Titlurile zilei

Tranzacții bombă! Iată cele mai scumpe spații industriale din Iași, scoase la vânzare. Proprietățile costă câteva milioane de euro – FOTO

Publicat: 16 nov. 2019

Mai multe spații industriale au fost scoase la vânzare cu prețuri exorbitante la Iași, valoarea acestora depășind câteva milioane de euro. Imobilele sunt poziționate în zone extrem de căutate, de-a lungul Drumului European E85, și sunt dotate cu hale și clădiri imense. Suprafețele au fost executate silit de companiile de practicieni în insolvență și majoritatea banilor revin băncilor comerciale care au devenit proprietare pe bunuri. În ultima perioadă, zona respectivă a explodat din punct de vedere urbanistic prin dezvoltarea unor proiecte imobiliare de amploare

Zona de la Ieșirea din Iași, de-a lungul Drumului European E85, a explodat în ultimii ani, iar numeroase spații industriale sunt scoase la vânzare cu prețuri exorbitante. Este vorba despre imobile care au fost executate silit după ce băncile comerciale au pus ipotecă pe acestea, iar acum sunt scoase la vânzare pentru recuperarea unor sume de bani.
Cel mai scump imobil scos în prezent la vânzare în zona respectivă este compus din teren în suprafață de 7.000 mp și hală cu un etaj. Aceasta are destinația de spațiu de depozitare produse alimentare în condiții de frig, insclusiv de procesare și administrare, cu suprafață la sol de 3.000 mp.

Valoare estimată la aproape 1,5 milioane de euro

Acesta a fost scos la vânzare cu o sumă de 1.450.000 euro, însă prețul a fost redus recent cu 12 procente. Astfel, executorii judecătorești solicită acum o sumă de 1.280.000 euro. Hala se află într-una dintre cele mai râvnite locații din Zona Metropolitană Iași.

„Imobilul este amplasat în zona comercial mediană a comunei Miroslava, pe drumul European E85, zona fiind favorabilă amplasării de spații de producție și depozite și showroom-uri. În zonă sunt amplasate magazinele Metro, Ausburg, reprezentanța Renault, Arabesque, Dedeman și beneficiază de toate utilitățile”, se arată în descrierea proprietății imobiliare.

Executorii fac reduceri substanțiale la unele imobile

Un alt imobil industrial care are un preț piperat a fost scos la vânzare de executorii judecătorești cu o sumă de 3.943.680 lei, plus TVA. Este vorba despre un teren în suprafață totală de 8.176 mp și clădiri, situat în comuna Miroslava. Acesta se află de-a lungul DE85 și este poziționat în Zona Industrială de aici, în apropierea fermei AVI-TOP.
Este vorba despre clădiri mai vechi, însă care au fost întreținute. Pentru că nu au fost făcute inițial oferte în cazul proprietății executate silit în favoara băncilor comerciale, executorii judecătorești au făcut o reducere substanțială. Astfel, prețul de vânzare a fost fixat la 2.430.000 lei, plus TVA. Aici, pe un teren în suprafață de 1.022 mp, se află clădirea cantină, iar pe un alt teren în suprafață de 1.854, o clădire pavilion administrativ.

Se vând imobile și într-o altă zonă din Iași

Singura proprietate industrială care nu se află de-a lungul Drumului European E85 și care este scoasă la vânzare recent cu o sumă consistentă este poziționată în Dancu. Este vorba despre un imobil de 12.000 mp din zona străzii Aurel Vlaicu.

„Terenul este situat în Iași, în zona industrială. Accesul se face din drumul principal din Strada Aurel Vlaicu. Pe strada principală sunt stații de tramvai și autobuz. Zona se pretează unei viitoare construcții industriale”, este prezentată proprietatea care a fost executată silit.

Prețul acestei proprietăți imobiliare a fost fixat la o sumă de 532.400 euro, plus TVA.loading...

Adauga un comentariu