Titlurile zilei

Un ieșean a fost umilit de Constantin Adăscăliței junior! Pus să muncească pe gratis pe moșia tânărului, așteaptă și acum banii care i se cuvin! „Își bat joc de oameni!”

Publicat: 15 iul. 2022
_____ Vizualizări 13 Comentarii
Un ieșean a fost umilit de Constantin Adăscăliței junior Pus să muncească pe gratis pe moșia tânărului așteaptă și acum banii care i se cuvin Își bat joc de oameni
Ștefan Dobrea susține că nu a fost plătit de Constantin Adăscăliței Junior pentru perioada muncită în firma lui

Un ieșean care a muncit pentru compania lui Constantin Adăscăliței Junior susține că nu a primit banii pentru perioada muncită. De două luni se roagă de fostul angajator să-i dea salariul, dar este ignorat. ITM Iași a amendat firma lui Constantin Adăscăliței junior

Ștefan Dobrea, unul dintre ieșenii care a muncit la Enpi Security, societate deținută de Constantin Adăscăliței junior, spune că nu a fost plătit pentru cele două săptămâni lucrate în cadrul firmei. Reclamantul susține că, deși a cerut banii ce i se cuveneau, a fost amânat de pe o zi pe alta și, în cele din urmă, ignorat. Ștefan Dobrea monta sisteme de supraveghere video.

„Trebuie să mă plătească pentru două săptămâni de muncă. Eu m-am dus la ei să mă angajez, după ce am văzut un anunț în care scria că fac angajări. Eu trebuia să montez camere de supraveghere, cabluri, sisteme antiefracție, eram angajat la tehnic. La interviul de angajare am vorbit cu Constantin Adăscăliței junior care mi-a spus că mă plătește cu 1.900 de lei pe lună. Mi-a spus să îi aduc niște acte ca să îmi facă un contract de muncă pe firma Enpi Security care se ocupă de pază și protecție. Nu mi-au făcut niciun contract, m-au amânat de pe o zi pe alta. Am muncit de pe 26 mai până pe 10 iunie 2022. M-au chemat și sâmbăta să lucrez. Am plecat de acolo și le-am cerut banii pentru perioada muncită, dar, ca și cu acel contract de muncă, m-au amânat de pe o zi pe alta. Am muncit gratis două săptămâni”, spune Ștefan Dobrea, reclamant din Iași.

Constantin Adăscăliței junior este acuzat că nu a plătit un fost angajat

Ieșeanul mai spune că în perioada în care a muncit în firma lui Constantin Adăscăliței junior a văzut că a venit un fost angajat care, ca și el, nu primise banii pentru 3 luni muncite.

„Dacă nu au bani să-mi dea pentru două săptămâni, atunci ce fel de oameni sunt? Ei nu pot să mă plătească, dar fac angajări. Este un anunț de angajare pe internet, caută angajați. Cât am muncit acolo venise un bărbat care se plângea că a lucrat 3 luni și nu i-au dat banii. Are 5 copii acasă și nu avea bani. Adăscăliței nu îi dădea banii. Nu sunt oameni serioși! Adăscăliței păcălește oamenii, nu le face contract, nu le dă banii. Eu mă rog de două luni să mi-i dea. Costeluș (n.r – Constantin Adăscăliței jr.) se plimbă prin vacanțe, dar nu dă oamenilor banii ce li se cuvin. Nu am nimic personal cu nimeni, ci vreau doar dreptul meu. Ei spun că nu au încasări, dar lacul e plin de pescari. Își bat joc de oameni! Eu am vorbit mai mult cu mama lui, doamna Mariana (n.r – mama lui Constantin Adăscăliței junior) care mi-a promis că o să mă plătească. Vorbeam cu ea mai des pentru că băiatul ei era plecat în concediu. Ultima discuție cu dânsa a fost pe 26 iunie 2022, dar tot degeaba. Nu m-au plătit! Apoi, pe 11 iulie, i-am trimis un mesaj lui Costel că vreau banii ce mi se cuvin, dar nu am primit niciun răspuns. Voi depune reclamație la ITM (n.r – Inspectoratul Teritorial de Muncă)”, mai spune Ștefan Dobrea.

Ieșenii reclamă la ITM că nu primesc apă la locul de muncă și leșină, din cauza căldurii.

Foști angajați ai lui Constantin Adăscăliței junior l-au reclamat la ITM Iași

Reporterii BZI au prezentat, în edițiile anterioare, o situație similară. Unul dintre foștii angajați ai firmei SSS Security, deținută de Constantin Adăscăliței junior, fiul fostului deputat PSD Constantin Adăscăliței, aduce acuzații grave patronului companiei. Ieșeanul spune că nu a mai primit banii pentru două luni de muncă și, când a discutat cu fostul patron, acesta l-a bruscat, de aceea a chemat Poliția. Mai mulți foști angajați ai lui Constantin Adăscăliței junior au depus reclamații la ITM Iași în perioada 2021–2022. Inspectorii instituției au fost în control la compania lui Constantin Adăscăliței junior, dar acesta a refuzat să prezinte documentele pentru a fi verificate. Potrivit legii din domeniul muncii, amenda pe care a primit-o fiul fostului deputat Constantin Adăscăliței este cuprinsă între 10.000 și 30.000 de lei. Reporterii BZI l-au contactat telefonic pe Constantin Adăscăliței Junior, în repetate rânduri, dar nu a răspuns.

Nici la sms-ul trimis de reporterii BZI, unde solicită un punct de vedere, în legătură cu reclamația lui Ștefan Dobrea, nu a răspuns. Pe de altă parte, Constantin Adăscăliței junior este reclamat că are o atitudine umilitoare asupra angajaților, sfidându-i.

Comentarii
  • PROTGUARD, ,GSD,IGS ,EMPY=MAFIE ,TEPE ,MIZERII
    CONSTANTIN ADASCALITEI SENIOR E TOT UN TEPAR ,CU CINE SA SEMENE FIUL?
    OARE CIND SE TERMINA IN MUNICIPIUL IASI CU MAFIA DIN FIRMELE DE PAZA ?

  • juniorul e neam prost si increzut ca si scandura de tacsu care a prostit la igs sute de tineri din iasi ca si gunoaiele de pricop ,catea care au furat si au facut avere pe spatele amaratilor de paznici ..

  • Cu fața aia de sindrom down,dai tu țeapă mă?!
    Sa te văd la știrile de la 17 și pe tine și pe văcarul de tactu.
    Căcați de bivolari ce sunteți voi.
    Ciopârțani v-ați născut, ciopârțani muriți.

  • Nu luați în seamă ce spune acest Stefan dobrea.. este un mitoman notoriu, libidinos dar și mare consumator de droguri.. asta daca spune cât e ora trebuie verificat de 3 persoane. De asemenea își mate și soția sau prietena, dacă ați știi cum se audi când o bate… Mare pacat. un abuzator

  • Baaa nu se gaseste unu sa i futa un cutit in gat la jegosu asta de adascalitei…. tot o sa faca cineva capatu lui asta la cate a facut

Adauga un comentariu