National

Un bebeluș de doar șase luni a ajuns la spital, după ce a căzut peste el o oală cu bulion fierbinte

Publicat: 17 sept. 2020
bebeluș în spital, după ce a căzut o oală cu bulion fierbinte pe el
Bebeluș ars cu bulion

Un copil, în vârstă de doar șase luni, se zbate între viață și moarte. Bebelușul a fost transferat de urgență la o unitate spitalicească din Capitală după ce a căzut pe el o oală plină cu bulion fierbinte.

Un copil din Baia mare arsuri pe nu mai puțin de 30 % din suprafața corpului, după ce s-a răsturnat pe el o oală cu bulion. Bebelușul se află acum la un spital din București. Incidentul a avut loc ieri, 16 septembrie 2020, în Baia Mare, acolo unde din neatenție peste un bebeluș de șase ani a căzut o oală cu bulion fierbinte pregătită pentru iarnă.

Copilul a fost trimis de urgență la București

Cadrele medicale au intervenit imediat la fața locului, însă pentru că arsurile erau foarte mari și pe 30 % din suprafața corpului, medicii au hotărât transportarea sa cu un avion SMURD la Spitalul Clinic de Urgență din București.

„Având în vedere starea gravă a copilului și necesitatea transferării acestuia de la Baia Mare la o unitate spitalicească din București, a fost solicitat avionul Cessna Citation V, echipat pentru executarea misiunilor aeromedicale. Pe tot parcursul zborului, copilul va fi monitorizat și asistat de o echipă medicală din cadrul UPU-SMURD a Spitalului Clinic de Urgență București”, a transmis Inspectoratul General de Aviație al MAI.

Copilul din Baia Mare a fost urcat în avion alături de mama sa, dar și alături de alți medici. Băiețelul a fost preluat acum de medicii din București pentru a primi îngrijiri de maximă specialitate.

Un copil a murit cu zile, în chinuri teribile, în urma unor consultații superficiale!

Un copil a murit cu zile în urma unor consultații superficiale. Acesta a fost văzut de 8 medici și niciunul nu a observat că are o malformație cardiacă. Mama bebelușului l-a purtat prin spitale luni de zile, a fost alungată din cabinete și a întâlnit medici care o credeau paranoică. Copilul a murit și abia la autopsie s-a aflat că avea o malformație cardiacă

Un copil a murit cu zile în urma unor consultații superficiale. David Elias Horceag a murit la 6 luni din cauza unor consultații superficiale. A fost văzut de 8 medici, a stat internat în spital 14 zile și nimeni nu a descoperit că micuțul avea o malformație cardiacă. Primul medic i-a pus pe părinți o pistă greșită și de atunci a început calvarul. Acesta a spus soților Horceag că micuțul are o alergie alimentară. L-a internat în spital pentru 7 zile și l-a trimis acasă cu un tratament specific. Starea lui David se agrava de la zi la zi. Părinții au mers și la alți medici, atât în spitale private, cât și de stat și fiecare susținea premisa primului medic, și anume că bebelușul are o alergie. După 3 luni de chin, David s-a stins la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Abia după autopsie părinții au înțeles că micuțul nu avea alergie, ci o malformație cardiacă.

Închiși 14 zile într-un centru de carantină, soții Horceag nu au primit asistență medicală. David dădea primele semne care aveau să-i prevestească moartea

Adriana Horceag este mama lui David. Deși se confruntă cu o situație cumplită, femeia a ales să facă publică povestea copilului ei care s-a stins din cauza unor consultații superficiale. Își dorește ca niciun părinte să nu fie nevoit să treacă prin calvarul prin care a trecut ea. Femeia plânge trupul neînsuflețit al lui David și se întreabă de ce copilul ei nu a fost diagnosticat la timp cu boala pe care a aflat-o abia după autopsie. Copilul a început să se simtă rău din luna mai.

„După 6 ani de zile, am revenit în țară din Germania cu cei doi copii ai noștri. Ne-am gândit că e momentul să revenim acasă pentru că aveam absolut tot ce o familie tânără își poate dori. Pentru că eram în pandemie, am fost băgați în carantină într-o pensiune din Vatra Dornei. Acolo am stat 14 zile. În cea de-a cincea zi de carantină, David a început să se simtă rău. Vărsa și avea 15 scaune diareice. Abia mai putea respira. Am contactat medicul de la Direcția de Sănătate Publică din Vatra Dornei, care mi-a promis că va veni să-l vadă. Nu a fost așa. Timp de 9 zile, până s-a terminat perioada de carantină, l-am văzut pe David chinuindu-se”, spune Adriana Horceag, mama lui David.

Adauga un comentariu