Local

Un ieșean a fost prins beat pe ATV de către oamenii legii! Bărbatul a consumat jumătate de litru de pălincă

Publicat: 17 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un ieșean a fost prins beat pe ATV de către oamenii legii Bărbatul a consumat jumătate de litru de pălincă
Ieșean prins beat pe ATV

Un bărbat din satul Românești, comuna Românești, județul Iași, s-a ales cu dosar penal după ce oamenii legii l-au prins beat în timp ce conducea ATV-ul personal pe care l-a cumpărat din Franța. Individul a consumat aproximativ jumătate de litru de pălincă înainte de a se urca pe vehicul, fiind însoțit chiar de un amic

Oamenii legii l-au surprins pe șoferul care se plimba fără probleme prin localitate și l-au supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Ulterior, vinovatul le-a precizat anchetatorilor că a consumat tărie pe stomacul gol.

Ieșean prins beat pe ATV

Un ieșean din Românești, județul Iași, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbatul a consumat țuică înainte de a se urca pe propriul ATV, cumpărat și înmatriculat în Franța. Oamenii legii l-au surprins pe străzi și l-au testat cu aparatul etilotest, iar ulterior s-a constatat faptul că acesta avea o alcoolemie uriașă.

„Inculpatul din satul Românești, comuna Românești, județul Iași, la data de 15.09.2019, în jurul orei 22:15, se afla la domiciliul său, împreună cu un prieten, domiciliat în aceeași localitate, unde a consumat o cantitate de 500 ml palincă, după care s-a hotărât să iasă pe DC 11 pentru a testa ATV-ul, proprietate personală, cu nr. de înmatriculare CW-005-QW, achiziționat din Franța. Inculpatul a arătat faptul că nu a consumat deloc alimente în ziua respectivă.

Martorul a urcat pe scaunul din spate, iar inculpatul a condus ATV-ul de la locuința sa pe DC 11, pe o distanță de aproximativ 500 de metri, până când a fost depistat de către organele de poliție, respectiv în fața locuinței lui”, precizau anchetatorii.

Alcoolemie uriașă

Mai departe, individul a fost condus la spital pentru a-i fi făcute probe de sânge care au dovedit din nou faptul că era extrem de beat în acel moment.

„A fost condus la Spitalul de Neurochirurgie «Prof. Dr. N. Oblu» Iași. La ora 23:59 i-a fost recoltată o primă probă biologică de sânge, iar la ora 00:59 i-a fost recoltată o a doua probă biologică de sânge. În urma recoltării probelor, inculpatul a fost condus la postul de poliție, unde s-au întocmit actele necesare de constatare. Echipajul de poliţie l-a identificat pe conducătorul ATV-ului de culoare albă, marca Kymco-300, cu nr. de înmatriculare CW-005-QW.

Acesta avea o alcoolemie peste limita legală admisă – de 2,49 g‰ alcool pur în sânge, la data de 15.09.2019, ora 23:59, respectiv 2,34 g‰ alcool pur în sânge, la 16.09.2019, ora 00:59, conform buletinului de analiză toxicologică, din 18.09.2019, emis de I.M.L Iași, respectiv o alcoolemie teoretică de cca. 2,70 g‰, conform Raportului de expertiză medico-legală, privind estimarea retroactivă a alcoolemiei, emis de Institutul de Medicină Legală Iași”, menționau anchetatorii în cazul șoferului prins beat pe ATV.

Comentarii
Adauga un comentariu