Stiri si curiozitati

Ulei de măceșe pentru ten. Cel mai bun remediu naturist pentru o piele tânără și fără riduri

Publicat: 14 ian. 2022
ulei de macese pentru ten
Uleiul de măceșe pentru ten este tratamentul naturist perfect pentru a avea o piele tânără și lipsită de riduri.

Tot mai multe doamne și domnișoare folosesc ulei de măceșe pentru ten. Acesta are efecte miraculoase asupra pielii, fiind recomandat și de dermatologi. Pe lângă consumul de măceșe sub formă de ceai, dulceață sau în stare naturală, uleiul de măceșe este un adevărat elixir al frumuseții. Iată ce trebuie să știi despre cel mai bun remediu naturist pentru o piele tânără și fără riduri.

Ulei de măceșe pentru ten și păr

Uleiul de măceșe obținut din fructe și semințe reprezintă o sursă bogată de vitamine și antioxidanți care hidratează pielea, reduce ridurile și estompează petele inestetice. 

Acest ulei cu efecte uimitoare pentru frumusețea tenului poate fi obținut prin presare, dar și prin fierbere. Uleiul de măceșe este recomandat de dermatologi deoarece are o textură ușoară și este imediat absorbit de piele. 

Uleiul de măceșe este folosit în numeroase creme antirid sau cu efect de întinerire a pielii. Mai mult, acest elixir are un efect antioxidant și antiinflamator și protejează pielea de razele ultraviolete.

De asemenea, acizii grași din uleiul de măceșe sunt benefici pentru tratarea scalpului iritat sau uscat, dar și pentru părul degradat. Un alt remediu naturist pentru podoaba capilară este ceaiul de urzică pentru păr. Ceaiul de urzică poate fi folosit și pentru tratarea părului gras sau lipsit de volum.

Uleiul de măceșe repară stratul superior al pielii și stimulează producția de colagen, refăcând elasticitatea tenului.

Este cunoscut faptul că măceșele sunt benefice pentru sistemul imunitar. Fie că sunt preparate sub forma de ceai, dulceață sau ulei, măceșele sunt recomandate de medici pentru tratarea sau prevenirea mai multor afecțiuni.

Cum să folosești corect uleiul de măceșe 

Uleiul de măceșe pentru tenul sensibil sau lipsit de vitalitate este remediul naturist perfect pentru o piele tânără și fără riduri. 

Conținutul ridicat de vitamina A contribuie la ameliorarea ridurilor, ajutând pielea să devină fermă și întinsă.

Un alt beneficiu al uleiului de măceșe este acela că oferă tenului strălucire și un aspect tânăr. Mai mult, acest remediu naturist previne vătămarea sau învinețirea rapidă a pielii sensibile. În cazul iritațiilor și dermatitelor, uleiul de măceșe este tratamentul perfect. 

Folosit corect, uleiul de măceșe tratează acneea și reglează secreția de sebum. Dacă se aplică zilnic o cantitate mică de ulei de măceșe pe față apoi se masează ușor pielea afectată de acnee sau pete roșii, vom scăpa de aceste afecțiuni dermatologice frecvente.

Mai mult, „elixirul” obținut din măceșe este un bun tratament împotriva vergeturilor sau varicelor. Uleiul de măceșe stimulează circulația sângelui și oferă pielii elasticitate și fermitate. 

Unele doamne și domnișoare apelează la câteva trucuri de înfrumusețare cu ajutorul uleiului de măceșe. În produsele cosmetice folosite frecvent, precum crema de corp sau gelul de curățare a tenului, se adaugă câteva picături de ulei de măceșe. Astfel, se obține un remediu perfect pentru înfrumusețarea și întinerirea pielii. 

Un alt remediu naturist folosit de tot mai multe femei este ceaiul de lavandă. Pentru uz extern, acesta este utilizat pentru tratarea diverselor afecțiuni dermatologice. Ceaiul de lavandă este recomandat în cazul iritațiilor pielii sau a căderii excesive a părului.

Uleiul de măceșe pentru ten este tratamentul naturist perfect pentru a avea o piele tânără și lipsită de riduri. Acest „elixir” este preferat de doamne și domnișoare datorită efectelor spectaculoase de înfrumusețare. 
Adauga un comentariu