Prima pagină » National » Un alegător a sunat la 112 după ce a primit un buletin cu ștampila „votat” pe el, în Sibiu
Un alegător a sunat la 112 după ce a primit un buletin cu ștampila

Un alegător a sunat la 112 după ce a primit un buletin cu ștampila „votat” pe el, în Sibiu

09 iun. 2024, 21:40,
BZI.ro, în National

Poliţia a deschis trei dosare penale pentru fraudă şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale Centrul de Comunicare Judeţean Sibiu a anunţat că au fost deschise trei dosare penale după ce alegătorii au semnalat mai multe incidente la secţiile de vot.

Nici alegerile din acest an nu sunt ferite de infracțiuni şi tentative de fraude. Incidentele au fost semnalate de Centrul de Comunicare Județean Sibiu care a anunţat că au fost deschise trei dosare penale.

„Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 de lei şi au fost întocmite trei dosare penale. Este vorba despre un dosar penal pentru furt, după ce, în jurul orei 9,20, s-a sesizat lipsa unei ştampile de vot dintr-o secţie de votare din municipiul Sibiu. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constat că un sibian, în vârstă de 72 de ani, ar fi uitat să predea ştampila după vot, revenind în secţia de votare cu ştampila în jurul orei 10,30”, se arată în comunicatul de presă.

Un alegător a sunat la 112 după ce a primit un buletin cu stampila „votat” pe el, în Sibiu

„Un al doilea dosar penal a fost deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în urma unui apel 112, în care un alegător a sesizat faptul că în momentul în care a primit de la membrii comisiei de votare buletinul de vot pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European, a constatat că acesta avea deja aplicată ştampila cu inscripţia „votat” pe una dintre formaţiunile politice.

Alegătorului i-a fost înmânat un alt buletin de vot pentru a-şi exprima opţiunea”, se precizează în comunicat. Al treilea dosar penal se referă la fraudă la vot. „Locţiitorul preşedintelui unui circumscripţii electorale a sesizat faptul că este posibil ca în urnele unei secţii de votare să fi fost introduse de anumite persoane mai multe buletine de vot. Poliţiştii, în urma verificărilor efectuate, la inventarierea tuturor buletinelor de vot existente în secţia de votare, au stabilit că primii trei votanţi, din eroare, au primit de la membrii secţiei de votare mai multe exemplare din buletinele de vot, pe care le-au introdus în urnă”, mai spun cei de la Centrul de Comunicare Judeţean Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *