Actualitate

Un elev din Năvodari s-a sinucis deoarece risca să rămână corigent. Trupul lui a fost găsit de un localnic

Publicat: 12 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un elev din Năvodari s-a sinucis deoarece risca să rămână corigent. Trupul lui a fost găsit de un localnic
Un elev din Năvodari s-a spânzurat din cauza notelor prea mici

Un tânăr de 15 ani din Năvodari și-a pus capăt zilelor din cauză că urma să rămână corigent. Din primele informații, situația școlară precară ar fi motivul pentru care tânărul elev a decis să se sinucidă. Băiatul era elev la Şcoala nr. 3 din Năvodari, în clasa a VIII-a. La fața locului au sosit echipajele de prim ajutor, care din păcate nu au mai putut face nimic pentru el.

Trupul elevului a fost găsit de un localnic, în jurul orei 10.00. Acesta a sunat imediat la poliție, și a raportat că un minor de 15 ani s-a spânzurat sub podul feroviar din orașul Năvodari. IPJ Constanța a demarat o anchetă și a deschis un dosar de umărire penală pentru crimă

Un elev din Năvodari s-a spânzurat din cauza notelor mici

În cursul zilei de ieri, trupul neînsuflețit a fost găsit de un localnic, care a apelat imediat numărul de urgență 112.
Echipaju medical ajuns în scurt timp la fața locului nu a mai putut face nimic altceva decât să constate decesul băiatului. Inspectoratul Județean de Poliție din Năvodari a demarat o anchetă și a fost deschis un dosar de urmărire penală pentru ucidere.

“În cursul zilei de ieri, în jurul orei 10.00, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, sub podul feroviar din orașul Năvodari se află o persoană decedată prin spânzurare.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un minor, de 15 ani, din orașul Năvodari. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, este comunicatul Poliției

Pe perioada pandemiei, la Iași au avut loc numeroase sinucideri, despre care s-a vorbit în edițiile anterioare ale cotidianului BZI. Poate una dintre cele mai halucinante sinucideri de la Iași a fost a unui bărbat de 33 de ani,  care a transmis totul pe Facebook, printr-un live pe  rețeaua de socializare. Printre spectatorii care au văzut imaginile de groază a fost și sora decedatului.

Numeroase cazuri de sinucideri din Iași

Pe 8 aprilie, Iulian Nechifor și-a anunțat mama că merge la pădure pentru a se liniști. După aceea, s-a dus spre pădurea din Voinești de unde nu s-a mai întors. Nu se știe motivul pentru care Iulian a ales să apeleze la acest subiect, dar cert este că a trecut printr-o perioadă mai dificilă. Tânărul era angajat la Leroy Merlin și șef de grupă la FEAA. În acea perioadă, se pare că făcuse câteva greșeli la locul de muncă, care însă nu erau atât de grave: era vorba doar de câteva calcule încurcate- probleme care puteau fi rezolvate. De asemenea, Iulian își avariase mașina, un Renault Laguna.

„Au fost mai multe probleme, cumulate. Nu putem vorbi doar despre una. Toate se puteau rezolva, dar, din păcate, a recurs la un asemenea gest. Am înțeles că mama lui este bolnavă, iar problemele pe care le-a avut în ultimele zile l-au măcinat. Păcat de el și de tinerețea lui. Era un om tare bun și un coleg așa cum și-ar dori oricine”, a declarat atunci un prieten apropiat al tânărului

Atât polițiștii, cât și medicii luptă să prevină sinuciderile din rândul persoanelor de orice vârstă.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic, pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de «antidoturi», precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, ele pot crește absorbția toxicelor, ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.

Adauga un comentariu