Prima pagină » Local » Un ieșean trimis în judecată pentru tentativă de omor a scăpat de pușcărie. Cum a fost posibil acest lucru! (Exclusiv)
Un ieșean trimis în judecată pentru tentativă de omor a scăpat de pușcărie. Cum a fost posibil acest lucru! (Exclusiv)

Un ieșean trimis în judecată pentru tentativă de omor a scăpat de pușcărie. Cum a fost posibil acest lucru! (Exclusiv)

29 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un tânăr din județul Iași a scăpat de temniță, deși, inițial, a fost acuzat că a vrut să facă moarte de om. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Mihai Ciprian Măirean la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare. Deși inițial ieșeanul a fost acuzat de tentativă de omor, pe parcursul procesului penal, magistrații au schimbat încadrarea juridică în cea de vătămare corporală

Un ieșean trimis în judecată pentru tentativă de omor a scăpat de pușcărie. Astfel, tânărul din județul Iași a scăpat de temniță, deși, inițial, a fost acuzat că a vrut să facă moarte de om. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Mihai Ciprian Măirean la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru vătămare corporală. Inițial, ieșeanul a fost acuzat de tentativă de omor, dar, pe parcursul procesului penal, magistrații au schimbat încadrarea juridică.

„Instanța stabilește ca inculpatul Mihai Ciprian Măirean să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 100 de zile, la Primăria comunei Prisăcani sau la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public Privat Iași. Admite în parte acțiunea formulată de partea civilă F.G. și, în consecință, obligă inculpatul la plata sumei de 39.520 de lei (echivalentul sumei de 8.000 de euro), cu titlu de daune morale către aceasta. Confiscă suma de 20 de lei de la inculpat, reprezentând contravaloarea unei cozi de furcă folosită la săvârșirea infracțiunii”, au precizat judecătorii ieșeni.

Mihai Ciprian Măirean, de la tentativă de omor, la vătămare corporală

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Mihai Ciprian Măirean (33 de ani) a început pe data de 3 decembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de tentativă de omor. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și arestat la domiciliu de pe data de 12 noiembrie 2019, până pe 5 iulie 2020.

Procurorii au precizat că, pe data de 9 noiembrie 2019, Mihai Măirean s-a întâlnit cu un cunoscut în satul și comuna Prisăcani. Cei doi s-au apucat de băut, iar, la un moment dat, s-au luat la ceartă din senin.

„Pe fondul consumului de alcool, a izbucnit un conflict spontan între suspect și victimă. În acel moment, suspectul a pus mâna pe un par cu o lungime de aproximativ doi metri și o lățime de șapte centimetri și a lovit victima. Conform datelor care reies din anchetă, victima a suferit multiple leziuni, printre care lacerări splenice și hepatice, precum și o perforație intestinală”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Victima din județul Iași, transportată de urgență la spital

Așadar, la scurt timp, autoritățile au fost anunțate despre producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, care a preluat victima și a transportat-o de urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Doctorii care s-au ocupat de acordarea îngrijirilor au concluzionat că viața victimei a fost pusă în pericol. Astfel, polițiștii au dispus reținerea suspectului pentru 24 de ore, iar, mai apoi, procurorii au cerut arestarea sa preventivă.

Inițial, judecătorii Tribunalului Iași au respins propunerea, dispunând ca suspectul să fie plasat în arest la domiciliu, mai exact la o fermă din satul Prisăcani, unde locuiește fără forme legale. Mai apoi, decizia a fost contestată de anchetatorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *