Titlurile zilei

Un consilier local PNL, condamnat pentru trafic de droguri în Iași, și-a recâștigat postul din Primărie cu judecătorii. Consiliul Local îi poate plăti despăgubiri generoase

Publicat: 08 dec. 2021
Primăria comunei Popești, din județul Iași, Vasile Lupu, primarul comunei, și Mihai Stan, consilierul local PNL
Un tânăr condamnat pentru trafic de droguri în Iași a fost repus de judecători în Consiliul Local al comunei Popești, după ce mandatul i-a fost invalidat în urmă cu un an

Un consilier local PNL, condamnat pentru trafic de droguri în Iași, nu poate reveni în instituție după ce i-a fost invalidat mandatul câștigat după alegerile locale 2020. Mihai Stan a fost invalidat după o plângere a organizației PSD la adresa sa. Magistrații i-au dat câștig de cauză și au dispus ca acesta să revină în Consiliul Local. Cea care i-a luat locul nu a renunțat la postul din Primărie, iar Consiliul Local trebuie să-i plătească 500 de lei pe zi până la reintegrarea pe funcția câștigată la alegeri. Consilierul local a avut în trecut o condamnare pentru trafic de droguri

Caz unic într-o primărie din județul Iași! Un fost consilier local PNL nu poate să-și preia mandatul câștigat după alegerile locale din toamna anului trecut. Mihai Stan a intrat în Consiliul Local (CL) al comunei Popești, însă a fost invalidat de instanță după o plângere venită din partea organizației PSD. Mihai Stan a contestat, printr-o cale extraordinară de atac, invalidarea, și a avut câștig de cauză. Între timp, însă, Consiliul Local a validat un nou ales local, pe Ana Maria Zavincu, ceea ce a blocat și mai mult lucrurile în primărie.

Mihai Stan a atacat și această situație în instanță și a avut din nou câștig de cauză. Cu toate acestea, Ana Maria Zavincu nu vrea să renunțe la postul din Consiliul Local, ceea ce face ca situația să fie și mai ciudată. Mai mult, în urmă cu mai mulți ani, Mihai Stan a avut o condamnare pentru trafic de droguri.

Caz șocant în Primăria comunei Popești din județul Iași

Mihai Stan a avut câștig de cauză în dosarul nr. 2430/99/2021 la Tribunalul Iași. În aceste condiții, consilierul supleant Ana Maria Zavincu ar trebui să renunțe la postul din CL pentru a-i face loc lui Mihai Stan.

„Admite în parte acțiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâții. Obligă pe pârâți, prin reprezentanții lor legali, să întreprindă demersurile necesare în vederea încetării/invalidării mandatului supleantului Z.A.M., validat prin încheierea nr. 2034/28.10.2020 dată în dosarul nr.27747/245/2020 al Judecătoriei Iași prin formularea în justiție a unei acțiuni care să urmărească această finalitate, în termen de 30 zile de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe, sub sancțiunea plății de penalități de 500 lei/zi de întârziere”, se arată în decizia magistraților ieșeni.

Oamenii din Primăria comunei Popești au arătat că întreaga situație s-a petrecut din cauza primarului Vasile Lupu.

„Consiliul Local nu a formulat întâmpinarea, nu a fost făcută nicio apărare. În primărie se pierd procese pe capete din cauza asta. Oricum, consiliera care a ajuns ca supleant va intra în curând în concediu de creștere a copilului și cel mai probabil Mihai Stan va reveni în Consiliul Local. Cert este că acest lucru s-a făcut cu sprijinul primarului”, a spus o persoană din Primăria comunei Popești.

În plus, Primăria va trebui să-i plătească lui Mihai Stan și 1.050 de lei cheltuieli de judecată.

Mihai Stan a fost condamnat pentru trafic de droguri în Iași: bărbatul comercializa canabis produs în locuința proprie

Povestea din Primăria condusă de liberalul Vasile Lupu este de-a dreptul incredibilă. Mihai Stan a fost condamnat pentru trafic de droguri în cursul anului 2017 alături de alte persoane. Alături de Mihai Stan au mai fost luați în vizor de organele de anchetă și Alexandru Mihai Botezatu, Constantin Codrin Iacob, Andrei Sebastian Vlădianu.

Toți aceștia au fost acuzați de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și deținere, în mod ilegal, de droguri de risc în vederea consumului propriu. Mihai Stan și ceilalți au înființat mai multe culturi de cannabis, care le asigurau o cotă bună din piața neagră a Iașului.

Mihai Stan: „Dacă era vreo interdicție, era altceva!”

Consilierul local PNL a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare, de magistrații Curții de Apel, în cursul anului 2017, pentru trafic de droguri în Iași. Trei ani mai târziu, acesta a candidat la alegerile locale din comuna Popești și a ajuns în Consiliul Local. De atunci a început și epopeea mandatului său în structura primăriei din comuna ieșeană. Contactat telefonic de reporterii „BZI”, Mihai Stan a susținut că din moment ce instanța nu i-a interzis să candideze, atunci nu vede nicio problemă.

„Din câte știu eu, în 30 de zile dacă nu mă repun în funcție, pot să plătească despăgubiri. Povestea veche nu are nicio legătură. Dacă era vreo interdicție, era altceva. Dacă judecătorul m-a pus în funcție, atunci nu mai are nicio treabă”, a spus Mihai Stan.

Pe de altă parte, primarul Vasile Lupu nu a răspuns le telefon pentru a comenta situația. De numele primarului Vasile Lupu se leagă mai multe scandaluri, printre care și unul privind rezultatul alegerilor locale din 2016.
Comentarii
  • Specific pur românește! Dacă legea clar nu admite accesul în zona administrativă-publică a persoanelor cu antecedente penale, mai ales pentru asa fapte, vine din spate un alt roman ( si încă in ce funcție) care spune ca da! Ce așteptări sa mai avem de la viitorul acestei țări?!

  • Oare judecători care au dat cîștiga de cauza acestui cultivator ,vînzător și consumator de droguri și drogați care l_au ales dorm bine? Trezitiva ROMANILOR.c

  • La tribunalul Iași este posibil orice, numai aplicarea legii nu. Te intrebi ce judecător? Unul care vine băut, așa cum sugerează mai mulți avocați. Eu am dat un exemplu, Dănuleț , care acuza medicii de aceiași fapta , nu are un exemplu. Așa ca lăsați primarul, judecătorul trebuie sa aplice legea. Ori ei nu studiază legislația, merg pe intervențiile avocaților. Sunt special răsplătiți.

Adauga un comentariu