Titlurile zilei

Un ieșean a fost amenințat de Gabriela Ifrim, agent imobiliar! Cerea comisioane importante pentru vânzări inexistente. S-a lăsat cu plângere penală

Publicat: 02 sept. 2020
Un ieșean a fost amenințat de Gabriela Ifrim, agent imobiliar, după ce a reușit să vândă apartamentul din comuna Rediu
Un ieșean a fost amenințat de Gabriela Ifrim, agent imobiliar

Un ieșean a fost amenințat de Gabriela Ifrim, agent imobiliar. Cristian Barabulă s-a hotărât să se mute la casă, oferta fiind găsită la Gabriela Ifrim. Agenta s-a oferit să intermedieze vânzarea apartamentului, dar nu s-a mai ocupat. Clientul a reușit să vândă apartamentul fără ajutoare și s-a mutat la casa din Ciurbești. Agenta s-a enervat și i-a amenințat soția că trebuie să-i dea 1.000 de euro. S-a apelat și la o serie de intimidări. Pângerea a ajuns la postul de Poliție din comuna Miroslava

Un ieșean a fost amenințat de Gabriela Ifrim, agent imobiliar. Cristian Barabulă a depus o plângere la postul Poliției Miroslava după ce agentul imobiliar Gabriel Ifrim ar fi încercat să-l determine să plătească un comision consistent pentru o tranzacție inexsitentă. Mai precis, în luna mai, în plină stare de urgență, Cristian Barabulă s-a hotârât să se mute din apartamentul deținut în comuna Rediu. Era interesat să dea apartamentul la schimb pe o casă. A urmărit mai multe anunțuri pe site-urile de specialitate până când a dat peste o ofertă atrăgătoare: o casă în sat Ciurbești, comuna Miroslava. S-a întâlnit cu Gabriela Ifrim, cea care postase anunțul. Din vorbă în vorbă, Gabriela Ifrim l-a convins pe client să vândă apartamentul, dar până la urmă, tot Cristian Barabulă s-a ocupat de tranzacție. De aici a pornit și scandalul. Despre activitatea agentei nu se știe prea multe, singura conexiune fiind agenția imobiliară Greenland Imobiliare SRL. Reprezentanții firmei nu au putut fi contactați pentru a confirma colaborarea cu Gabriela Ifrim.

Un ieșean a fost amenințat de agentul Gabriela Ifrim pentru că și-a vândut propriul apartament

Cristian Barabulă mai povestește că a semnat documente, dar fără să primească o copie. Mai mult, Gabriela Ifrim i-ar fi spus că semnează un act care să-i folosească pentru decontarea combustibilului folosit pentru vizonarea imobilelor. După ce presupusa agentă a aflat că apartamentul s-a vândut, s-a dus cu tupeu să ceară banii aferenți comisionului.

„În data de 17.08.2020 numita Ifrim Gabriela împreună cu un domn care nu a vrut să spună cum se numește au venit la adresa mea din sat Ciurbești și au solicitat suma de 1.000 euro susținând că reprezintă comision pentru achiziția casei de la adresa unde locuiesc. Ei susțin că am semnat cu ei un contract de comision pentru agenție imobiliară și i-au dat termen soției mele o săptămână să achite această sumă, altfel ne acționează în judecată. Am încercat să discut cu ei să înțeleg despre ce comision este vorba. La vizualizarea casei am semnat o hârtie pe capota mașinii, fiind perioada de pandemie, care după explicația doamnei Ifrim era un decont de cheltuieli pentru agenție, să poată justifica faptul că s-au deplasat să-mi arate casa”, se arată în plângerea penală.

Client intimidat în momentul în care se întorcea de la serviciu

Ieșeanul mai povestește că de când a încercat să se mute, viața sa a devenit un coșmar, mai ales după o întâmplare stranie.

„După ce am cumpărat casa respectivă, într-o seară mă îndreptam spre locuință. Se ținea cineva în spatele meu aproape de un metru. Nu am știut ce se întâmplă. Când am intrat în curte apare și el după mine. Circula cu mașina foarte aproape. Am coborât să întreb ce se întâmplă. Respectivul bărbat mi-a spus că voia să mă conducă acasă. După, a plecat. Nu mi se pare o coincidență”, a precizat Cristan Barabulă.

