National

Trei zile libere pentru elevi. Autoritățile le pregătesc o surpriză plăcută

Publicat: 18 sept. 2020
Elevi pe holurile scolii pregatiti de minivacanta
În contextul alegerilor de pe 27 septembrie, autorităţile au decis trei zile libere pentru elevi.

În contextul alegerilor de pe 27 septembrie, autorităţile au decis trei zile libere pentru elevi. Multe secții de votare sunt amenajate în școli, copiii vor beneficia de o minivacanţă.

Zilele libere vor fi vinerea de dinaintea alegerilor ( 25 septembrie), dar şi luni şi marţi (28 şi 29 septembrie).

Elevii vor avea trei zile libere

România se pregăteşte săptămâna viitoare pentru alegeri locale. Din cauza faptului că multe şcoli vor deveni secţii de votare, elevii vor beneficia de trei zile libere. De asemenea în această perioadă şi profesorii vor fi liberi. Aceştia vor fi liberi vinerea de dinaintea alegerilor ( 25 septembrie), dar şi luni şi marţi (28 şi 29 septembrie).

Totul vine pe fondul pandemiei de coronavirus. Această perioadă va permite organizarea secţiilor de votare şi pentru dezinfectarea sălilor de curs după votare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat înainte de începerea școlii:

„Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă şi aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi”.

Nelu Tătaru a anunţat faptul că autorităţile vor da trei zile libere elevilor, pentru ca unităţile de învăţământ să fie pregătite pentru desfăşurarea votului, dar şi pentru ca acestea să fie igienizate şi dezinfectate după votare.

„Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale, care au anumiți timpi și pentru a avea siguranța și a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. O să avem vineri închisă școala, luni și marți închisă școala”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Anunţ important pentru elevi şi părinţi făcut de Ministerul Educaţiei

Ieri, ministerul a transmis printr-un comunicat de presă faptul că 300 de unităţi de învăţământ desfăşoară cursuri online, conform scenariului trei.

Ministerul Educaţiei a transmis joi printr-un comunicat situaţia pe scenarii a unităţilor de învăţământ din ţară.

Mai concret, 300 de unităţi de învăţământ desfăşoară cursurile online, adică elevii învaţa de acasă, în fata calculatoarelor sau tabletelor.

Alte 4.375 de unităţi de învăţământ sunt în scenariul mixt, adică scenariul doi, iar 12.981 de şcoli îşi primesc elevii la clase.

Joi, inspectoratele şcolare din toată ţara au centralizat datele şi le-au transmis către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al ministrului Sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidentei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

„Astăzi, 17 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare, se înregistrează următoarea situaţie: 12.981 de unităţi de învăţământ în scenariul 1 (S1) – participarea zilnică (fata în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară; 4.375 de unităţi de învăţământ în scenariul 2 (S2)”, se arata in comunicat.

Adauga un comentariu