii pentru a combate durerile și disconfortul încă din cele mai vechi timpuri. Administrarea lor este sigură atât timp cât problema nu se înrăutățește și obțineți rezultatul dorit.

Adauga un comentariu