Magazin

Top 5 cele mai faimoase picturi cu tematică de gambling din istorie!

Publicat: 07 apr. 2021

S-ar crede că jocurile de noroc și arta nu am nimic în comun sau aproape nimic. Ce-i drept, nu sunt foarte conectate, făcând parte din sfere diferite de interes. Dar există totuși o legătură puternică între gambling și artă. De-a lungul timpului, mulți pictori au reușit să surprindă în tablourile sale jocuri de societate, asemănătoare cu cele din cazinou, iar aceste creații au devenit celebre și sunt chiar și astăzi apreciate de criticii de artă din toată lumea și nu numai.

Dacă în prezent, cele mai accesate jocuri din cazinourile online sunt sloturile, odinioară, jocurile de cărți erau foarte populare, iar pictorii și artiștii vremii le-au considerat o sursă de inspirație pentru tablourile sale. Din fericire, în prezent, poți accesa numaidecât ambele tipuri de jocuri la cazinourile online, iar în plus, poți beneficia și de bonusuri fără depunere la deschiderea unui cont de jucător, ce te vor ajuta să-ți maximizezi șansele de câștig.

Întorcând discuția la picturile inspirate de gambling, descoperă câteva capodopere ce au devenit faimoase!

1.  „Trișorii”– Michelangelo

Este o pictură creată, în secolul al XVI-lea. Se crede că anul 1594 este anul în care Michelangelo pictează această capodoperă ce ilustrează 2 tineri ce joacă cărți.  În tabloul său, artistul în surprinde pe unul dintre protagoniști că încearcă să trișeze, deoarece, acesta avea ascunse și alte cărți de joc. Nu știm dacă avea Asul din mânecă, așa cum se spune, dar putem vedea că avea câteva cărți la spate, care îi permiteau să câștige jocul în fața adversarului său.

De asemenea, în tablou este ilustrat și un bărbat ceva mai în vârstă, ce pare să-l avertizeze pe tânăr de siretlicurile adversarului său de joc, dar aparent, acesta doar trage cu privirea la cărțile lui, pentru a-l informa pe celălalt trișor.

2.  „Jucătorii de cărți” – Paul Cezanne

„jucătorii de cărți” reprezintă mai multe tablouri legate de același motiv, gamblingul, realizate în ulei. Cele 5 picturi create de artistul, Paul Cézanne, un pictor post-impresionist francez au fost desenate în jurul anilor 1890. Toate cele 5 capodopere ilustrează jucători celebrii de cărți ce se aflau în plină competiție în cadrul jocului. Personajele lui Cezanne erau inspirate din traiul simplu, lipsit de griji și mult prea frivol (uneori) de la țară, astfel că jucătorii erau reprezentanții clasei de țărani. Pictorul a dorit să ilustreze viața de la țară clișeică, plină de stereotipic, astfel că personajele sale erau țărani care aveau diverse vicii (alcool, tutun) și care doreau să se relaxeze și să comunice cu alți membrii din comunitate, după o zi istovitoare de muncă.

3.  „Câini jucând Poker” – Cassius Marcellus Coolidge

Această serie de tablouri este, poate, una dintre cele mai cunoscute capodopere inspirată de jocurile de noroc și care ilustrează gamblingul.  „Câini jucând Poker” este o serie ce însumează 16 picturi în ulei, create în decursul a 10 ani, începând cu anul 1900 și până în anul 1910.  Așa cum îi spune și titlul, seria era alcătuită din picturi ce ilustrau câini. Acești câini erau personificați, deoarece puteau să joace Poker și înțelegeau jocul de Poker. De-a lungul timpului și pentru că picturile lui Coolidge au devenit faimoase, erau achiziționate nu doar de iubitorii de artă și frumos, dar și de companiile care vindeau trabucuri, pentru că reprezentau imaginea de marketing ideală pentru acestea.

4.  „Argument pentru un joc de cărți – Jan Steen

Este una dintre cele mai celebre picturi din toate timpurile ce are tematică de gambling și a fost inspirată din jocurile de cărți. Jan Steen este primul care pictează această operă de artă în a doua jumătate a secolului al XVII-lea, iar ulterior, și alți pictori au încercat să picteze  scene asemănătoare ca în cele descrise de pictor în tabloul său. Specificul picturilor lui Steen constă în surprinderea vieții banale, de zi cu zi , iar de cele mai multe ori sau în majoritatea cazurilor cei pe care pictorul îi găsește fascinanți sunt oamenii de rând. În același timp este pasionat și de tot ceea ce înseamnă dramă existențială, astfel că picturile lui ilustrează cel mai bine situații sau momente dramatice, pe care le ridică la rang de artă.

5.  „Soldații jucând cărți” – Fernand Leger

Având o puternică ilfluență preluată de la mai marii artiști ai timpulu, Picasso și Cézanne Fernand Leger a continuat să se bucure de pasiunea sa pentru pictură, și să ii bucure pe ceilalți prin reprezentările sale inspirate de cubism.  Cel mai important tablou al lui Leger este „Soldații jucând cărți” ,ce este inspirat de Primul Război Mondial, mai exact, este evidențiată latura rece, frivolă, mecanică a războiului.

Concluzii

Gamblingul a fost sursa numeroșilor artiști, ce au reușit să picteze capodopere recunoscute la nivel mondial. Se pare că jocurile de cărți a reprezentat unul dintre motivele cele mai întâlnite în picturile secolelor trecut, și astfel acesta și-a păstrat valoarea de joc care unește oamenii, care îi ajută să socializeze și să se relaxeze. Astăzi, poate jocurile de cărți cu prietenii nu mai sunt chiar la modă, dar poți juca Poker sau Blackjack la cazinourile online, atât pentru a te distra, cât și pentru a avea parte de câștiguri materiale suplimentare.

Adauga un comentariu