Local

Traficantul de cocaină care a fost prins într-un Lexus ce aparține familiei Adăscăliței din Iași rămâne după gratii!

Publicat: 01 dec. 2022
Traficantul de cocaină care a fost prins într-un Lexus ce aparține familiei Adăscăliței din Iași rămâne după gratii
Traficantul de droguri se afla într-un Lexus ce aparține familiei Adăscăliței

Traficantul de droguri care în această toamnă a fost prins de polițiști într-un autoturism de lux, aflat în proprietatea familiei Adăscăliței, după ce ar fi fost luat la ocazie de unul dintre angajații familiei anterior menționate, rămâne după gratii. Povestea, deși părea cusută cu ață albă, a fost crezută de anchetatori, aceștia luând decizia de a-l aresta pe tânărul găsit cu droguri asupra lui, dar nu și pe șofer

Pe data de 2 septembrie 2022, în urma unei acțiuni-fulger a polițiștilor de la Antidrog, un bărbat a fost prins cu cocaină asupra lui, după ce mașina în care se afla a fost oprită în trafic. De ce este povestea cusută cu ață albă? Este simplu. Alexandru Neculai Marin se afla în vizorul autorităților de ceva vreme. Ofițerii antidrog aveau o informație, conform căreia Marin ar fi procurat substanțe interzise din Italia și ar urma să intre cu ele în Iași. Pe raza localității Lețcani, mașina în care se afla Marin a fost trasă pe dreapta.

Traficantul de droguri se afla într-un Lexus ce aparține familiei Adăscăliței

Alexandru Marin se afla într-un autoturism de lux, marca Lexus, ce avea sigla Enpi Security, firmă deținută de familia Adăscăliței. Cum a ajuns traficantul de droguri în mașina de lux a familiei Adăscăliței? Greu de spus. Șoferul care conducea autoturismul Lexus ar fi declarat în fața anchetatorilor că l-a luat pe Alexandru Neculai Marin la ocazie.

Totuși, povestea spusă de angajatul familiei Adăscăliței pare să fi fost crezută de anchetatori.

„În cauză s-a reținut faptul că, la data de 02.09.2022, inculpatul a introdus în România cantitatea de aproximativ 150 de grame de cocaină. Acesta a procurat drogurile din Italia, în vederea comercializării pe raza județului Iași și a fost oprit de către organele de poliție pe raza localității Lețcani, județul Iași, unde, în urma controlului efectuat asupra bagajului, a fost descoperită cantitatea de cocaină menționată anterior. În cursul zilei de 03.09.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat.

Despre șoferul autoturismului Lexus nu s-a spus nimic, probabil neavând decât calitatea de martor în dosar.

Ce spunea atunci Constantin Adăscăliței ?

Reporterii BZI l-au contactat atunci pe Constantin Adăscăliței junior pentru a obține un punct de vedere legat de această situație.

„Colegul meu a vrut să facă o faptă bună, cineva a făcut cu mâna și el a oprit. Atâta timp cât colegul meu este liber, bănuiesc că nu are nicio treabă cu domnul respectiv. Sunt plecat din oraș, nu știu mai multe. Colegul meu se ducea la o altă baltă de-a noastră, iar la Lețcani a oprit să-l ia pe domnul respectiv. Nu știu mai multe”, a spus Constantin Adăscăliței junior, reprezentantul firmei Enpi.

Trebuie precizat că un gram de cocaină se vinde la Iași cu aproximativ 100-120 de euro. Astfel, Alexandru Neculai Marin avea asupra lui droguri de aproximativ 18.000 de euro. Dacă este vreo legătură între angajatul lui Adăscăliței și traficantul de droguri, trebuie să stabilească anchetatorii.

Cert este că Alexandru Neculai Marin rămâne în arest încă 30 de zile, măsura arestului preventiv fiind prelungită de magistrații de la Curtea de Apel Iași.
Comentarii
  • Unii cu Lexus, unul ca Mircea Silvestru face transport cu trotineta. Cam asa e cand esti prosti si tragi batul scurt in viata. Bantui pe aici ca iti strica lumea combinatiile. Totusi se poate face inca pickup de pe George Cosbuc 70, programul e mai nocturn.

Adauga un comentariu