Calatorii

Turcia va primi turiști nevaccinați în sezonul estival: „Nu vom solicita pașapoarte de vaccinare”

Publicat: 16 mart. 2021
baloane cu aer cald deasupra marii in turcia
Turcia va primi turiști nevaccinați în sezonul estival care stă să înceapă

Turcia va primi turiști nevaccinați în sezonul estival care stă să înceapă. Mai mult decât atât, după 15 aprilie autoritățile din Țara Semilunei vor anunța dacă vor mai fi cerute rezultate negative la teste anti-Covid-19 la intrarea în țară.

Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, este de părere că Turcia are proceduri vamale de nivel mondial, care asigură că riscul unei infectări cu noul coronavirus în timpul unei călătorii în țară este unul minor. Chiar și așa, mai multe state europene iau în calcul introducerea pasaportului COVID.

Turcia va primi turiști nevaccinați în sezonul estival

Turcia a anunțat, luni, că așteaptă turiști britanici și din alte țări în sezonul estival, precizând că nu va solicita dovada de vaccinare și, după 15 aprilie, se va stabili dacă vor mai fi cerute rezultate negative la teste anticoronavirus, potrivit Mediafax.

„Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare”, a declarat Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, potrivit postului ITV.

„Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară”, a precizat Mehmet Ersoy.

După 15 aprilie, autorităţile turce vor stabili dacă turiştii străini vor mai trebui să prezinte rezultat negativ la teste anti-Covid-19 la frontiera Turciei.

„Noi avem proceduri vamale de nivel mondial, care asigură că riscul transmiterii virusului vă fi redus în timpul călătoriilor în Turcia”, a subliniat Mehmet Ersoy.

Pașaportul COVID-19, obligatoriu în Spania din luna mai

În timp ce Turcia a anunțat că nu va solicita un pașaport de vaccinare, din ce în ce mai multe țări iau în calcul acest document. Momentan, o țară a anunțat că acesta va deveni realitate începând cu luna mai. Este vorba despre Spania, anunțul fiind făcut de ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto.

Reyes Maroto a declarat că Spania ar putea începe să folosească paşaportul de vaccinare împotriva COVID-19 în luna mai, când va avea loc Târgul internaţional de turism FITUR, la Madrid.

„Am putea fi în măsură să începem să implementăm pașaportul digital (când începe FITUR, pe 19 mai)”, a declarat Reyes Maroto pentru postul TV Antena 3, potrivit Reuters.

Confruntaţi cu o pandemie care a ucis peste 900.000 de persoane în Europa şi a împins continentul în cea mai adâncă recesiune, liderii din Uniunea Europeană au fost de acord să colaboreze în privinţa unor certificate de vaccinare pentru a da un impuls industriei turismului, grav afectată de pandemie.

Începând cu acest an, dacă doriți să călătoriți, este posibil să aveţi nevoie de pașaport pentru vaccin care să dovedească faptul s-a efectuat imunizarea anti-COVID-19, pentru a putea călători liberi în toată lumea.

În acest sens, mai multe companii și grupuri de tehnologie au început să dezvolte aplicații sau sisteme pentru smartphone-uri pentru ca persoanele fizice să încarce detalii despre testările și vaccinările anti-COVID-19 la care au luat parte. Astfel se vor crea acreditări digitale care ar putea fi consultate pentru a primi acces la de concerte, stadioane, cinematografe, birouri sau chiar în țări, potrivit CNN.

„Poți fi testat de fiecare dată când treci o frontieră. Nu poți fi vaccinat de fiecare dată când treci o frontieră”, a declarat pentru CNN Business Thomas Crampton, ofițer șef de marketing și comunicare pentru The Commons Project.

Adauga un comentariu