Local

Un avion al companiei aeriene Tarom a revenit pe pista Aeroportului Internațional Iași după ce a lovit o pasăre

Publicat: 24 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un avion al companiei aeriene Tarom a revenit pe pista Aeroportului Internațional Iași după ce a lovit o pasăre
Aeronavă Tarom

Astăzi, un avion de tip ATR al companiei aeriene Tarom a fost nevoit să revină pe pista Aeroportului Internațional Iași. Acesta decolase în jurul orei 9.40 și a revenit pe pistă după 15-20 de minute de zbor, după ce ar fi lovit o pasăre.

Aeronava TAROM care a revenit pe pista de pe Aeroportul Internațional Iași
Aeronava TAROM care a revenit pe pista de pe Aeroportul Internațional Iași

„Căpitanul ne-a informat că avionul a lovit o pasăre în timpul zborului și că trebuie să ne întoarcem la Iași ca nava să fie verificată. Nu a existat niciun fel de panică în avion, comunicarea a fost foarte bună, nici nu am observat perturbări la aterizare. Avionul era plin”, a povestit un pasager pentru Libertatea.

După ce avionul a fost verificat, pasagerii au mai fost ținuți aproximativ o oră în aeronavă, timp în care s-a făcut și realimentarea. Din fericire zborul a putut fi reluat deoarece nu a fost afectată elicea.

„După asta ne-au spus că trebuie să coborâm, pentru că trebuie să vină un om de tehnic de la București să inspecteze avionul, pentru că la Iași nu există unul”, a spus pasagerul.

Acesta este avocat și reprezintă și intereselor mai multor angajați ai TAROM din zona tehnică, în mai multe procese cu compania. Pasagerilor le-a fost comunicat de către un angajat al Aeroportului Iași că o altă navă TAROM va decola din Capitală la 11.50 spre Iași pentru a-i aduce în București.

„Avionul a lovit un uliu sălbatic, au fost găsite pete de sânge pe avion. Cei 68 de pasageri sunt bine, sunt în siguranță, nu s-au speriat pentru că nici nu s-a simțit impactul. Pasagerii vor fi preluați de un avion care a plecat din București către Iași, în care va fi și echipa tehnică ce va verifica avionul, conform protocolului”, a declarat Marius Popescu, reprezentant Tarom, pentru Libertatea.

Adauga un comentariu