Local

Un ieșean fără permis de conducere a plonjat în șanț, apoi într-un gard! Ce au decis magistrații

Publicat: 08 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean fără permis de conducere a plonjat în șanț apoi într-un gard Ce au decis magistrații
Prins la volan fără permis de conducere

Un ieșean din comuna Scobinți a fost condamnat la închisoare de magistrații ieșeni, după ce a fost prins la volanul unei mașini marca Mazda, fără a deține permis de conducere. În plus, era extrem de beat. Individul a plonjat într-un șanț de colectare a apei pluviale, apoi în gardul unui vecin

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Mai mult, acesta s-a mai urcat în trecut la volan fără a avea acest drept.

Prins la volan fără permis de conducere

Un ieșean prins beat la volan pe data de 31.07.2021, fără a deține permis de conducere, a fost condamnat la închisoare de magistrații de la Judecătoria Iași.

Se pare că individul nu era la primul episod de acest fel, ultima oară plonjând într-un șanț de colectare a apei pluviale, apoi în gardul unei locuințe.

„La data de 31.07.2021, ora 20:30, după ce consumase băuturi alcoolice, inculpatul a condus autoturismul marca Ford pe drumul DJ 281 Cepleniţa, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, având o îmbibație alcoolică de 1,39 g‰ alcool în sânge la prima probă și 1,14 g‰ alcool în sânge la cea de-a doua. Ulterior, la data de 08.08.2021, ora 15:00, a condus autoturismul marca Mazda pe drumul public DJ 281D, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Deși în cursul urmăririi penale nu a recunoscut săvârșirea acestei fapte, declarând că autoturismul a fost condus de către o altă persoană, de la care intenționa să-l achiziționeze pentru un prieten, cu suma de 3.000 de lei, acesta a fost văzut de către martorul, care a perceput în mod direct (în momentul în care a oprit la o intersecţie pentru a acorda prioritate de trecere) modalitatea haotică în care inculpatul conducea autoturismul, efectuând depăşiri şi manevre ce prezentau pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic şi pentru pietoni.

Astfel, în jurul orelor 20:30, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum şi a lipsei experienţei în conducere, inculpatul a pierdut controlul direcției de mers, intrând într-un șanț de colectare a apei pluviale, apoi în gardul locuinţei numitului din comuna Scobinți, căruia inculpatul i-a cerut să nu sune la poliţie, pentru că vrea să se împace”, precizau anchetatorii.

Astfel, ieșeanul va trebui să execute pedeapsa închisorii.

„Inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an și 11 luni de închisoare, în regim de detenție”, menționau magistrații.

Amenzi pe bandă rulantă la Iași

Recent, polițiștii rutieri au desfășurat o serie de acțiuni pe raza orașului Iași, în cadrul cărora au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, mai ales a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. În cadrul activităților au fost controlate peste 48 de autovehicule și au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, dintre care 46 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere.

Nu doar în municipiul Iași au fost controale. La Târgu Frumos a fost desfășurată o serie de acțiuni de tip „blitz”, în cadrul cărora polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost controlate peste 35 de autovehicule, fiind legitimate aproximativ 40 de persoane. Au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru conducerea unui autorurism sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere.

Adauga un comentariu