Prima pagină » Titlurile zilei » Un profesor de la Universitatea Tehnică din Iași construiește un bloc de locuințe colective în Bucium! A plătit 67 de euro/metru pătrat: „Este o investiție de familie” – FOTO

Un profesor de la Universitatea Tehnică din Iași construiește un bloc de locuințe colective în Bucium! A plătit 67 de euro/metru pătrat: „Este o investiție de familie” – FOTO

25 apr. 2023, 02:00, 17 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Adrian Șerbănoiu, cadru universitar la Facultatea de Construcții, vrea să construiască un bloc de locuințe colective în zona Bucium. Proiectul va fi suspus votului în cursul acestei săptămâni, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local. O parte din teren va fi cedată domeniului public pentru realizarea accesului

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în zona Bucium. Unul dintre investitori este Adrian-Alexandru Șerbănoiu, cadru universitar la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Pe strada Gr. T. Popa, nr. 8C, investitorul deține o suprafață de teren de 1.249 de metri pătrați. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), ar urma să fie construit un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime S+P+2E.

Este prevăzut un procent de ocupare a terenului de 30 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 1,08. Clădirea va avea o suprafață desfășurată construită de 1.348 de metri pătrați. Însă, ca să ajungă la etapa de autorizare, investitorul așteaptă aprobarea Consiliului Local pentru introducerea terenului în intravilanul municipiului Iași. Proiectul de hotărâre va fi analizat în ședința ordinară de Consiliu Local, programată pe data de 26 aprilie 2023. Nu este primul proiect imobiliar inițiat în zona Bucium de către dezvoltatorii imobiliari.

Terenul din zona Bucium a fost achiziționat cu 84.000 de euro

Suprafața de teren din zona Bucium este deținută și de soția cadrului universitar, Cătălina Șerbănoiu, care este angajată pe postul de consilier juridic la Consiliul Județean Iași.

Coproprietari mai apar soții Bogdan Vasile Șerbănoiu și Aniela Șerbănoiu. Conform proiectului, o suprafață de 54 de metri pătrați va fi cedată către domeniul public, pentru lărgirea drumului de acces. Terenul din Bucium a fost achiziționat de la Adrian Grasu în 2020. Valoarea contractului este de 84.000 de euro, adică 67 de euro/metru pătrat. Contactat telefonic, Adrian Șerbănoiu a precizat că nu se grăbește să edifice blocul de locuințe colective din Bucium.

„Este o investiție de familie, pe termen lung, de 4-5 ani. Situația este foarte clară, PUZ-ul este de 2-3 ani. Este și un blocaj în piață”, a menționat cadrul universitar.

În zona Bucium, patronul Hotelului Traian vrea să construiască un cartier de case.

Soția are în proprietate mai multe terenuri

Conform ultimei declarații de avere, soția lui Adrian Șerbănoiu deține mai multe terenuri și conturi în bancă. Spre exemplu, în 2021, în comuna Scobiți, soții Șerbănoiu au primit 10.000 de metri pătrați de teren agricol cu titlul de donație. Pe numele femeii mai apar o casă de locuit, de 120 de metri pătrați și un spațiu comercial, de 240 de metri pătrați, situate în Iași.

Cătălina Șerbănoiu a deschis mai multe conturi bancare, depozitele ajungând la 160.000 de euro și aproape 190.000 de lei. Consiliera mai apare și cu trei împrumuturi acordate în nume personal, de aproape 160.000 de euro, către Romeo Ilie, Iulian Ciur, Dorel Bălan.

Veniturile anuale realizate din salarii sunt de 99.404 lei. Din activitatea universitară, Adrian Șerbănoiu încasează 142.692 de lei, la care se adaugă suma de 32.287 de lei din activitatea desfășurată ca inginer proiectant la societatea Bogdan Șerbănoiu & Asociații SRL. Familia Șerbănoiu are în proprietate și două autoturisme: Toyota Rav4 (an de fabricație: 2017) și Volvo XC90 (an de fabricație: 2021).

