Actualitate

Trebuie să fim îngrijoraţi de noua tulpină Delta Plus de COVID-19? Sunt mai multe cazuri apărute în India

Publicat: 23 iun. 2021
Indieni cu mască de oxigen pe față după ce s-au infectat cu varianta DELTA a COVID-19
S-a spus că tulpina Delta este responsabilă pentru al doilea val mortal de infecții. Acum a apărut o nouă variantă de DELTA numită DELTA PLUS

India a clasificat o nouă variantă a coronavirusului identificată pentru prima dată în Europa drept „o variantă ingrijorătoare”. Acum, în India a apărut o nouă variantă numită Delta Plus

O mutație este trecută de la o „variantă de interes” la o „variantă de îngrijorare” (COV) atunci când arată dovezi ale îndeplinirii a cel puțin unuia dintre mai multe criterii, inclusiv transmiterea ușoară, boală mai severă, neutralizarea redusă de anticorpi sau eficacitatea redusă a tratament și vaccinuri.

Varianta Delta Plus a COVID-19 se răspândește mai uşor

Ministerul Sănătății din India spune că studiile au arătat că așa-numita variantă Delta Plus – cunoscută și sub denumirea de AY.1 – se răspândește mai ușor, se leagă mai ușor de celulele pulmonare și este potențial rezistentă la terapia cu anticorpi monoclonali, o infuzie puternică intravenoasă de anticorpi pentru a neutraliza virusul.

Variantă este legată de Delta , o variantă de îngrijorare existentă, care a fost identificată pentru prima dată în India anul trecut și se crede că a condus al doilea val mortal de infecții în vară.

Ministerul sănătății spune că varianta Delta Plus, găsită pentru prima dată în India în aprilie, a fost detectată în 22 de eșantioane din șase districte din trei state – Maharashtra, Kerala și Madhya Pradesh. Șaisprezece dintre aceste eșantioane au fost găsite în Maharashtra, unul dintre statele cele mai afectate de pandemie.

Delta Plus a fost găsit și în alte nouă țări – SUA, Marea Britanie, Portugalia, Elveția, Japonia, Polonia, Nepal, Rusia și China – comparativ cu tulpina originală Delta foarte contagioasă, care s-a răspândit acum în 80 de țări. arată bbc.com

Viruşii suferă mutaţii tot timpul

Virușii suferă mutații tot timpul și cele mai multe modificări sunt lipsite de consecință. Unii chiar dăunează virusului. Dar alții pot face boală mai infecțioasă sau mai amenințătoare – și aceste mutații tind să domine.

Dar virologii de vârf au pus sub semnul întrebării etichetarea Delta Plus ca variantă de îngrijorare, spunând că nu există încă date care să demonstreze că variantă a fost mai infecțioasă sau a dus la o boală mai severă în comparație cu alte variante.

„Nu există încă date care să susțină varianta de cerere de îngrijorare bazată pe 22 de secvențe”, a spus dr. Gagandeep Kang, un virolog și prima femeie indiană care a fost aleasă Fellow of the Royal Society of London.

Ai nevoie de informaţii biologice şi clinice pentru a lua în considerare dacă este cu adevărat o variantă de îngrijorare.

Aceasta înseamnă că India are nevoie de mai multe date pentru a determina dacă variantă este neutralizată de anticorpii generați de vaccinurile disponibile sau de infecția cu o altă variantă a coronavirusului.

De asemenea, sunt necesare date extinse despre creșterea transmisibilității, eșecurile de diagnostic – testele de rutină care nu detectează varianta – și dacă varianta cauzează boli mai severe.

 

Este imun vaccinul la varianta DELTA a COVID-19

Conform specialiștilor din domeniu, varianta de COVID-19 denumită DELTA nu afectează, momentan, imunitatea creată de vaccinurile care există in acest moment pe piață. Totuși, despre DELTA PLUS nu se cunosc mai multe date inclusiv dacă varianta de virus ar putea pune probleme reale campaniei de vaccinare:

Eficientă schemelor de vaccinare pt noile variante că DELTA, datele arată foarte bine, se menține rezistență de 90%. Durata/menținerea răspunsului imun, avem datele publicate la 6 luni, care arată foarte probabil că va fi mai mare de 12 luni”, a afirmat Valeriu Gheorghiță,

Adauga un comentariu