Coronavirus

Un nou simptom COVID-19 a fost întâlnit la majoritatea pacienților. Se întâmplă la nivel nazal

Publicat: 02 dec. 2020
un nou simptom COVID-19
Cercetătorii au identificat la majoritatea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 o senzație ciudată la nivel nazal

Cercetătorii au ajuns la concluzia că există un nou simptom al infecției cu COVID-19, care a fost identificat la majoritatea pacienților. În acest caz este vorba despre o senzație ciudată la nivel nazal pe care o resimt cei care au contractat virusul.

Simptomele de bază ale infecției cu noul coronavirus sunt deja cunoscute de multă lume. Acestea pot începe de la tuse seacă, febră, pierderea gustului și a mirosului, până la probleme grave ale respirației. Toate au fost explicate pe larg de medici, încă de la începutul pandemiei.

A fost identificat un nou simptom COVID-19

Recent, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă cu privire la un alt simptom al îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Acesta ar putea indica faptul că o persoană a fost infectată. Este vorba de fapt despre o „senzație ciudată” la nivel nazal. Așadar, conform cercetătorilor de la Universitatea din Barcelona, senzația nazală bizară ar putea reprezenta un semn-cheie foarte timpuriu al infecției cu noul SARS CoV-2.

Prezența acestor simptome nazale și apariția timpurie a acestora ar putea facilita diagnosticul precoce al COVID-19 și eforturile inițiale de distanțare socială”, scriu cercetătorii conduși de Jordi Navarra în studiul publicat în medRxiv.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția că simptomele COVID-19 se schimbă și pot afecta orice organ! Unii pacienți cu COVID-19 au raportat simptome pe termen lung, inclusiv deteriorarea organelor majore, potrivit OMS, care a cerut guvernelor să se asigure că acesti pacienti primesc îngrijirile necesare.

Cum se manifestă această senzație ciudată la nivelul nasului

În cadrul studiului, cercetătorii au urmărit simptomele a 35 de pacienți infectați cu COVID-19. Rezultatele au arătat că mai mult de 68% au raportat cel puțin un simptom nazal, inclusiv uscăciune excesivă a mucoasei, și o senzație continuă că nasul curge.

Grupul clinic a experimentat o senzație ciudată la nivelul nasului și o uscăciune nazală excesivă”, scriu cercetătorii în studiu.

Totodată, 52% din pacienți au raportat o senzație constantă de durere nazală puternică. Aceste simptome s-au manifestat în același timp cu cele des întâlnite, precum pierderea mirosului și a gustului și au durat, în medie, 12 zile.

Care sunt simptomele infectării cu SARS-CoV-19

Pe parcursul acestui an, oamenii de ştiinţă au lucrat intens, pentru a vedea care sunt toate simptomele infecţiei cu COVID-19. Astfel, în urma studiilor făcute asupra pacienţilor care s-au îmbolnăvit și apoi vindecat, au întocmit o listă cu simptome COVID. Iată care sunt acestea:

 • – Febră
 • – Dureri mari de cap
 • – Dureri în tot corpul
 • – Sinusuri dureroase
 • – Presiune în urechi
 • – Lipsa apetitului
 • – Usturime în zona ochilor
 • – Usturime în piept şi tuse seacă
 • – Senzaţie de sufocare
 • – Senzaţie de leşin
 • – Sunet ca de pungă mototolită din plămâni
 • – Stare de oboseală
 • – Senzaţie de jet leg (te simţi ca şi cum ai fi afectat de schimbarea fusului orar).

Așadar, acum lista se completează cu un nou simptom COVID-19, făcând mai ușoară identificarea pacienților care s-au îmbolnăvit.

Comentarii
Adauga un comentariu