Titlurile zilei

Tragedia de la Bălțați a pus doliul pe 7 case. O comunitate întreagă înmărmurită: ”Nu pot să mai trăiesc”

Publicat: 03 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tragedia de la Bălțați a pus doliul pe 7 case. O comunitate întreagă înmărmurită Nu pot să mai trăiesc
Tragedia de la Bălțați a îndoliat 7 familii, iar, ieri, cei decedați au fost ridicați de la IML și duși către locurile unde urmează să fie înhumați

După tragedia de la Bălțați, pe șapte case a fost pus doliu. Ieri, toți cei morți în accident au fost ridicați de la Institutul de Medicină Legală și duși în locurile natale. Durerea nu a avut margini, iar lacrimile nu s-au oprit

Durere, lacrimi și multe semne de întrebare după tragedia de la Bălțați. Ieri, cele șapte persoane care au decedat în urma accidentului rutier au fost ridicate de la Institutul de Medicină Legală (IML) și duse către locurile natale. În comuna ieșeană Balș, ieri a fost o zi neagră. Patru dintre cei 7 decedați au ajuns acolo. Familiile, distruse de durere, au umplut un drum de candele aprinse și au așteptat înmărmurite mașinile mortuare. Constantin Pralea și Marcel Moroșanu erau vecini. Ambii au fost aduși în același timp. Vecinii celor doi s-au adunat cu zecile și au izbucnit în plâns când sicriele au fost coborâte.

”Este prea mult pentru noi, nu mai putem, toți se cunoșteau, erau prieteni, se ajutau, acum au venit pentru ultima dată între 4 scânduri… nu mai pot”, a spus o rudă de-a lui Marcel Moroșanu.

Tragedia de la Bălțați, greu de descris în cuvinte

Ieri a fost luat de la IML și trupul neînsuflețit a lui Andrei Radu, tânărul despre care polițiștii spun că ar fi provocat accidentul mortal de la Bălțați. Acesta a fost depus la capela din Dumești.

”Am vorbit ultima dată cu el luni… eram prieteni, vecini la bloc. Nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat, eu nu cred că el este vinovat. Nu conducea cu viteză, era foarte calculat și la volanul tirului, și la volanul mașinii mici. Nu mi-a venit să cred când am aflat că nu mai este. E dureros”, a spus unul dintre prietenii lui Adrei Radu.

Tânărul a fost așezat într-un sicriu alb și cel mai probabil va fi înmormântat în cursul zilei de sâmbătă. Toți cei care l-au cunoscut nu au avut decât cuvinte de laudă pentru el.

O bătrână de 92 de ani își va îngropa ultimul copil

O bătrână de 92 de ani își va îngropa mânie ultimul copil. Mitică Bariz avea 54 de ani și se afla în autoutilitara lovită de tir. A murit pe loc, iar, acum, mama lui trebuie să-l îngroape. Era ultimul copil rămas în viață și lucra ca instalator. Până duminică, toți cei 7 decedați vor fi înhumați la Târgu Frumos, Balș și Strunga. În urma lor au rămas mai mulți copii orfani și familii cu răni pe suflet ce nu vor putea fi vreodată șterse.

Cum s-a petrecut accidentul mortal de la Bălțați

Vă reamintim că marți dimineața, în jurul orei 6:30, o ambulanță, un tir și o autoutilitară au intrat în coliziune la Bălțați. tirul circula dinspre Iași către Târgu Frumos, iar într-o curbă a intrat în coliziune cu ambulanța. Ulterior, tirul a derapat și a pătruns pe contrasens, unde a intrat frontal în autoutilitară. În urma impactului extrem de violent, 7 persoane au intrat în stop cardio-respirator, 6 din autoutilitară și șoferul tirului.

În ambulanță se aflau 3 persoane, șoferul, o asistentă și o tânără care urma să nască. Din fericire, tânăra și asistenta medicală nu au fost rănite, însă, în urma impactului șoferul ambulanței a suferit mai multe contuzii.

Nicio șansă în urma impactului

Mai multe echipaje medicale și de poliție au ajuns la fața locului și a început o cursă contra-cromometru pentru salvarea celor răniți. Din păcate, decesele au început să se declare pe rând. În total 7. Toți cei decedați erau bărbați, iar majoritatea erau din comuna ieșeană Balș. Ancheta este în desfășurare, iar până în acest moment, polițiștii nu au stabilit clar cine este vinovat.

”Dinamica accidentului urmează să fie stabilită. S-ar părea că șoferul tirului ar fi acroșat ambulanța, iar mai apoi a pătruns pe contrasens. Trebuie făcute niște expertize pentru a vedea care șofer este vinovat”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Ce spun polițiștii despre accidentul mortal

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă.

”Polițiștii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 28 a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că şoferul unui autocamion ar fi acroşat o ambulanţă, iar ulterior a intrat în coliziune cu o autoutilitară. În urma accidentului a rezultat decesul a şapte persoane, iar alte două persoane au fost rănite. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iaşi.

Adauga un comentariu