Totodată, agenta a refuzat să pună la dispoziție documentele solicitate.

„Nu am primit la acel moment niciun exemplar din presupusul contract. M-am întâlnit cu cei doi și i-am rugat să-mi înmâneze și mie un exemplar din acest contract, să-mi spună cum se cheamă domnul agent imobiliar și să știu și la ce agenție imobiliară lucrează. Nu au vrut să-mi dea nicio informație de genul și la momentul în care le-am solicitat aceste informații au plecat cu amenințări că din clipa de față ne întâlnim doar la Tribunal”, se mai arată în plângere.

Agenta suferă de amnezie și nu recunoaște că a încercat să-l escrocheze pe Cristian Barabulă

Contactată telefonic de reporterii BZI, Gabriela Ifrim a încercat să mușamalizeze întâmplarea. La un moment dat a recunoscut că a colaborat cu agenția imobiliară Greenland Imobiliare.

„Eu nu cunosc problema lui. Este un client mai mic de-al nostru. Să se consulte cu avocatul. Să vină Poliția să întrebe. M-am întâlnit o singură dată în viață cu individul acesta”, a spus Gabriela Ifrim, presupusa agentă.

După ce a oprit convorbirea, a revenit telefonic și a înșirat o serie de minciuni.

„De unde știți că eu sunt persoana pe care o căutați? Eu sunt din Hunedoara. Am studiat la Iași. Nu mă consider vinovată. Dacă apare numele meu, vă vor contacta avocații. Eu nu-l cunosc pe acest client”, a declarat Gabriela Ifrim. Anchetatorii vor stabili cu exactitate dacă Gabriela Ifrim poate fi trimisă în judecată pentru înșelăciune și amenințări.

Comentarii
  • Toți sunt niște hoți și lumea e de vina ca își dau casele pe mana agenților, dacă va este lene sa va vindeți locuință asa va trebuie unora!

  • E plinIasul de marafeți și marafete de astea veniți de prin toate vagaunile cu foamea n găt care sforăie de proștii și se cred experți în imobiliare fac evaluări,prețuri ,pronosticuri etc dar ei behaie de prostie nenorocesc oamenii pentru câteva sute de € evitați pe cat posibil căpușele astea

  • Auzi la ea, are avocati! Are asta bani de avocati? Ea n-are bani sa plece doua zile din Iasi si are bani de avocati! O parasuta ordinara! Dati-i la muie, ca-i place mult s-o mestece!

  • stati asa?! cine a cerut bani? proprietarul sau agenta!? Agenta – ea lucreaza sub acopereri? Ce comision vroia si de la cine, nu e clar… 1000 euro? poate 10 000 euro sau 100 000 de euro nicidecum pretul unui telefon Samsung high-end. Ma indoiesc, 2. la mana, de unde avea proprietarul bani de casa/ vila? Cu ce bani a cumparat apartamentul pe care l-a vandut?

  • Din câte văd agenta ia oferit o casă în care persoana s-a mutat, așa reiese din articol, deci trebuia să plătească un comision la agenția/agent… prea multă cerneala consumată

  • Dildo! Dildo! Esti un incivil! In orice ce caz nu se scrie asa lucruri urate, halal articol care lasa comentariul ca al tau, sa iti fie rusine, golanule, imbecil cu creier de gaina!sper sa iti mestece un caine fioros micultul tau din pantaloni !

  • Dildo! Dildo! Esti un incivil! In orice ce caz nu se scrie asa lucruri urate, halal articol care lasa comentariul ca al tau, sa iti fie rusine, golanule, imbecil cu creier de gaina!sper sa iti mestece un caine fioros micultul tau din pantaloni !

  • Cica-i din Hunedoara,doar a studiat la Iasi))))daca o cauti pe facebook are doar postari pe grupuri imobiliare de Iasi(nu de Hunedoara).Plus a recunoscut ca domnul este un client de-a lor…cred ca doamna are probleme cu memorie si nu prea se orienteaza nici in ce oras locuieste)))cat timp a vorbit cu domnul de la ziar si-a schimbat parerea de 3 ori….pppffff greu cu unii indivizi!

Adauga un comentariu