Local

Un bărbat din Iași s-a spânzurat în beci. A încuiat ușa și și-a pus capăt zilelor. Două zile, soția lui nu a știut unde este – EXCLUSIV

Publicat: 07 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat din Iași s-a spânzurat în beci. A încuiat ușa și și-a pus capăt zilelor. Două zile soția lui nu a știut unde este - EXCLUSIV
Un bărbat din Iași s-a spânzurat în beciul locuinței sale

Descoperire macabră. Un bărbat din Iași s-a spânzurat în beci. Acesta a fost căutat, timp de două zile, de rude și nu a fost găsit până când pe fir nu a intrat poliția. Acum, oamenii legii au deschis un dosar penal și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat

Tragedie în prag de sărbători. Un bărbat din comuna ieșeană Voinești a ales să-și pună capăt zilelor, aparent inexplicabil. Petronel Crivoi avea 49 de ani și a fost găsit spânzurat în beciul locuinței sale. Descoperirea șocantă a fost făcută după ce soția bărbatului a cerut ajutorul polițiștilor. Aceasta le-a spus oamenilor legii că nu mai știe nimic de soțul ei de două zile. Un echipaj de poliție a ajuns la locuința bărbatului, iar după câteva verificări a realizat că acesta s-ar putea afla în beciul locuinței sale. Odată ce ușa a fost deschisă, Petronel Crivoi a fost găsit decedat. Imediat, polițiștii au început o anchetă, pentru a afla ce s-a întâmplat.

Un bărbat din Iași s-a spânzurat în beci după ce a încuiat ușa

Oamenii legii trebuie să afle ce s-a întâmplat.

„La data de 04 decembrie a.c., polițiștii ieșeni au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că soțul ei lipsește de două zile, neștiind unde este. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate a fost identificat bărbatul de 49 de ani, din comuna Voinești, într-o anexă a locuinței, care era încuiată, acesta fiind decedat. Pe corpul persoanei nu au fost identificate urme vizibile de violență. A fost dispusă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale, în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Câteva măsuri ce i-ar putea salva pe cei ajunși în pragul sinuciderii

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere religios, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor cauzate de consumul de alcool, dar și de anxiolitice și antidepresive, precum și a violenței domestice.

Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar 1 din 7 persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și din partea familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale, precum și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri ce sunt la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și de utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat, corozive și caustice, având loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei, pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă, precum și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru, pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a substanțelor toxice constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital”, au precizat medicii ieșeni.

În orice caz, ancheta polițiștilor continuă după ce un bărbat din Iași s-a spânzurat.

Adauga un comentariu