Local

Un medic psihiatru din Iași a cerut daune de 1 milion de euro de la o companie aeriană! Scandalul a izbucnit din cauza unui concert al trupei Aerosmith! Ce decizie au luat judecătorii în acest caz!

Publicat: 13 ian. 2021
Judecătorii ieșeni au respins cererea formulată de un medic psihiatru, care a dat în judecată o companie aeriană, după ce a pierdut o cursă
Un avion al companiei Ryanair

Compania aeriană Ryanair a fost dată în judecată de un medic psihiatru din Iași. Adrian Mihai Darie a cerut în instanță despăgubiri în valoare de 1 milion de euro. Doctorul a susținut că, din pricina companiei, a pierdut ultimul concert al trupei sale preferate: Aerosmith

Un medic psihiatru a cerut în instanță daune de 1 milion de euro de la o companie aeriană! Întreg scandalul a izbucnit din cauza unui concert al trupei Aerosmith! Ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins acțiunea formulată de Adrian Mihai Darie.

„Instanța admite excepția autorității de lucru judecat în raport cu sentința civilă din 23 ianuarie 2019. Respinge cererea formulată de reclamantul Adrian Mihai Darie în contradictoriu cu pârâta Ryanair DAC, pentru autoritate de lucru judecat”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Medicul psihiatru a solicitat daune după ce a fost anulată o cursă

În urmă cu mai bine de un an, medicul psihiatru ieșean a dat în judecată compania Ryanair DAC. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, Adrian Mihai Darie a solicitat ca, prin hotărârea ce se va pronunța, să se dispună obligarea companiei aeriene la plata unui milion de euro.

„Am cumpărat un bilet de transport aerian pentru data de 30 mai 2017 pentru a merge la ultimul concert din cariera formației Aerosmith. Ajungând la aeroport, am constatat că Ryanair a anulat zborul, motivat de o grevă de două ore, astfel încât nu am mai putut ajunge la acel concert. Se impune acordarea compensației în cuantumul solicitat, în condițiile în care compania aeriană nu a respectat dispozițiile articolului 14, punctul 2, din Regulamentul nr. 261/2004, și anume aceea de informare cu privire la normele de compensare și de asistență în astfel de cazuri.

Având în vedere că situația de fapt nu se regăsește în categoria circumstanțelor ce pot fi considerate extraordinare, se impune obligarea pârâtei la plata compensației în cuantumul prevăzut de dispozițiile Regulamentului nr. 261/2004. De asemenea, pârâta îmi datorează daune morale, având în vedere faptul că niciodată nu mai am posibilitatea de a mai participa la vreun concert al acestei formații, viața mea spirituală fiind mult mai săracă”, a precizat Adrian Mihai Darie în instanță.

Ce au spus reprezentanții companiei aeriene Ryanair

La rândul lor, reprezentanții companiei aeriene Ryanair DAC au depus o întâmpinare la dosar. Aceștia au solicitat, în principal, respingerea cererii ca nefiind de competența instanțelor române.

„Cauza nu este de competența materială și teritorială a Judecătoriei Iași. Solicităm, în subsidiar, respingerea cererii de chemare în judecată ca neîntemeiată, în raport cu prevederile Regulamentului nr. 261/2004. Excepția necompetenței generale a instanțelor române este întemeiată, câtă vreme, în contractul de transport, s-a stabilit că eventualele litigii născute din sau în legătură cu contractul de transport să fie soluționate de instanțele competente din Irlanda, acestea având competență exclusivă”, au subliniat reprezentanții companiei Ryanair DAC.

De altfel, magistrații le-au dat dreptate acestora, respingând acțiunea, pe motivul de necompetență generală absolută a instanțelor de judecată ieșene.

Comentarii
Adauga un comentariu