Eveniment-Social

Transformare specială pentru Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”, din Iași! Patru noi săli de lectură, cu 170.000 de lei, pe baza proiectului propus de un student de la Facultatea de Arhitectură a Universității Tehnice

Publicat: 16 iul. 2021
Proiect pentru o sală de lectură din Campusul Studențesc
Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași va realiza 4 săli de lectură cu 170.000 de lei pe baza proiectului propus de un student de la Facultatea de Arhitectură "G.M. Cantacuzino". Vlad Denis Cozmei, student în anul al IV-lea, a câștigat premiul I, în valoare de 5.000 de lei, la concursul "The Best Coworking Space Design", organizat de Direcția Servicii Studențești de la Universitatea Tehnică

Un student de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, Vlad Denis Cozmei, a câștigat premiul I, în valoare de 5.000 de lei, la concursul „The Best Coworking Space Design”, organizat de Direcția Servicii Studențești de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, din Iași. Acesta a propus cea mai bună soluție pentru a amenaja 4 noi săli de lectură în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” din Iași, cu un buget de 170.000 de lei, îmbinând criteriile solicitate de juriu

Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași va realiza 4 săli de lectură cu 170.000 de lei, pe baza proiectului propus de un student de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. Vlad Denis Cozmei, din anul al IV-lea, a câștigat premiul I, în valoare de 5.000 de lei, la concursul „The Best Coworking Space Design”, organizat de Direcția Servicii Studențești (DSS) de la Universitatea Tehnică.
Acesta a propus cea mai bună soluție pentru a amenaja 4 noi săli de lectură în Campusul „Tudor Vladimirescu”, îmbinând criteriile solicitate de juriu: atât creativitate în amenajarea spațiului, cât și ingeniozitate în mobilarea acestuia. Propunerile trimise au fost punctate în plus pentru originalitate, dar și pentru raportul cost-rezultat al investițiilor financiare necesare pentru a le realiza.

Sală de lectură din căminul T9, de la Universitatea Tehnică din Iași

Astfel, proiectul lui Vlad Denis Cozmei, ce poartă numele „Infinity”, a impresionat juriul și prin nivelul de detalii oferite pentru prezentarea soluției propuse, dar în special pentru că a oferit soluții originale pentru amenajarea diferită (dar fără a pierde din unitatea designului) a tuturor spațiilor. În descrierea proiectului depus, studentul aprecia faptul că amenajarea spațiilor interioare reprezintă „mai mult decât o simplă distribuție a pieselor de mobilier sau potrivire a texturilor și culorilor”.
Acesta a descris „crearea unei atmosfere” ca fiind un element important în amenajarea interiorului acestor săli, crearea de spații în care studenții să poată învăța în liniște, dar simțindu-se cât mai confortabil.

Un spațiu în care studenții pot învăța în liniște

De asemenea, sala de lectură din T11, din Campusul „Tudor Vladimirescu”, este un spațiu în care studenții pot învăța fără să fie deranjați.

„În primul rând, mă simt onorat că am câștigat acest concurs, deoarece sunt soluții create de noi, de către studenți, pentru studenți, iar acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine. Mă gândesc că voi putea beneficia și eu, la fel ca foarte mulți alți studenți, de acele săli, iar, în procesul de gândire a soluției, am privit totul dintr-o perspectivă cât mai favorabilă studenților. Am răspuns, practic, propriilor întrebări despre cum aș vrea să fie astfel de spații și mi-am ușurat munca”, a transmis Vlad Denis Cozmei.

Proiectul „Infinity” va fi realizat până pe data de 31 octombrie 2021, iar Vlad Denis Cozmei va asigura asistența tehnică în perioada desfășurării lucrărilor.

Toate cele 5 proiecte depuse în competiție au fost bine gândite, muncite și cu un grad ridicat de pragmatism

Toate cele 5 proiecte depuse în competiția de idei lansată de către DSS au fost bine gândite, muncite și cu un grad ridicat de pragmatism, apreciază arhitectul Horia Țundrea, cadru didactic al Facultății de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” de la TUIAȘI, care a făcut parte din juriul ce a evaluat propunerile studenților. Acesta a precizat faptul că, din punctul său de vedere, rezultatul a fost unul bun, toți tinerii care au susținut prezentări au fost bine pregătiți și nu au înaintat juriului „utopii” care ar fi fost greu și scump de realizat, ci idei pragmatice.

„Proiectele au fost, în proporție de 80 la sută, bine pregătite, bine documentate și cumva potrivite pentru spațiul ales, fiind soluții gândite pragmatic și în buget. Au fost propuse schimbări omogene ca stil de către fiecare echipă. Proiectul câștigător a reușit să propună o soluție care se poate identifica ușor ca fiind aceeași pentru toate spațiile, dar care oferă și diversitate în funcție de intervențiile în fiecare spațiu. Elementele de atmosferă au făcut ca această amenajare să fie mai mult decât o abordare strict «office» și vor genera o atmosferă plăcută”, a punctat Horia Țundrea.





Adauga un comentariu