Un profesor de la Universitatea Tehnică din Iași construiește un bloc de locuințe colective în Bucium, dar rămâne de văzut dacă va reuși să ajungă la etapa de autorizare.

Comentarii
  • Nu se fac blocuri intre case.

  • Șacali imobiliari

  • Sufocati Buciumul

    Primăria ar trebui sa fie mai atenta la ce aproba. P+2E trebuiau sa fie și blocurile pe care le a mai construit Șerbănoiu tot în Bucium doar ca le-a mai crescut un etaj. Și asta intr-o zona plina de case. În plus zona este sufocata de mașini și nu exista cai alternative de acces. Mai e un bloc care așteaptă edificarea în Bucium langa și la care constructorul a pus niște placaje ca sa mascheze stâlpii pentru nivelul 3. Măcar dacă tot aproba Primăria aberațiile astea de blocuri între case sa nu mai aprobe și acei 20% …..care reprezintă o mare hoție.

  • adausul de 20 la suta a fost promovat pe cant corneliu boisteanu era vesnic consiler local si mana dreapta a lui chirica.

  • Prima condiție, câte 2 locuri de parcare pt fiecare apartament, și după, celelalte condiții, dacă nu respectă, saxse treacă la demolarea construcției.

  • ,, Saracii ” profesori universitari cu salarii ,, mici „.
    Cand tipa si se agita in presa ca au salarii mici, de fapt liderii sindicali ai profesorilor universitari prezinta salariile cele mai mici din sistem si anume ale femeilor de servici din facultati, camine, portarilor, meseriasilor sau a celor de abia angajati in sistem.
    Cei vechi in sistem au salarii enorme in comparatie cu media salariala a romanilor si in plus castiguri din diferite proiecte si diverse colaborari si e si normal ca o sa construiasca blocuri ulterior, ce sa faca cu purcoiul de bani castigat.

  • Lumea e rea
    Uite ce frumoase sunt si celelalte construite, parca sunt grajduri cu etaj. :)))

  • recordul in venituri il detin profesorii de la USV.

  • Constantin Tamara

    Cat i-a dat lui Chirica pentru PUZ ? Mentinerea lui Chirica in libertate, costa bani frumosi.

  • pt. Anonim, 7.41 am

    In Facultatea de Constructii mai toti profesorii au firme private. Banii din salariu sunt bani de buzunar. Grosul vine de la firma.
    Parerea mea : ori la stat, ori la privat. Sa aleaga si ei, profesorii universitari, dar mai ales medicii.

  • pe unde iesi din Bucium? sau acolo locuiesti permanent si mai iesi din Bucium doar in concediu ????!!!!

  • Ci-0fute Neculai

    Cu nevasta la CJ….. si cu Alexe Presedinte: SIGUR TRECE DE FAZA DE AUTORIZARE!!!

  • Verificati Nicolina blocuri, Serbanoiu, trafic influenta, mite la judecatori etc. Un golan ordinar iar la Facultate îi fug ochii numai dupa fuste scurte!!!

  • E și un expert judiciar redutabil în măsluirea expertizelor în construcții.
    A făcut și renovarea ambasadei României la Sankt Petersburg,dar n-a angajat inginer de sunet și se produce microfonie ori de câte ori trage apa personalul ambasadei.

  • Din poza pare cam tuciuriu, o fi țigan? Daca o mai facut si vreo 2 copchii, se umple si Iasul de țigani, pardon…dezvoltatori imobiliari

  • Cred ca e mana in mana cu dom primar. Altfel nu vad cum i ar da autorizatie sa faca panaramele alea de blocuri intre case. Cele pe care le a facut arata jalnic, nu au parcari si nici spatii verzi. Poate se sesizeaza organele competente si in cazul acestui mare dezvoltator si a afacerii lui de familie prin care vrea sa distruga viata celor care au case in zona.

  • Nevasta lui de la CJ este nepoata procurorului Ioan Ciofu… oamenii sunt pe cai mari. Lui Chirica îi țîțîie cwrul cînd aude de el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *