Culinar

Tort pentru copii fără marțipan: Rețetă de tort cu fructe de pădure, fără zahăr, ideală pentru cei mici

Publicat: 06 oct. 2021
Tort alb cu fructe de pădure
Un prim pas în relizarea acestei rețete este să preîncălziți cuptorul la 170 de grade

Dacă vă doriți să preparați un tort pentru copii fără marțipan, ați găsit locul perfect. În acest articol vă vom arăta cum să pregătiți un tort cu fructe de pădure, ideal pentru cei mici.

Vi s-a întâmplat să căutați rețete de tort pentru copii, dar să vă loviți mereu de eternul marțipan? Ei bine, nu sunteți singurii. Trăim într-o perioadă în care marțipanul ne ajută să avem torturi mai arătoase, aproape perfecte, dar nu sunt la fel de gustoase precum cele preparate în casă, ornate cu frișcă, cu cremă, sau chiar cu fructe. De aceea, vă propunem o rețetă ușor de făcut care, pe deasupra, mai este și sănătoasă, deoarece nu conține zahăr.

Tort pentru copii fără marțipan: Rețetă de tort cu fructe de pădure

Pentru această rețetă veți avea nevoie de: pentru blat – 5 ouă, 150 ml lapte, 5 linguri cu vârf de făină tip 650 (140 g), 2 linguri ulei de cocos, 150 g afine proaspete, 2 banane bine coapte, 5 g praf de copt; pentru cremă – 200 g mascarpone, 200 g iaurt gras, 2 linguri zeamă de lămâie, 2-3 lingurițe miere; pentru decor – 100 g afine și 50 g zmeură / mure / fragi.

De precizat este că, blatul cu banane are o consistență umedă și cremoasă, iar acest lucru nu înseamnă că nu este copt. Textura este dată de fruct, iar avantajul acestui blat este că nu mai este necesar să fie însiropat. În cazul în care preferați un blat uscat, adăugați una sau două linguri cu vârf de făină în plus.

fructe de pădure

 

Mod de preparare: Tort fără marțipan

Un prim pas în relizarea acestei rețete este să preîncălziți cuptorul la 170 de grade fără ventilator. Apoi separați albușurile de gălbenușuri și mixați-le, până când se obține o cremă.

Următorul pas este să amestecați făina cernută cu praful de copt și să le combinați apoi cu gălbenușurile și cu laptele. Încorporați în amestectul rezultat albușurile și apoi bananele pisate, amestacate cu uleiul de cocos. Folosindu-vă de o spatulă din silicon, combinați toate ingredientele ușor, cu mișcări verticale, de jos în sus, în așa fel încât să mențineți compoziția pufoasă.

Adăugați și afinele, spălate și uscate. Pregătiți o tavă cu diametrul de 21 de centimetri și fund detașabil, tapetată cu hârtie de copt și turnați aluatul în ea. Puneți tava în cuptor pentru 30-40 de minute la 170 de grade.
Pentru cremă, amestecați mascarpone cu iaurt, zeamă de lămâie și 2 sau 3 lingurițe de miere. Cât timp se coace blatul, păstrați-o la rece.

După ce blatul s-a copt, lăsați-l la răcit în tavă câteva minute, apoi scoateți-l din hârtia de copt și transferați-l pe un grătar metalic. După răcire, puteți asambla tortul.

Pentru două straturi de cremă și trei de pandișpan, împărțiți pe secțiuni blatul, folosindu-vă de un cuțit mare, pe orizontală, la o treime din înălțimea lui. Puneți felia deoparte și tăiați, din nou, la jumătate din înălțime blatului rămas.
Acum, întindeți două linguri de cremă sau o pătrime din cantitatea totală peste baza tortului. Acoperiți apoi felia de pandișpan pusă deoparte și repetați procesul. Îmbrăcați tortul în crema albă rămasă, cam jumătate din cantitatea totală.

În final, ornați tortul cu afine, cu zmeură sau cu alte fructe de pădure, așa cum doriți.

tort cu fructe de pădure

Adauga un comentariu