Local

Trei oferte pentru modernizarea șoselei Bucium din Iași! Iată cum va arăta strada extinsă la 5 benzi cu 4 milioane euro – FOTO

Publicat: 24 mai 2022
Trafic rutier pe șoseaua Bucium din municipiul Iași
Trei oferte au fost depuse pentru modernizarea șoselei Bucium, proiect  e 4 milioane de euro

Trei oferte au fost depuse pentru modernizarea șoselei Bucium din municipiul Iași. Investiția are o valoare de 4 milioane de euro și prevede extinderea cu o bandă a rutei care duce la ieșirea din municipiul Iași.

Una din cele mai circulate șosele din municipiul Iași va intra într-un proces de reabilitare completă. Extinderea șoselei Bucium, din municipiul Iași, a atras trei firme cu legături strânse în domeniul construcțiilor. Ofertele vizează modernizarea șoselei pe o lungime de câțiva kilometri, extinderea acesteia de la 4 la 5 benzi, dar și reabilitarea trotuarelor. Câștigătorul procedurii va fi anunțat în cursul lunii septembrie 2022.

Tei oferte depuse pentru modernizarea șoselei Bucium din municipiul Iași

Una dintre oferte a fost depusă de societatea Enviro Construct SRL, societate reprezentată de Dan Chihaia. Firma din Iași a venit și cu o serie de subcontractanți. Este vorba de Luconsa BM SRL Galați, Reikainstal Shop SRL Iași, dar și Gazmir SRL Iași. O altă ofertă a fost depusă de către firma Conest SA Iași. Societatea reprezentată de Irinel George Tofan îi va avea ca subcontractanți pe Mic Das SRL Iași, Browse Construct SRL Târgu Neamț, dar și pe Aramis SRL din municipiul Iași. O altă ofertă a fost depusă de Concret Drum SRl, în asociere cu Alpenside SRL. Cele două societăți vor colabora cu Sfera ID SRL Iași, Obitory Construct SRL Iași, dar și pe Elmond Com SRL Iași.

Șoseaua Bucium va fi extinsă de la 4 la 5 benzi pe sens

Conform proiectului, șoseaua va fi extinsă de la 4 la 5 benzi. Investiția a fost estimată la 19,6 milioane lei (4 milioane euro). Proiectul prevede modernizarea tronsonului cuprins între intersecția cu bulevardul Poitiers și intersecția cu stradela Păun, pe o distanță de 3,4 kilometri. De asemenea, investiția mai prevede și amenajarea de piste de biciclete, dar și reabilitarea podului Bucium, cel peste pârâul Vămășoaia.

Primăria va reface și Pasarela Bucium din Iași

Un alt proiect este legat de reabilitarea pasarelei Socola, ce face legătura cu Șoseaua Bucium. Pasarela va fi extinsă la 5 benzi, va beneficia și de piste de biciclete, dar și de alte facilități. În prezent, pasarela Bucium are patru benzi a câte 3,5 metri, câte două pe fiecare sens de mers. Conform noului proiect, șoseaua va avea cinci benzi, din care două de 3.25 metri și alte trei a câte 4 metri lățime. Vor fi realizate trei benzi spre zona Bucium cu o bandă spre cartierul Poitiers, în timp ce alte două vor fi realizate pe celălalt sens de mers.

În plus, pe trotuarele pasarelei vor apărea și piste de biciclete. Cele trei oferte depuse pentru modernizarea șoselei Bucium din Iași vor fi analizate din punct de vedere financiar și tehnic, lucrarea urmând a fi realizată în termen de 19 luni.
Comentarii
  • In septembrie aflam castigatorul la 1 octombrie dau drumu la treaba, exact cand incep scolile si facultatile. De ce nu programati si voi lucrari asa mari in perioada vacantelor? Din iunie pana in octombrie ar fi perfect..

Adauga un comentariu