Prima pagină » International » Turcia vrea să majoreze cu peste 40% taxele vamale pentru toate autovehiculele din China
Turcia vrea să majoreze cu peste 40% taxele vamale pentru toate autovehiculele din China

Turcia vrea să majoreze cu peste 40% taxele vamale pentru toate autovehiculele din China

08 iun. 2024, 20:55, 1 ,
BZI.ro, în International

Turcia va majora cu 40% taxele vamale pentru toate achiziţiile de autoturisme din China, în încercarea de a reduce importurile şi de a diminua deficitul de cont curent. Tariful impus va fi de minimum 7.000 de dolari, potrivit unei decizii prezidenţiale publicate în Monitorul Oficial. Decizia va intra în vigoare după 30 de zile, notează Bloomberg. Turcia a majorat taxele vamale pentru vehiculele electrice chinezeşti în 2023 pentru a sprijini primul vehicul electric produs local.

Guvernul turc ia măsuri pentru a combate inflaţia, care a ajuns la aproximativ 75,5% la sfârşitul lunii mai, prin menţinerea unei politici monetare stricte, prin consolidarea poziţiei sale fiscale şi prin reducerea deficitului de cont curent.

Turcia vrea în BRICS

Luni, ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, a început o vizită la Beijing, cea mai importantă vizită la nivel înalt a unui oficial turc în China, membră a BRICS, din 2012 încoace. În timpul vizitei, Fidan a purtat discuţii cu omologul chinez Wang Yi şi cu alţi oficiali, relatează Reuters. Întrebat dacă Turcia ar dori să se alăture BRICS, în timpul unei discuţii susţinute luni la Centrul pentru China şi Globalizare, Fidan a răspuns: „Am dori, desigur, de ce nu am dori?”. Cu toate acestea, el nu a dat mai multe detalii.

Comentarii
  • Au făcut asta pentru ași proteja producția internă !, îi calcă chinezii pe cap și-i face praf la preț și ofertă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *