Local

Un copac a căzut pe firele electrice, în Podu Roș. Pompierii intervin la faţa locului – EXCLUSIV

Publicat: 01 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un copac a căzut pe firele electrice în Podu Roș. Pompierii intervin la faţa locului - EXCLUSIV
Aproximativ 6.000 de persoane din județele: Neamț, Suceava, Bacău, Iași și Vaslui nu au energie electrică. În județul Neamț au fost înregistrate cele mai multe avarii pe liniile de medie tensiune, fiind nealimentate 45 de posturi de transformare

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi astăzi, 1 iulie 2021, a căzut un copac peste firele de electricitate, în zona Podu Ros a municipiului Iaşi.

La faţa locului intervine o autospecială de intervenţie de la Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi.

Cod portocaliu de vreme rea la Iaşi

Reprezentanţii ISU Iaşi au transmis mai multe avertizări hidrologice. Astfel, în intervalul 09.30 – 12.00 la Bazinul Hidrografic Bârlad, a fost emis un cod portocaliu de posibile efecte severe de inundaţii locale şi depăşiri ale cotelor de inundaţie.

De asemenea, o altă avertizare de fenomene meteorologice periculoase de tip cod portocaliu este valabilă în intervalul 1 iulie 2021 între orele 14:00 şi 2 iulie 2021, ora 06:00. Se anunţă vijelii cu rafale ale vântului de până la 80-90 Km/h, grindină, descărcări electrice, averse 35-50 l/mp, izolat 60-70 l/mp.

Vremea nefavorabilă din ultimele 24 de ore a cauzat numeroase avarii în rețelele electrice din Iași

Aproximativ 6.000 de persoane din județele: Neamț, Suceava, Bacău, Iași și Vaslui nu au energie electrică. În județul Neamț au fost înregistrate cele mai multe avarii pe liniile de medie tensiune, fiind nealimentate 45 de posturi de transformare.

Județele din Moldova se află sub incidența unei avertizări meteorologice de cod portocaliu pentru vijelii puternice, grindină și ploi torențiale;

Peste 6.000 de persoane din Iași și alte 4 județe au rămas fără energie electrică

Furtunile puternice cu viteze ale vântului de aproximativ 80-100 km/h, însoțite de precipitații abundente și scurgeri importante de ape într-un timp foarte scurt au cauzat peste 50 de avarii pe liniile de medie tensiune, în ultimele 24 de ore.

Echipele Delgaz Grid împreună cu personal al firmelor contractoare au intervenit începând de ieri, inclusiv în cursul nopții și lucrează în continuare pentru remedierea defecțiunilor ce afectează distribuția energiei electrice către aproximativ 6.000 de persoane, din 17 localități din județele: Neamț, Bacău, Suceava, Vaslui și Iași.

În urma verificărilor din teren au fost identificați stâlpi de medie și joasă tensiune luați de ape sau rupți prin căderea unor copaci peste liniile electrice aeriene, conductoare și elemente de izolație distruse, posturi de transformare lovite de fulgere sau inundate etc.

Pompierii ieșeni au intervenit la mai multe locuinţe inundate

Pompierii au intervenit pentru evacuarea a două persoane care se aflau în locuinţe care au fost inundate în urma ploii abundente din cursul serii şi nopţii trecute. Așadar, pompierii au intervenit cu zeci de subofiţeri în două localităţi din judeţul Iași.

„ISUJ Iași a intervenit la mai multe locuinţe inundate pentru a evacua mai multe persoane. Pompierii au intervenit în satul Jigoreni din comuna Ţibăneşti unde au existat 4 locuinţe inundate iar 2 persoane aflate în acestea au solicitat evacuarea. La acţiune au intervenit două autospeciale de intervenţie cu 10 subofiţeri.

În comuna Dagâța, satul Zece Prăjini, pompierii au intervenit la o locuinţă inundată în care se afla un strat de aproximativ 50 cm de apă. În locuinţa se aflau 15 persoane, adulţi şi minori. La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale şi SVSU Dagâța”, au transmis cei de la ISUJ Iași.

Adauga un comentariu